Uutta ilmettä irtomakeisiin 42

S-ryhmän ruokakaupoissa otetaan käyttöön omat irtomakeis- ja snackskonseptit maaliskuusta alkaen. Konseptit otetaan käyttöön vähitellen syksyyn mennessä. 

Kysymyksiin vastaa S-ryhmän päivittäistavarakaupan ryhmäpäällikkö Antti Oksa.

Miksi S-ryhmä ottaa käyttöön omat irtomakeis- ja snackskonseptit?

S-ryhmän ruokakauppojen linjauksena on tehdä kaikki myymälätoiminnot itse. Irtomakeiset ja snacksit ovat viimeisiä tuotteita, joita on tarjottu asiakkaille tavarantoimittajan konseptilla ja kalusteilla. Myös hyllyttäminen on ollut tavarantoimittajan vastuulla. Jatkossa konsepti ja kalusteet ovat S-ryhmän omia ja myymälähenkilökunta laittaa tuotteet esille. Uusien konseptien myötä toimintatavat ovat yhtenäiset ja tasapuoliset kaikkien tavarantoimittajien kanssa. Uusilla konsepteilla pystytään tarjoamaan asiakkaille kuluttajalähtöiset valikoimat ja edullisempi hintataso.

Millaisia uudet konseptit ovat?

Irtonamuja- ja Irtosnacks-konsepteilla tarjoamme kuluttajalähtöiset valikoimat edulliseen hintaan. Uusiin konsepteihin tulee myyntiin kattava valikoima kaikkien tuntemia ja perinteisiä kestosuosikkeja sekä myös uusia makuelämyksiä. Konsepteilla on omat, ajanmukaiset visuaaliset ilmeensä.

Mihin kauppoihin uudet konseptit tulevat?

Irtonamuja-konsepti tulee yhteensä yli 600 myymälään, useimpiin Prismoihin, S-marketeihin ja pienmyymälöihin (Sale, Alepa, ABC-liikennemyymälä). Irtosnacks-konsepti tulee reiluun 100 myymälään.

Milloin uudet konseptit tulevat kauppoihin?

Uudet konseptit otetaan käyttöön myymäläkohtaisen aikataulun mukaisesti maaliskuusta alkaen syksyyn mennessä.

Mitä vaikutuksia konseptien vaihdolla on kuluttajalle?

Uusien konseptien myötä kuluttajille on tarjolla laaja valikoima tuttuja ja tunnettuja merkkituotteita sekä uusia makuja edulliseen kilohintaan. Myös konseptien visuaalinen ilme vaihtuu.

Onko irtomakeisten ja -snacksien hinta jatkossa kuluttajalle edullisempi? Jos on, miksi?

Kyllä. Hinta on edullinen, koska tuotteiden toimitusketju on lyhyempi ja eri valmistajien tuotteet voidaan kilpailuttaa vapaasti.

Kuva: SOK Media

Lisätietoa medialle:
Antti Oksa, S-ryhmän päivittäistavarakaupan ryhmäpäällikkö
puh. 010 76 80699
Twitter: @AnttiOksa

42 vastausta artikkeliin Uutta ilmettä irtomakeisiin

 1. Juha Mäenpää sanoo:

  Olen pahoillani mielipiteeni jyrkkyydestä, mutta mielestäni irtokarkeille ja sipseille/snackseille sopisi sama ”pois-nakyvista” -kohtelu kuin tupakalle. Sitä odotellessa, kuulostaa muuten ihan hyvältä.

 2. Tuulikki sanoo:

  Nyt menivät konseptit meikeläiseltä sekaisin. Mitä teidän karkkihyllyillä oikein tapahtuu? Mikään minun tietämäni merkitys sanalle konsepti ei auttanut ymmärtämään oheista uutista, eikä löytynyt apua Googlestakaan.

  • Pertsi sanoo:

   Sitä tarkoittaa, että Karkkikatu Candy King, Parrots jne. katoaa S-Ryhmän kaupoista ja tilalle tulee ryhmän oma Irtonamuja -laarit…

 3. Allergikko sanoo:

  Olisi hienoa, jos samalla saataisiin kuhunkin laariin oma kauha, jotta ruoka-allergikot uskaltaisivat paremmin ostaa irtomakeisia. Kullekin laadulle siis oma kauhansa.

  • Susanna sanoo:

   Se, että jokaisella laarilla tai laadulla olisi oma kauhansa ei takaa sitä, että se olisi allergiaystävällinen. Kauhat saattavat sekoittua kuitenkin ja jos itse olisin allergikko niin en uskaltaisi ostaa kun siitä ei olisi varmuutta.

   • Keliaakikko sanoo:

    Keliaakikoille voisi käydä sellainen järjestely, että gluteenia sisältävät karkit (käytännössä lakut) olisivat toisessa päässä hyllyä ja kaikissa laareissa olisi omat kauhat narun päässä. Silloin gluteeniriski olisi hyvin pieni muissa karkeissa. Nykyisellään en irtokarkkeja ole uskaltanut ostaa.

 4. Petra sanoo:

  Allegikot voivat hakea vaikka hedelmäosastolta kauhansa päälle puhtaan pussin ja lappaa karkkeja omaan pussiinsa. Oma kauha kullekkin laadulle olisi aika epäkäytännölistä…

  • Maiju sanoo:

   Se muovipussi kauhan päällä ei onnistu, koska joku toinen on jo saattanut tunkea gluteenia sisältävän kauhan siihen laariin aiemmin.

 5. Hanna sanoo:

  Entä pienen mahdolliset jäämät mitä voi jäädä karkkeihin kauhasta? 😀 Kauha on vaikka rikkonut toffee täytteisen karkin ja sillä sotkettu muihin karkkeihin toffeeta.

  • Sari sanoo:

   Kauhojen siisteydestä pidetään hyvää huolta 🙂 ne pestää pari kolme kertaa viikossa vähintään, ja aina tarvittaessa 🙂 Kiitos rakkaalle oivalle..

 6. Heini Liimatainen sanoo:

  Hei!
  Olisi mahtavaa, jos kaikkiin karkkeihin ja muihin snackseihin laitettaisiin näkyviin, jos tuote ei sisällä eläinperäisiä ainesosia. Kiitos!

   • Annika sanoo:

    Samaa mieltä mäkin, olis vaan niin paljon helpompaa vegaanina löytää omansa.

  • Tarja sanoo:

   Samaa mieltä, selkeästi merkittynä vegaanille sopivat tuotteet kiitos 🙂

   • Heini sanoo:

    Vegaaneille sopivat makeiset sopivat myös kananmuna- ja maitoallergisille, sekä muslimeille. Vegaanisuuden merkitseminen hyödyttää siis monia!

    • Antti Oksa, S-ryhmä sanoo:

     Hei,

     Kunkin tuotteen ainesosaluettelo löytyy etiketistä tuotteen kohdalta. Ainesosaluettelossa on merkittynä selkeästi mahdollinen liivate sekä allergeenit.

     • selkeyttä sanoo:

      Selkeä merkintä tuotteen vegaanisuudesta, gluteenittomuudesta ym. olisi silti kuluttajaa helpottava asia! Vegaanina luen toki uusien tuotteiden ainesosat läpi, mutta onhan se aikaa vievää ja niin on eläinperäisten e-koodienkin opettelu.

 7. Emilia sanoo:

  Mitä ne sit tulee suunnillee maksamaan per kilo? Mikä on tämä taianomainen ’edullinen’ hinta?

  • Antti Oksa, S-ryhmä sanoo:

   Hei Emilia,

   Kaikkien myymiemme päivittäistavaroiden tarkat myymäläkohtaiset hinnat löytyvät Foodie.fm-palvelustamme.

   Irtomakeisia pystymme jatkossa myymään tämän tehokkaamman toimintamallin kautta hieman aikaisempaa edullisemmin, vaikka tulemmekin myymään aikaisempaa enemmän aitoja merkkituotteita.

 8. Niina sanoo:

  Toivoisin tässä uudistuksessa selkeää merkintää siitä, sisältääkö ko. tuote liivatetta.

 9. Henna sanoo:

  Saisikohan jokaiseen snacksi hyllyihin jogurttibanaaneja lisää, koska joka kaupassa niitä ei parrot-hyllyltä löydy?

  • Antti Oksa, S-ryhmä sanoo:

   Hei Henna,

   Hyviä uutisia – jogurttibanaanit tulevat kuulumaan uuteen Irtosnacks-kokonaisuuteen kaikissa myymälöissä, joihin se tulee.

 10. Tuija.A sanoo:

  Minun mielestäni irtomakeisten hintoja pitäisi laske koska ne ovat menneet aivan liian korkealle mielestäni 7 euron paikkeilla olisi hyvä hinta!

 11. Pirjo sanoo:

  Irtokarkkien hinnat oli joskus kohtuulliset. Ei meillä 5-henkisellä perheellä, kun itse vielä opiskelija, niin ole varaa ostaa 9,80e/kg. hinnalla irtokarkkeja, tulis aika kallis karkinostoreissu. Eikä kyllä houkuta sittenkään kun tulot suurenee. Meillä lähikaupoissa osa irtokarkeista on lisäksi kerennyt kovettua, kun eivät hinnan vuoksi mene tarpeaksi nopeasti kaupaksi.

  • J. Käteinen sanoo:

   Juuri tähänhän makeisverolla pyrittiin… Säästyy teidänkin perheessä hampaat, ja pysyy kilot kurissa. 🙂

  • Lir sanoo:

   Pirjo kuule, katsoppa ensi kerralla kun menet kauppaan karkkiostoksille niin valmiiden karkkipussien kilohintaa. Itse asiassa irtokarkit tulevat halvemmaksi kuin valmiit karkkipussit ja saa varmasti semmoisia karkkeja, mistä tykkää! 🙂

  • Mari sanoo:

   Valmiiden karkkipussienkin kilohinta on helposti yli 10 €/kg jotkuin jopa 15€/kg. Sitä kun harvoin tulee vain katsottua..

 12. Eeva sanoo:

  Toivoisin isojen pussien rinnalle myös pienempiä pusseja. Sopivat paremmin pieniruokaiselle yksineläjälle. Irtokarkkihylly jää herkästi väliin, kun pussi itsessään painaa 20 % karkkipussin painosta tai sinne tulee kasattuja paljon enemmän kuin oikeasti haluaa.

  • Mari sanoo:

   S-ryhmän jokaisessa irtokarkkivaa’assa pussi on taarattu. Et siis maksa pussin painosta 😉

 13. Antti Oksa, S-ryhmä sanoo:

  Hei Eeva,

  Pusseja on ainakin toistaiseksi vain yhtä kokoa. Pussin paino taarataan kuitenkin automaattisesti pois vaa’alla, eli sen painosta ei tarvitse maksaa.

  • pia sanoo:

   Hei

   Kuinka tämä automaattinen taara näkyy vaa’lla? Annoin pari vuotta sitten palautetta Linnanmaan Prismassa Oulussa makeisvaasta, jossa taara ei näkynyt millään tavalla. Paperisen makeispussin hinnaksi tuli silloisella hinnalla 6 senttiä. Hyvä kate makeispusseilla 🙂 Tokihan asiakkaan pitää nähdä vaa’an näytöstä, että pussin paino tosiaan on taarattu pois.

   Puoli vuotta palautteen antamisen jälkeen taara ei ollut ilmestynyt vaakaan. Nykytilannetta en tiedä, toivottavasti on korjaantunut.

   • Antti Oksa, S-ryhmä sanoo:

    Hei Pia,

    Eri myymälöissä on erilaiset vaa’at, ja taaraus näkyy niissä eri tavalla. Osa vaaoista tulostaa hintatarraan selkeästi näkyviin poistaaratun pussin painon. Osa vaaoista ei kuitenkaan taivu tähän, jolloin vaaka vain vähentää pussin painon punnitusta kokonaispainosta.

 14. Christal sanoo:

  Prismassa oli vielä tammikuun lopussa hinta 8,90€/kg, sen jälkeen nousi hintaan 9,25€/kg. Nyt kun uudet karkkihyllyt tulivat, hinta on 8,95€/kg. Tämäkö nyt on se hurjan edullinen ja laskettu kilohinta? Ensiksi nostetaan hintaa muutamaksi viikoksi, sen jälkeen lasketaan sen takaisin siihen vanhaan. Pidetäänkö asiakkaita ihan idiootteina???

  • Kristiina sanoo:

   Ihan samoilla linjoilla ollaan. Tämä ”edullisempi” hinta minuakin ihmetyttää, kun ainakin Nummelan Prismassa hinta on ihan sama 8,90€ kuin Candy Kinginkin karkeissa oli. Tätä kustannushyötyä korostetaan sen verran muutokseen liittyvässä viestinnässä, että sen olisi tosiaan tarpeen näkyä myös siellä hintalapussa.

   • Antti Oksa, S-ryhmä sanoo:

    Hei Christal ja Kristiina,

    Makeisten hintataso on kautta linjan nousussa – sille emme voi mitään. Kannattaa myös huomioida muutokset valikoimassa. Karkeissa on eroja. 🙂 Uuden konseptin valikoimaan kuuluu nimittäin runsaasti aitoja merkkituotteita, jotka nostavat hintatasoa. Uusi tehokkaampi toimintamalli kuitenkin mahdollistaa aikaisempaa hieman edullisemman hintatason.

 15. Niko sanoo:

  Naapuri kaupassa irtokarkit 5,90kg ja Prismassa nyt uudella konseptilla 7,90kg. Se siittä halvemmasta hinnasta.

  • Nina sanoo:

   Hintaanhan voi vaikuttaa esim se minkä valmistajan tuotteita missäkin kaupassa myydään.( Karamellien kilohinnat tukussa vaihtelee muutamasta eurosta useisiin kymppeihin.) Ja ainakin täällä meilläpäin esim K-kaupassa on ihan onneton ja surkea valikoima karkkeja jotka myydään halvemmalla mutta en ihmettele hintaa ollenkaan syystä että laatu ei kyllä ole kaksista, joten mieluummin maksan hieman enemmän merkki/laatu nameista.
   Eli jos kaupan valikoimassa suurinosa on tukkuhinnaltaan halpis karkkeja eli ei juuri kenenkään tuntemia merkkejä ne pystytään myymään edullisella kilohinnalla ja kaupallekin jää vielä hyvin väliä mutta jos haluaa myydä kunnon tavaraa
   merkkejä jotka melkeimpä kaikki tuntee/tunnistaa niin niistä joutuu maksamaan enemmän kuin siitä halpis tuotteesta. Vähän sama asia kaikissa elintarvikkeissa/ tavarassa,vaatteessa.. listaa voisi jatkaa loputtomiin

 16. maria sanoo:

  Heh hyvä nostaa tosiaan hintoja ja sitten taas laskea. 😀 menee maku koko S-kaupan ( ja muiden yritysten mm.hairstore) touhusta. Onneksi en karkkeja ostele!;)

 17. Nanna sanoo:

  Toivoisin minäkin sitä selkeää merkintää siitä sisältävätkö irtokarkit liivatetta vai eivät. Tällä en tarkoita pitkän printin tavaamista joka laarin kohdalla vaan kuten kilpailevalla merkillä, jota tuleekin tästä syystä paljon suosittua, on merkintä näppärästi ja aikaa säästävästi karkkietiketin kulmaan merkitty. Sen näkee siitä heti eikä tarvi ruveta tavaamaan pienellä präntättyä ainesosaluetteloa. Varsinkin kun kohta tarvitsen jo lukulaseja ikänäön vuoksi… Suosittelisin tätä kyllä vahvasti s-ryhmällekin tai se toinen merkki jyrää monen kasvissyöjän, vegaanin ja kenties musliminkin karkkiostoksien ykköseksi. Eikä pelkkien karkkien takia kannata toisessa kaupassa käydä, samalla sieltä sitten ostaa muutkin ostokset.

  • Outi, SOK sanoo:

   Moi Nanna, vien tätä palautetta eteenpäin ja asia on kuulemma jo aiempien palautteiden perusteella pohdinnassa.

 18. Jari sanoo:

  Kompostoituvatko paperipussit kahdessa viikossa? Näin pussikin olisi hyödyksi loppuun asti.

  • Tiina Leppiniemi, SOK sanoo:

   Hei Jari,

   paperipussit kannattaa lajitella kartonkijätteeseen ja jos pussi suinkin kestää, niin siihen voi pakata esimerkiksi tyhjät maito- ja mehupurkit, jotka siis myöskin lajitellaan kartonkijätteenä.

   Kartonkijätteestä valmistetaan muun muassa kartonkihylsyjä ja jätettä voidaan käyttää myös uusien pakkauksien raaka-aineena.

Mitä mieltä sinä olet?