Videopäiväkirjoja siirtolaistyön maasta 0

Neljän hengen ryhmä s-ryhmäläisiä matkusti kesän lopussa Thaimaahan tapaamaan tehtaiden työntekijöitä, johtoa sekä maan viranomaisia ja keskustelemaan heidän kanssaan ihmisoikeuksista.

Porukka videokuvasi ajatuksiaan ja tunnelmiaan matkan aikana. Koostimme niistä kolme videota:

 

S-ryhmä Thaimaassa: ”Työntekijöiden oloja kehitetään yhteistyöllä”

 ”… Siellä oli paljon korkea-arvoisia virkamiehiä paikalla, jotka selkeästi olivat ottaneet asioista selvää ja tietävät, että tämä on asiakkaille, meille suomalaisille kuluttajille tärkeä asia. Mutta rehellisyyden nimissä pitää sanoa, että paljon on viranomaispuolella vielä tehtävää…”
– Jari Simolin, S-ryhmän päivittäistavarakaupan hankintajohtaja

***

Siirtolaistyöntekijöiden ihmisoikeudet Thaimaassa

”Saa olla kiitollinen siitä, että päästiin katsomaan ja tapaamaan siirtolaistyöntekijöitä itseään ja meillä oli mahdollisuus jopa käydä heidän kotonaan… Teki vaikutuksen kuinka iloisia ja ystävällisiä meitä kohtaan he olivat… Oli ne olot kuitenkin karmeat. Laittaa tällaisen länsimaisen ihmisen silmiin perspektiiviä, että minkälaisissa oloissa me eletään ja  minkälainen toisenlaisesta olosuhteista tulevien ihmisten tarina on…” 
– Ilkka Alarotu, S-ryhmän päivittäistavarakaupan valikoimajohtaja

***

S-ryhmäläiset tonnikala- ja ananastehtaalla Thaimaassa

”Vastuullisutta ei vielä eteenpäin ja niitä asioita ei ratkaista pelkästään sillä, että jonkunlainen sertifikaatti osoitetaan. Se vaatii välillä myös aikaa ja yhteistä keskustelua ja pohdintaa, koska sillä tavalla ruvetaan miettiin, että voidaanko omaa ajattelutapaa muuttaa.”
– Lea Rankinen, S-ryhmän vastuullisuusjohtaja

Kuva: Ilkka Alarotu

Mitä mieltä sinä olet?