Pääsiäisen hittituotteet 0

Mitä herkkuja kokattaisiin? Lue ideat ja reseptit pääsiäisruokien valmistukseen Yhteishyvästä

Miten pyhät vaikuttavat kauppojen aukioloihin? Tarkista helposti Foodiesta

Pääsiäisenä nautiskellaan hyvästä ruoasta –  sen kertoo myös kauppojen myyntidata. Makeat herkut  kuuluvat itseoikeutetusti keväiseen juhlaan, mutta myös esimerkiksi lampaanlihan, broilerin, kalkkunan ja ruoanvalmistusjogurttien kauppa käy kiivaana.

Ajan hammas ei pure supisuomalaisen pääsiäisherkun eli mämmin myyntiin. Viime pääsiäisenä S-kaupoista kannettiin koteihin 1,5 miljoonaa mämmirasiaa. Yli puolet mämmistä myydään pakasteena. Kermaloraus on aina varma valinta mämmin kaveriksi, mutta kekseliäimmät nauttivat mämminsä nyt jäädykkeen  tai vaahdon muodossa.

Lammas on pääsiäisen lihasuosikki. Pakastettua lampaan ja karitsan lihaa myydään tänäkin vuonna yli 55.000 kiloa. Tuoreen lihan menekki on 30.000 kilon luokkaa. Tämän pääsiäisen uutuutena S-ruokakauppojen valikoimista löytyy myös suomalaista karitsan paistia.

Ne, joita lampaan maku ei miellytä, keräävät ostoskärryynsä erityisesti broileria ja kalkkunaa. Kalkkunaa myydään pääsiäisenä kolminkertainen määrä normaaliin arkiviikkoon verrattuna.

Purkkikaupalla persikkaa

Vaikka munat ovat monessa mielessä pääsiäisen symboli, ei tavallisten kananmunien myynti kuitenkaan kasva pääsiäisen tienoona kuin noin 1,5-kertaiseksi normaaliviikkoon verrattuna. Sen sijaan persikkasäilykkeitä kannetaan kaupasta kotiin pääsiäisenä nelinkertainen määrä normaaliin arkiaikaan verrattuna. Myyntinsä tuplaavat valkosipuli sekä erilaiset rahkat, smetanat ja ruoanvalmistusjogurtit.

Juomapuolella erityisesti siiderit sihahtelevat kevään kunniaksi, ja myös kaupoista saatavat viinit kasvattavat myyntiään. Olutta ja virvoitusjuomia myydään pääsiäisseutuna noin 30 prosenttia normaaliviikkoa vilkkaammin. Juomien kysyntä kiihtyy vapun lähestyessä.

 

Kuva: Shutterstock

Mitä mieltä sinä olet?