Naudan paistijauhelihojen nimi muuttuu 0

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran päätöksellä nykyisten Naudan paistijauhelihojen nimet muuttuivat Naudan jauhelihaksi viimeistään 1.7. 2013. Kyseessä on siis pelkästään tuotteiden nimenmuutos heinäkuun alusta alkaen. Muilta osin tuotteet pysyvät samoina.

Esimerkiksi aiemman Naudan paistijauheliha 10 % uusi nimi on jatkossa Naudan jauheliha 10% (kuvassa). Rasvan ja sidekudosproteiinin pitoisuudet tuotteessa on aina erikseen merkittävä jauhelihapakkaukseen lain edellyttämällä tavalla.

Uusi ohje paistijauhelihojen nimistä laadittiin, kun ilmeni, että paistijauhelihaan on yleisesti käytetty muitakin ruhonosia kuin paistia. Paistin määrä jauhelihasta on vaihdellut saatavuuden mukaan ja tästä syystä jauhelihassa on käytetty myös muita laadukkaita naudan osia.

Naudan paistijauhelihana saa jatkossa myydä vain jauhelihaa, joka on jauhettu yksinomaan paistiksi nimetyistä naudan ruhonosista (sisä-, ulko-, kulma- ja paahtopaisti).

Teksti: Jarmo Mustonen, valikoimapäällikkö, tuore liha, S-ryhmän päivittäistavarakaupan ketjuohjaus
Kuva: Lauri Mannermaa

Mitä mieltä sinä olet?