Ruokaa hyväntekeväisyyteen 1

Meillä S-ryhmässä viimeistä myyntipäivää lähestyvät tuotteet myydään asiakkaille 30 prosentin alennuksella. Jos tuotteita jää jäljelle, ne lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen tai ohjataan muuhun hyötykäyttöön, esimerkiksi bioetanolin valmistukseen. Vuonna 2013 annoimme Espoon varastostamme yli 100 000 pakkausta eri tuotteita hyväntekeväisyyteen.

Monet osuuskaupat ovat lahjoittaneet ruokaa hyväntekeväisyyteen jo vuosia. Hyväntekeväisyyteen lahjoitetun ruuan määrä lisääntyy S-ryhmässä kaiken aikaa, koska viime vuonna Eviran julkaisemaa ruoka-apuohjetta on nyt voitu alkaa soveltaa.

Ruoan lahjoittaminen hyväntekeväisyyteen on monessa osuuskaupassa aloitettu suurimmista myymälöistä, sillä muutaman leipäpussin tai banaanin hakeminen päivittäin ruoka-apuun pienemmistä myymälöistä ei ole järkevää.

Suurin osa tuotteista toimitetaan myymälöihin suoraan ilman varastointia omassa varastossamme. Erityisesti ulkomailta tulevat tuote-erät toimitetaan ensin varastoomme, josta niitä kerätään kuhunkin myymälään tarpeellinen määrä. Varastolla käsitellään tuotteita huolella, mutta joskus myymälätoimitukseen tarkoitettu kuljetuspakkaus voi rikkoontua, jolloin tuotteita ei voida enää toimittaa myymälöihin. Tällöin tuotteet voidaan luovuttaa hyväntekeväisyyteen.

Lisäksi S-ryhmällä on alueellisia ja valtakunnallisia yhteistyökumppaneita, joita tuetaan eri tavoin.

Kuva: Lauri Mannermaa

Yksi vastaus artikkeliin Ruokaa hyväntekeväisyyteen

  1. Marika sanoo:

    Köyhänä opiskelijana oon kiitollinen tästä että ruokaa annetaan hyväntekeväisyyteen, koska ruokajonoissa tulee käytyä vähintään kerran viikossa, joskus tarvitsee toki käydä paljon useamminkin. Voisimpa itse joskus tulevaisuudessa auttaa niitä keillä ei mene kauhean vahvasti niin saisin annettua takaisin. Suuri kiitos kaikille auttajille.

Mitä mieltä sinä olet?