Kohta saa luomunakkia ja luomulauantaimakkaraa 1

Luomulihavalmisteet tulevat ruokakauppojen hyllyille ensi viikon lopulla. Tuotteiden taustalla on kaupan, teollisuuden ja tuottajan yhteistyössä tekemä kehitystyö.

Ensi viikon, eli viikon 35 loppupuolella S-ryhmän ruokakaupoista saa luomuna HK:n Aito Nakkia ja Lauantaimakkaraa. Myöhemmin syksyllä valikoimiin tulevat myös HK:n Luomu Palvikinkku ja HK:n Amerikan Pekoni Luomu. Tuotteiden luomuliha on peräisin Akaan Saparolan tilan luomuporsaista. Nakeissa on lisäksi luomunautaa.

S-ryhmän päivittäistavarakaupan ketjuohjaus ja HK ovat yhteistyössä kehittäneet tuotteet. Tapa poikkeaa kaavasta, sillä yleensä teollisuus kehittää tuotteet itse ja tuo ne myyntiin.

– Olemme mielestäni saaneet aikaiseksi tuotteita, joita asiakkaat haluavat, joita on helppo kokeilla, todeta tuotelaatu ja ihastua tuotteisiin, HK Ruokatalon kaupallinen johtaja Markus Gotthardt kuvaa.

Luomutuotannon edistysaskel

Tulevat luomutuotteet nostavat tunnelmaa myös SOK:n päivittäistavarakaupan ketjuohjauksessa. S-ryhmä tekee pitkäjänteistä yhteistyötä luomutuotannon eteen eri tavoin muun muassa Pro Luomun kanssa sekä teollisuuden ja tuottajien kanssa.

– Luomutuotannon lisääminen Suomessa on hidas prosessi ja asiakkaista saattaa välillä tuntua, että mitään ei tapahdu. Meneillään oleva luomubroilerikokeilu sekä HK:n jalosteet ovat edistysaskeleita, S-ryhmän päivittäistavarakaupan ketjuohjauksen valikoimajohtaja Ilkka Alarotu sanoo.

S-ryhmän ja HK:n tavoitteena on varmistaa, että neljää uutta luomutuotetta on jatkossa tarjolla koko ajan, vaikka määrät ovat pieniä.

Tuotteita saa Prismoista ja suurista S-marketeista läpi Suomen. Valikoima voi vaihdella myymälöittäin.

Kuva: HK

Yksi vastaus artikkeliin Kohta saa luomunakkia ja luomulauantaimakkaraa

  1. Aurora sanoo:

    Ihan huippua, että luomutuotteita alkaa saada lihatuotteissakin! Eläinten hyvinvointi on tärkeää ja luomutuotteissa siitä on pidetty huolta. Lisää vain luomulihaa, luomuleikkeleitä, luomujuustoja ym ym kauppoihin! Meidän perhe ei enää ole ostanut marketista mitään tuorelihaa, koska luomua ei ole ollut saatavilla. Olemme käyneet suoraan tiloilta ostamassa lihan. Mutta kaupoistakin voisi taas ostaa, jos olisi luomubroileria, luomupossua tai muita tarjolla =)

Mitä mieltä sinä olet?