Suomalaisesta ruoasta puhutaan SuomiAreenassa 8

Menestystarinoita suomalaisesta ruoasta -paneelikeskustelun voi katsoa Katsomosta.

Suomalaisen ruokatuotannon menestystarinoista puhutaan SuomiAreenassa heinäkuussa, Porin Jazzien yhteydessä. Sanansa sanovat muun muassa S-ryhmän päivittäistavarakaupan valikoimajohtaja Ilkka Alarotu sekä kokki ja tuottaja Jyrki Sukula. Paneelin juontaa Tuomas Enbuske.

Millä edellytyksillä suomalaista ruokatuotantoa voidaan lisätä, entä mikä on lähiruoan ja luomun tulevaisuus? Suomalaisesta ruoasta keskustellaan SuomiAreenassa perjantaina 19.7.2013 kello 10.30 kauppakeskus BePopin kauppakäytävällä.

Jos lomailet Porin suunnalla heinäkuun puolessa välissä, tule kuuntelemaan ja osallistumaan keskusteluun. Tilaisuus on kaikille avoin.  Voit osallistua myös Twitterissä: #suomalainenruoka, #suomiareena, #lähiruoka, #luomu.

Puheenvuoroja monelta näkökantilta

Paneelissa keskustelevat kokki, tuottaja Jyrki Sukula, yrittäjä Markku Nikki Sysmän Luomuherkusta, MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi ja Kokkikartanon toimitusjohtaja Kati Rajala. Paneeliin osallistuu myös S-ryhmän päivittäistavarakaupan valikoimajohtaja Ilkka Alarotu.

Keskustelua kommentoimaan on kutsuttu Satakunnan Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Tuomi, yrittäjä Heikki Lankoski Ullan Pakarista, Siksees parasta -hankkeen vastuuvetäjä Marko Jori sekä SDP:n kansanedustaja Kristiina Salonen. Paneelikeskustelun juontaa Tuomas Enbuske.

Mukana ensimmäistä kertaa

Yhteiskunnalliseen keskusteluun keskittyvä SuomiAreena järjestetään heinäkuussa kahdeksannen kerran. Tänä vuonna tapahtumassa on 125 tilaisuutta ja 560 puhujaa.

Paneelikeskustelun suomalaisen ruoan menestystarinoista järjestävät SOK ja Satakunnan Osuuskauppa. S-ryhmä osallistuu SuomiAreenaan ensimmäistä kertaa.

Kuva: SOK

8 vastausta artikkeliin Suomalaisesta ruoasta puhutaan SuomiAreenassa

 1. Pingback: Sysmäläisen luomumyslin tarina | Patarumpu

 2. Pingback: Gallup: Lähiruoka on tekoja, arvoja ja makuja | Patarumpu

 3. Pingback: Gallup: Luomussa kiehtoo puhtaus ja aitous | Patarumpu

 4. Pingback: Sata vuotta satakuntalaista kakkoa | Patarumpu

 5. Timo Lieto sanoo:

  Suomalainen ruoka on paras ruoka suomalaiselle. niistä on jalostettu uusia muotoja, jotka mennen tullen hakkaavat hampurilaiset, pitsat, kebabit ja muut roskamätöt. Minä syön vain Pohjois-Eurooppalaista ruokaa Suomessa sellaisissa ravintoloissa joissa on suomalainen henkilökunta. Ulkomaanreissuilla syön myös vain paikallista ruokaa.

 6. -tapio- sanoo:

  Miksi Areena-tilaisuutta ei videoitu linkiksi tähän? Muuten on pöhköä kertoa, että tilaisuus järjestettiin.

 7. Pingback: SuomiAreena