Pussiin vai ei? Vastaa kyselyyn ja vaikuta! 123

Ruokakauppojen kassoilla jaettavat, ensisijaisesti pakasteiden suojaamiseen tarkoitetut ohutmuovipussit ovat herättäneet keskustelua viime viikkoina.  Onko pussin tarjoaminen pakasteille sinusta hyvää asiakaspalvelua? Vai kannustaako kysely ottamaan pussin, vaikkei sille olisi tarvetta?

Kerro mielipiteesi kyselyssä, vastaaminen vie aikaa muutaman minuutin.

Vastausaikaa on  30.4. asti. Kysely on samanaikaisesti käynnissä myös S-ryhmän ruokakauppojen asiakaspaneeleissa.

Kerromme kyselyn tuloksista ja mahdollisista jatkotoimenpiteistä  Patarummussa.

Kysely on päättynyt. Lämmin kiitos innokkaasta vastaamisesta. Vastausten analysointi alkaa –  palaamme tuloksiin pikimiten.

.

123 vastausta artikkeliin Pussiin vai ei? Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

 1. SEPPO MERVISTÖ sanoo:

  KYLLÄ PAKASTEIDEN PUSSIIN LAITTO ON EDELLEEN EHDOTON, VARSINKIN KESÄLLÄ, KUN KAIKKI SULAA. ON KOKEMUSTA, KUN KASSISSA ON KESÄHELTEELLÄ SULANUTTA SOTKUA. KUN SULAVAT TUOTTEET LAITETAAN ERIKSEEN, SÄÄSTYTÄÄN TÄLTÄ.
  JOS EU KIELTÄÄ MUOVIPUSSIT, OLKOON SITTEN PAPERIPUSSI SULAVIEN SUOJANA

  • kerttu Palviainen sanoo:

   Minä taas pidän pienistä pusseista kun ei niitä pakaste sulanut, jukurttipurkissa pieni reikä tms. Pussi on välttämätön. ONko muuten niitä kestopusseja niin isoja, että niihin mahtuu autonrengas, ostaisin heti neljä, mistä saa riittävän isoja, se kertokaa.

   • autoilija sanoo:

    Autotarvikeliikkeistä saa autonrenkaille tarkoitettuja säilytyspusseja. Ikean kassi tulee kyllä halvemmaksi…

  • Sinie Hamburg sanoo:

   EI ne pikkupussit sulamiselta suojaa!
   Miten ennen pärjättiin ilman ?
   Voisi myös ottaa huomioon kassahenkilön kädet.
   Tulkaapa itse pussittamaan pakasteita kahdeksaksi tunniksi päivässä….
   Itse otan mukaan pakastekassin kun ostan pakasteita. Siinä ne jäässä pysyy. Ja mitä kosteuteen tulee… kesällä jo maitotölitkin ”hikoilee” eikai niitäkään pussiin laiteta ?
   No mut hei, onhan sen nyt maailmanloppu jos jos kassi kastuu.. ei sillä väliä, vaikka lapsemme ja lastenlapset hukkuu muoviin.. HALOO !!!

  • Marja Liisa Wolf sanoo:

   ota sanomalehti mukaasi kun lähdet kauppaan ja kääri pakasteet piukkaan, säilyvät paremmin kuin ohuessa plastiikki pussisa

  • S-ryhmä, Tiina Leppiniemi sanoo:

   Hei Anna K.,

   nyt kysely toimii taas, kiitos kärsivällisyydestä!

   Terveisin,

   Tiina Leppiniemi, S-ryhmä

 2. Juha sanoo:

  Aivan turhaa pakkausjätettä on lisätä lisäpussien muodossa. Taitaa olla pussitoimittajien myyntikikka alunperin, jonka lopulta kuluttajat maksavat. Eivät hedelmä- tai leipäosaston pussitkaan ole ilmaisia, kulkevat kaikki punnituksen kautta.

 3. Mona sanoo:

  Kyselyn kysymyksessä kolme ei ole itse kysymyslausetta vaan sen paikalle on tullut viimeinen vastausvaihtoehto. Korjaattehan pikaisesti!

  • S-ryhmä, Tiina Leppiniemi sanoo:

   Hei Mona,

   kysely on korjattu, kiitos tarkkaavaisesta huomiosta!

   Terveisin,

   Tiina Leppiniemi, S-ryhmä

 4. mikael sanoo:

  Hemmetin ärsyttävä tapa, ei muuallakaan maailmassa kysytä laitetaanko pakasteet pussiin. Turhaa roskaamista. Sama kun porukat pakkailee banaaneja pusseihin. Turhaa roskaamista sekin.

  • KP sanoo:

   Onpa paljon draamaa pussista, tai nimenomaan sen puutteesta. Mielestäni on myöskin järjetöntä ja turhaa jaella tuollaisia pusseja. Jos elämä kaatuu pienen pussin puutteeseen, saattaa ehkä olla jo muitakin asioita pahasti pielessä. Onko suomalainen ruokaostoksilla käyvä niin uusavuton, ettei osaa pakata tai varustautua ostoksille lähtiessään esim. kylmälaukulla, jos aikoo kuljettaa pakasteita tuntikausia. Ja kyse on ilmeisesti niistä pienen pienistä pakastepusseista?

 5. Mikko sanoo:

  Saletisti keksittäisiin joku toinenkin kikka, jolla pidetään pakasteet kylminä. Jos tahtoa ja ideointikykyä löytyy. Valtaosan vuodesta elämme itsekin jääkaapissa.

  • Ode sanoo:

   Juuri näin! En ymmärrä näitä puolustelijoita, joille pikkupussi on ehdottoman tärkeä, jotta saa pakasteet sulamatta tai jogurtit hajoamatta kotiin. En koskaan ole ottanut pussia eikä koskaan ole ”onnettomuutta” sattunut, koska osaan pakata ostokseni oikein.

   Kotitalousopetukseen voisi lisätä ”kuinka pakkaat kauppakassisi oikein” tunnin, jotta tulevaisuuden aikuiset eivät olisi nykyisten kaltaisia avuttomuuksia asian suhteen.

 6. Tiina sanoo:

  Ehdottomasti haluan niitä pusseja. Aiemmin niitä käytettiin vaipparoskiksina ja nykyään käytän niitä kelmuna, kun laitan ruokaa jääkaappiin. Teen aina sen verran ruokaa, että riittää seuraavallekin kerralle. Jäljelle jäänyt annos lautaselle, pussi päälle ja ruoka jääkaappiin. Erillisiin muovirasioihin en halua ruokaa laittaa. Tulee turhaa sotkua.

  Myös eväsleivät kuljetan työpaikalle noissa pusseissa. Tosi käteviä. Niitä harvoin näkee missään myytävänä. Pakastepussit ovat väärän kokoisia. Nuo hedelmäpussit taas ihan ihan täydellisiä.

  • Miina sanoo:

   Jos ehdottomasti haluat pusseja, niin voit ihan hyvin ostaa pikkupussirullan sieltä ruokakaupan pakastustarvikkeiden joukosta, niitä pakastuspusseja on jos minkä kokoisia. ”Mutta sittenhän niistä pitää maksaa, no en mä sitten tarvitse.”

  • Tince sanoo:

   Pakasterasioita voi käyttää uudelleen ja uudelleen. Kommentistasi ymmärtää, että käytät pussit vain kerran suojaamaan ruokaa jääkaapissa, ja sitten heität ne pois, koska ovat likaisia. Voin vain todeta että laiskuudella saa aikaan hyvin paljon roskaa ja turhaa jätettä. Nyt on kyse pienistä arjen muutoksista. Opetellaan käyttämään kestäviä vaihtoehtoja, eikä tyydytä niihin kertakäyttöisiin muoveihin.

  • Kassillinen kassejako mukana? sanoo:

   Niin varmaan autoilevalle kauppareissulaiselle onkin, mutta ei työmatkallaan kaupassa käyvälle 🙁

   • Piia sanoo:

    Eipä ole mulle koskaan ollut ongelma…kangaskassi, jonka sisällä kylmäkassi, olalle ja menoksi. Siinä se kulkee, missä käsilaukkukin.

 7. Anne sanoo:

  Kysely ei toimi. Vastaan tähän. Turhaa laittaa kaikkea muovipussiin, vältän viimeiseen asti ja kerron aina kassalla että ei kiitos. Banaanien pussitus on turhaa, samoin yhden lantun, bataatin, kaalen, sitruunan…punnitustarra pysyy kyljessä kassalle asti. Ruokatarvikkeiden kuljetus kaupasta kotiin on pakkauskysymys, käytä koreja, kangaskasseja jne ja kesällä voi ottaa kylmälaukun mukaan kauppaan.

 8. Mace sanoo:

  Mihin perunat, omenat, sitruunat, appelsiinit ja sipulit sitten laitetaan? Vai lydäänkö jokaiseen oma hintalappu… Pakasteille ihan turha.

  • Tince sanoo:

   Kaikki hedelmät ja vihannekset voi punnita ilman pussia, jopa ne joihin tarra ei tahdo tarttua! Pusseja ei tarvitse ollenkaan, ne ovat turhaa jätettä.
   Esimerkki 1:
   Otan kolme kurkkua ja punnitsen ne YHDESSÄ ilman pussia. Lätkäisen saamani tarran yhden kurkuista kylkeen ja kassalla kerron punninneeni ne yhdessä, jos kassa kysyy.
   Esimerkki 2:
   Ostan kaksi sitruunaa ja punnitsen myös ne yhdessä ilman pussia. Lätkäisen saamani tarran jauhelihapakkaukseen kiinni (kuitenkin peittämättä jauhelihapakkauksen viivakoodia). Kassalla ladon sitruunat hihnalle jauhelihan välittömään läheisyyteen ja kerron kassalle, että sitruunoiden lappu on kiinni jauhelihapakkauksessa.

   Ei tämän vaikeampaa ole! Ja voin vakuuttaa, että tällainen on ok. Olen itse ollut ruokakaupassa töissä yli viisi vuotta.

 9. paula ahlstedt sanoo:

  ei pussiin,,, jos haluaa niiden säilyvän pakastus/kasseja /pusseja on parin e hintaan ja kestää useammankin kerran..,,turha tuote,,,tähän tarkoitukseen…..;)

  • S-ryhmä, Tiina Leppiniemi sanoo:

   Hei sanna,

   kannattaa kokeilla eri selaimilla, ainakin IR ja Google Chrome toimivat, kun äsken kokeilin. Tai sitten kokeilla myöhemmin uudelleen. Kiitos kärsivällisyydestä ja mukavaa pääsiäistä!

   Terveisin,

   Tiina Leppiniemi, tuottaja, S-ryhmä

 10. Outska sanoo:

  Kaupoissa voisi olla tarjolla hedelmille kestoverkkokasseja, joita voisi käyttää uudestaan. Ostaisin heti, jos olisi tarjolla! Mielestäni on turhaa kysellä laitetaanko pakasteet pusseihin, jos pusseilla olisi teline kassojen päässä, niin asiakas voi sieltä itse ottaa pussin, jos sellaisen tarvitsee. Harvemmin tarvitsee. Itseä ärsyttää turha kysely ja turhat pussit.

  • annaliisu sanoo:

   meidän paikallisessa k-kaupassa on hedelmille verkkokasseja uudelleenkäytetäviä myynnissä… *vinK*

 11. Kirsi Luostarinen sanoo:

  Mun mielestä siitä pussista/pusseista pitäs periä erikseen maksu. Saahan kukin asiakas päättää että haluaako maksaa pussista vai ei. Lisäks vois olla näkyvillä paikoilla myynnissä niitä hedelmille sopivia moneen kertaan käytettäviä kasseja. Kyllähän se pussi toimii ihan kivana kylppärin roskapussina sun muuna.

 12. Taina sanoo:

  Niin sitä en ymmärrä, miten se ohut pussi estää pakasteiden sulamisen??? Kyllä siihen tarvitaan jo omanlaisensa pussi ja järjestelmällistä pakkaamista niin, että pakasteet ovat kaikki yhdessä. Niitä pusseja tulee jo muutenkin kotiin hedelmien kanssa, joten. Eihän sitä roskiin viemistä (muovipussissa) pitäisi jatkuvasti tulla, jos lajittelee jätteensä. Jokaisen muovipussin tekeminen ja hävittäminen maksaa ja kuka ne maksaa? Miksi näiden kassalta annettavien pussien pitää olla ilmaisia? Jos olisi maksu, niin käyttö vähenisi. Aivan takuulla.

 13. Zanniz sanoo:

  Pakastepussit ovat kyllä käteviä kesäisin esim. jäätelöille, vihanneksille.. ja jos kaupasta ostaa jotain pientä mitä tarvitsee/ käy ohi mennen ostamassa heräteostoksia ja on kävellen, niin onhan se kätevämpi lähteä kävelemään pienen pussin kanssa kuin kanniskella pikkutavaroita käsissään kotia asti.. Joten minusta pussit ovat ihan hyvä olla siinä missä ovatkin, kun niitä tarvitsee! Muutenkin sen kokoisille pusseille on muutakin käyttöä vielä kotona eikä sen kokoisia pusseja ole tullut vielä vastaan, joita voisi ostaa kotikäyttöön, muut pussit ovat liian pieniä tai sitten liian suuria, mitkä ovat ostettavissa.

 14. Maija Maidell sanoo:

  Kiitos kyllä pussiin. Saan pussista sopivan pussin pieneen WC:n roskikseen vanupuikolle ja vanutupoille ym. kasvojen hoitoon tarvittaville ekojätteille.

   • Ekomallu sanoo:

    Winkswinks Sameli hei, tajuat varmaan, ettei vanupuikko muutenkaan ole ”ekojätettä” eli muovipussi on ihan oikea pakkaus ja sitten energiajätteeseen – sitä tässä varmaan tarkoitettiinkin 😉

 15. Mannfred sanoo:

  Ei toimi täälläkään, lataa lataa mutta mitään ei tapahdu. Sitten tulee tyhjä sivu, jossa joku aitopaikkaosoite. Uskomatonta tötöilyä s-ryhmältä!

  Itse asiaan: Ehdottomasti pitää olla kysymättä pussia. Riittää, että asikas voi itse ottaa sen jos haluaa. Ei tarvitse tuputtaa. Voisi melkein poistaa koko pussijutun.

  Miksi s-ryhmä ei kerrankin voisi olla vastuullinen ja tehdä ympäristösyistä päätöksen, joka sääistäisi luontoa!

 16. e karjalainen sanoo:

  Kysely ei edelleenkään toimi. Enkä edelleenkään hyväksy sitä, että ostokseni pakataan ”pieniin” pusseihin. Kahtena päivänä peräkkäin sitä on taas yritetty. Eilen kyseessä oli mämmituokkonen ja tänään perunasuikaleet. Mihin ne olisivat omista pakkauksistaan valuneet? Eikä se muovipussi olisi pitänyt perunasuikaleita jäisinä kotimatkalla. Tosin kotimatkaan kului alle 5 min autolla.
  Älytöntä tuhlausta. Pieni pussi kerran viikossa per suomalainen = 700 000 kg roskaa.
  Nyt kun kaupat jo myyvät kestomuovisia kauppakasseja niin eikö samasta materiaalista voisi valmistaa ”pieniä” pusseja? Vaikkapa pantillisia, kierrätettäviä ”pieninä”?

 17. qnnukka sanoo:

  EN halua pikkupusseja kuin esim postikorteille, mutta joka kassa ei edes kysy asiaa vaan al´kaa vaan pakkaamaan jugurtteja tai herneitä pikkupussiin. Onneksi paikalliskaupassani jo minut tunteva ja jättävät pussit sikseen..

  ei muuten toimi PClla tuo linkki/kysely.

 18. Laila Puustinen sanoo:

  Ruotsi on lopettanut kaikki muovikassien/pussien käytön. S-Ryhmä voisi ottaa nyt tilaisuudesta vaarin ja olla ensimmäinen Suomessa, joka lopettaa muovikassien jakamisen/antamisen, sekä myymisen. Tässä ajassa kuluttaja ottaa itse vastuun kaupassakäynnistään ja jo kotona miettii, minkälaisia kasseja hän tarvitsee kauppaan lähtiessään. Kauppias ei enää tänään ruoki kuluttajan tapaa käyttää muovikasseja jakamalla ilmaiseksi niitä. Kauppias seuraa maailman tilaa ja neuvoo kuluttajaa käyttämään kangaskasseja. Toivon, ja ehdotan, että kassoilta otetaan pois kaikki mahdollisuus muovikassien ilmaiseen jakeluun mahdollisimman pian. Kuka on esimerkkinä, kuinka ja milloin. Ottakaa selvää, kuinka Ruotsi teki muutoksensa.

 19. Satu Löytty sanoo:

  Kyllä ehdottomasti pakasteille pussi,varsinkin jos pitkä kotimatka vielä edessä.Ja itsekkin uusio käytän pussit esim. leivän suojaksi,eväiden kuljettamiseen,Ruuan suojaaminen jääkaapissa jne. Kyllä minä ne pussit käytän moneen kertaan vielä sen jälkeen,kun ne kaupasta saan pakateiden suojaksi.

  • Kierrättäjien aatelia sanoo:

   Sama täällä, tyhjillään ei roskiin päädy yksikään pikkupussi. Ja osaan kyllä itsekin ne pakata, jos vain yletän siihen pussirullaan. 🙂

 20. johanna sanoo:

  olisi kyl kiva vastata kyselyyn, mut linkki ei toimi. Ja pakasteiden ja kaiken muun laittaminen pieneen pussiin on aivan naurettavaa. asiakas voi halutessaan ottaa tarjolla olevan pussin, mutta sen tyrkyttäminen kassalla on sulaa idiotismia. ja itse kassalla työskennellessäni tuntuu aika pahalta, että joudun toimimaan vastoin omaa tahtoani tyrkyttämään ketjun ohjeistuksen mukaisesti hämmentyneille ihmisille turhaa roskaa kotiinviemisiksi.

 21. järjestelmätuki sanoo:

  En päässy koko kyselyyn kun ei toimi http://goo.gl/jQMylC linkki . KAIKKI MUUT sivut toimii !
  En odota että täällä pyhänä s-ryhmä päivystäis vapaa on varmasti ansaittu mut sen työn jonka työajalla tekee pitää olla kunnolla tehty !

  Hei halloo ! asiakkaille kiusantekeminen = hutaisten toteutettu kysely ei lisää s-ryhmän suosiota ! Liekö kyselyllä aito vakava tarkoitus ollenkaan on varmaan tehty vain sen takii että s-ryhmä näyttäs hyvältä kun on ”kiinnostunut” ja muka tekee asialle ”jotain” .

  VASTAUS : vastustan pikkupussien tarpeetonta käyttöä . Ymmärrän myös että viime kädessä kuluttaja maksaa tämänkin turhan tuhlauksen .

  Haluaisin niin mielelläin KIERRÄTTÄÄ kaiken itselleni tarpeettoman MUOVIJÄTTEEN ( minitomaattien, viinirypäleiden, leikkeleiden, lihatuotteiden yms. rasiat, joita tulee tolkuttomasti vuoden aikana ! ), mutta tämä jonain kauniina päivänä tykkänään loppuva luonnonvara (= öljy) mieluummin poltetaan taivaan tuuliin energian tuottamisen nimissä !

  Kuka on se uskalikko kauppa ryhmä joka järkevällä tavalla järjestää kierrätyskelpoisen muovimateriaalin keräyksen !?!?!?!?

  Vaikka annankin toisinaan kassan laittaa pakasteet pussiin , jatko käytän kaikki hedelmäpussit roskapusseina (= juuri sopivan kokoinen sinkkutalouteen) koska en näe mitään järkee niitä erikseen ostaa!

 22. Niina sanoo:

  Ostan pakasteita yleensä kerralla enemmän ja niille oma iso kassi. Tai muuten menevät samaan pussiin maitojen kanssa. Lyhyt kotimatka autolla. Jos olisi pidempi, tarviisi jokatapauksessa kunnon kylmäkassin. Vastaan tähän, koska kysely ei toimi.

 23. Minttu sanoo:

  S-ryhmän kannattaisi myös hankkia osaavat koodaajat ja palvelimet näille kyselyille ennenkuin alkavat niitä mainostaa 😀

 24. Hömppä sanoo:

  Kysely ei toiminu. Joo mun mielestä aivan turhaa lisäroskausta laittaa pakasteet omaan pussiin. Suoraan vaan kotiin niin ei ne kerkee sulamaan. Ja kesällä maidot ym. kylmät vien styrokslaukulla. Ei sula! Ja banaaneita turha laittaa pussiin. Ja muuten nää pussit on välillä niin ohkaasta muovia ettei kestä välillä edes sitä jos otan pussiin omenoita niin vierii vaan pitkin lattiaa 🙁

 25. Anu L sanoo:

  Kestävyydeltään ovat välillä huonoja mutta se on pieni ongelma,nuo on pelasteneet monet kerrat kaupassa kun on tyhmyyttään lähtenyt ostoksille ja pitänyt ostaa vain 1 tai 2 pientä tavaraa niin onkin sitten tullut ostettua muutakin ja on saanut kätevästi noihin tavarat ei ole tarvinnut käsissä kantaa. Jäätelöt,pienet Yogurtti purkit yms muut pienehköt esineet saa mukavasti omiin pusseihin.Ei tarvii pelätä että jäätelö paketti tai tuutit sulaa muiden ostoksien kanssa muovipussissa tai kassissa.Pitäs olla hyvillään että nuo on ilmasia Itse en ole koskaan valittanut tai tympääntynyt kun kassalla ovat kysyneet pakasteiden kohdalla.:)Ja voi sano nätis ei kiitos jos ei halua ruokia noihin pusseihin.

  • Vihaan_pakastepusseja sanoo:

   Siis täytyykö sitä pakasteiden sulamista ihan oikeesti ”pelätä”? Jos ette halua että pakasteet sulaa, ottakaa kauppaan mukaan pakasteille tarkoitettu kassi. Ei ole iso vaiva, ja säästytään tältä järjettömältä ja kasvavalta muovin kulutukselta. Kaupassa myydään erikseen pakastepusseja, ostakaa niitä (löytyy isoja kokoja ainakin meidän kaupasta) sinne wc:n roskiksiin. Ja tiedoksi myös, että yhtä typerää se on pyytää kassaa laittamaan kaikki pakasteet samaan ISOON muovipussiin, ja yhtä iso vaiva, ellei suurempi. Eli nopeutetaan jooko kaikki sitä kassalla seisomista ja jätetään ne pakastepussit ottamatta, säästyy kaunis luontomme ja kassatädin kädet. Toivon todella että tähän asiaan tulee muutos, eikä pusseja edes tulevaisuudessa tarjota kassalla.

 26. Lea Äikää sanoo:

  kiitos ei pusseille! Pakasteet voi kuljettaa kätevämmin ja ilman sulamisen pelkoa kylmälaukussa.Niitähän on tarjolla monta eri kokoa. Ihan turhaa luonnon roskaamista ja rumentamista.Sinnehän ne lopujen lopuksi menee.Hevituotteille on jo olemassa kestopusseja kankaisia ja semmoisen voi jopa itsekkin tehdä. S-marketeissa on myös paperiset pussit käytössä jotka on parempi vaihto ehto muovipusseille.Voi biotuotteet laittaa siihen ja kuljettaa omaan bioroskikseen tarvittaessa.

 27. Anu sanoo:

  Kysely ei toimi ja pienet pussit jätän kassalle. Hedelmät voi pakata kestohedelmäpusseihin (joita on helppo tehdä itse vaikka valoverhosta, jos ei halua valmiista maksaa).

 28. Katja sanoo:

  Ehdoton ei pusseille ! Suurin osa niistä pusseista päätyy suoraan roskiin kotiin päästyä, eli aivan turhaa jätevuoren kasvatusta.
  Kuten jo moni onkin kirjoittanut, niin löytyy egologisempikin vaihtoehto.

 29. surkeeta sanoo:

  juu ei toimi kysely, kukahan tekniikan nero sen on laatinut, kun eivät saa toimimaan

 30. riina hukka sanoo:

  Pikkupussit saataville kassalle, että itse voi ottaa jos tarpee. Kassahenkilöiden ei tarvitse pussittaa. Kysely ei tosiaan toimi, kokeilin kolmella eri selaimella..

 31. Noora sanoo:

  S-ryhmä tukee aikuisten ihmisten lapseuttamista tekemällä kaiken näiden puolesta (ja extrapalveluiden hintahan näkyy tuotteiden hinnassa). Kuluttajat, kasvakaa aikuisiksi, hankkikaa kompukka tai pakasteiden kuljetuskassi, jos pelkäätte sulamista. Tämä muovipussivehkeily on pelkkää lapsellista hölynpölyä ja turhaa roskaamista.

  Kysely ei muuten toimi.

 32. Anne sanoo:

  Tämä on mielestäni tärkeä aihe ja suututtaa kun ei pääse vaikuttamaan, kysely ei toimi vieläkään! Ihmiset voisivat kesäisin kuljettaa mukana kylmäpusseja/kylmälaukkuja joihin pakkaavat pakasteensa. Nämä pienet muovipussit eivät hidasta millään tavalla tuotteiden sulamista ja pelkkä muiden tavaroiden kastuminen on todella huono tekosyy säilyttää nämä pussit kassalla. Jugurttipurkkien kansien rikkoutumisen vastuu on ensisijaisesti niiden valmistajilla; voisivat tehdä kestävämpiä kansia kun tietävät, että ne hajoavat helposti. Näistä pikkupusseista syntyy valtavasti jätettä ja ilman niitä tultaisiin erinomaisesti toimeen!

 33. jouko vuoinen sanoo:

  jos asiakas haluaa laittakoon itse pussiin. kassajono seisoo kun myyjä pakaa tavaroita

 34. Liisa sanoo:

  täällä on porukalla menny vähän teksti ohi, tekstissä sanotaan että ”pakasteiden suojaamiseen tarkoitetut ohutmuovipussit” eikä missään vaiheessa ole kirjoitettu siitä että pitää ne jäisinä.. Onhan se kiva ettei kaikki ostokset ole kosteita/märkiä kotiin päästyä ja kävellen kun käyn kaupassa.. Ja jos sattuu ostamaan vähän niin eihän silloin sitä isompaa pussia tarvitse. Elikkäs pussi kiitos ja uusiokäyttöön pussit meillä ainakin menee.

 35. Kisu sanoo:

  Kysely ei toimi, mutta pikkupussit on kätsyjä ja välillä ärsyttää kun kaikki myyjät ei kysy että laitetaanko pussiin jos esim. jugurttia, viiliä, vanukasta ym pakasteita. Pussille iso kyllä!

 36. Elina sanoo:

  Kysely ei toimi. Vastaanpa tähän sen verran, että ekoteko olisi olla tarjoamatta jokaiselle kymmentä eri muovipussia. Asiakas kyllä osaa itse sellaisen ottaa jos tarvitsee. Ja järkeä voi käyttää ja yrittää huomioida asiakkaan myös yksilönä: jos asiakkaalla on omasta takaa hedelmät ja vihannekset pakattu kestohedelmäpusseihin, lienee ei ole tarpeen kysyä jokaisen mahdollisen ostoksen kohdalla ”laitetaanko pieneen pussiin”, se lähinnä ärsyttää. Viime kauppareissulla minulta kysyttiin sitä kaikista kestohedelmäpusseista huolimatta neljä kertaa. Ja olisipa kiva, jos S-ryhmänkin kaupoissa olisi hevi-osastolla mahdollisuus ostaa kankainen kestohedelmäpussi, kuten suurimmalla kilpailijalla useissa kaupoissa on. T. S-ryhmän kassatäti itsekin

 37. Satu sanoo:

  Ei kiitos pusseille, ihan turhakkeita. Yksikään toinen tuote ei ole mennyt pilalle muovikassissa vaikka pakasteet ei olisi pikkupussissa vaikka meillä kauppamatkaa sen 15 min matkaa. Minusta jokainen asiakas saisi itse pakata ne pakkastuotteet pussiin jos niin haluaa eikä niin että se olisi myyjän tehtävä kysyä ja tehdä

  • Autoton kangastatti sanoo:

   Vaan kun kaikki eivät käytä niitä muovisia ostoskasseja vaan omia kankaisia, silloin se pikkupussi on tosiaankin tarpeen pakasteille… Ja joidenkin kauppamatka on pitempi kuin 15 min. eikä todellakaan omaa autoa käytössä. Ajatelkaa nyt muitakin kuin vain itseänne!

   • Niina sanoo:

    Mitä eroa sillä on, onko ostoskassi kankainen vai muovinen? Kankainen kuivuu nopeasti, jos nyt jostain pakastepussista sattuisi vähän kostumaan. Ihmeellistä hysteriaa, sehän on vain vettä!

 38. Linda Leinonen sanoo:

  Kysely ei taaskaan toimi 🙁
  Mitä pusseihin tulee, niin niitä ei todellakaan tarvitsisi tuppaa. Ken sellaisen haluaa, voi varmasti sellaista pyytää. Ja pienet pussitkin voisivat olla lisämaksullisia. Itse käytän aina joko kestopussia myös hedelmille tai lätkäisen tarraan esim. yhteen omenaan. Minusta on väärin, että joudun maksamaan toisten muovipusseista kerta itse vältän niitä ekologisista syistä.

 39. Miia sanoo:

  En koskaan halua pakasteita pussiin, ja kassoille tulee lisävaivaa A) asian kysymisestä tai B) pakasteiden laittamisesta ja sieltä pois ottamisesta, jos olen keskittynyt esimerkiksi ostoksen pakkaamiseen (mukanani tuomaan kangaskassiin) enkä ole kärppänä sanomassa, etten tahdo pakasteita pussiin.

 40. Hanna sanoo:

  Aivan turhaa jaella näitä pusseja. Olen asioinut kaupassa missä melkein kaikki halutaan laittaa pieneen pussiin. Ihan järjetöntä haaskausta ja ihan järjetöntä ajan tuhlausta. Pakkaamalla ostokset järkevästi ne kyllä säilyvät matkan kotiin eikä ehdi sulaa. Myös vaatetta halutaan tunkea pieneen pussiin. Miksi? Minä en ainakaan ikipäivänä pukisi suoraa kaupan hyllyltä hankkimaani vaatekappaletta pesemättä sitä ensin.
  olen myös havainnut, että kun kassa kysyy laitetaanko, asiakas vastaa miltei aina kyllä.
  Näitä pusseja pitäisi olla kassan jälkeen pakkauspäädyssä ja jos asiakas TODELLA haluaa tunkea ostoksensa ensin pieniin pusseihin voi hän sen itse tehdä.

  • M sanoo:

   Vaikken minäkään tajua tätä pussimaniaa, niin vaatteiden kohdalla sen ymmärrän. Jos vaate nimittäin likaantuu vaikkapa hihnalla tai kotimatkalla, voi asiakas hyvin tulla palauttamaan sen ja väittää, että tuote oli jo ostaessa likainen. Tappiotahan siitä tulee, kun tuotetta ei voi myydä enää uudelleen. Sama käytäntö jokaisessa vaateliikkeessäkin.

 41. Theo Korelin sanoo:

  Joillakin ihmisillä on tapana hamstrata noita pusseja kaupasta,vaikka eivät edes käytä niitä.Monesti olen nähnyt sn,kun etenkin ikäihmiset tekevät sen,että sitä pussirullaa verotetaan oikein kunnolla ja ne pussit menevät ostoskärryn pohjalle ja sitten mennään kassan ohi ja pakataan ne ostokset sinne omaan kassiin ja ne pussit pakataan sinne mukaan.Roskapussiksi,arvelisin.Itse harkitsen aina,tarviinko sitä pussia.Minulla on varsin kookas reppu,jossa säilyy tavara kylmänä hyvin kyllä ja kauppareisu on sen verran lyhyt,etteivät pakasteet ehdi muuttaa olomuotoaan.

 42. Leena Rannikko sanoo:

  Ehdottomasti hyvää palvelua! Jos haluan pussin niin sanon kyllä kiitos, jos en, niin sanon ei kiitos. Eikä ärsytä kysymys (tuputus?) yhtään. Pussit tulevat useaan kertaan käytetyksi esim. pakastepusseina tai koirankakkapusseina. Tietysti toivoisin, että kaikki muovipussit ja kassit olisivat pian luontoystävällistä materiaalia, maksaisin siitä mielelläni.

 43. kitchen remodeling xenia ohio sanoo:

  Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I have
  really enjoyed surfing around your blog posts.
  After all I will be subscribing to your rss feed and I hope you
  write again soon!

 44. Katriina sanoo:

  En halua pussia, mutta ei se häiritse, jos sitä minulta kassalla kysytään. Se sen sijaan ärsyttää, jos kassahenkilö minulta kysymättä pakkaa ostokseni pikkupusseihin (kun kerran mieluummin olisin ilman). Kysely ei muuten edelleenkään toimi.

 45. satu sanoo:

  Niin,niitä pussejahan ei ole pakko ottaa!! Minulta on kysytty joka kerta kassalla,ja monesti olen jättänyt ottamatta. Ja monesti olen ottanut. Luulempa,ettei tämä maailma paremmaksi muutu vaikka kaikki jättäisi ottamatta pussinsa! Ja vaihtoehto vois olla sellanen pussi mikä maatuisi,jollaisia on siellä hevi ostastollakin..

 46. Tiina sanoo:

  Käytän pieniä muovipusseja jogurttien kotiin kuljettamiseen. Pakkaan jogurtit itse jottei kassan tarvitse käyttää tehokasta työaikaansa siihen, että alkaa kaikki pikku tilpehöörit pakkaamaan pusseihin asiakkaalle valmiiksi. Pakasteet menee aivan hyvin muiden ostosten kanssa samaan pussiin! Mutta olisin valmis luopumaan niistäkin pikkupusseista, sillä voisin yhtä hyvin ottaa kotoa mukaan jonkun pussin millä niitä kulettaa. Mikäli olisi supermuisti!

 47. Katarina Koskivaara sanoo:

  Ei pussia! Minulla on kesäisin fleecestä ommeltu ”eriste”, pussukka pakasteita varten. Liha ja kala kuuluvat helteellä kylmälaukkuun!

 48. Marina sanoo:

  Niin miksi ne pitää pakata pieneen pussiin? (muut kun pahviset jätskipaketit). Pussit on kyllä hyvä olla olemassa pikkuostoksille jos oma kassi jäi kotiin.

 49. Suvi sanoo:

  Pikkupussi ei estä pakasteiden sulamista. Jos uskoo että ostokset sulavat kotimatkalla ei ehkä kannattaisi sillä kertaa ostaa pakasteita, silkkaa rahan roskiin heittämistä jossei asianmukaisesti suojaa sulavia ostoksia matkan ajaksi. Suojaamisen voi hoitaa oikeasti kylmänä pitävillä kasseilla, autossa vaikka kylmälaukulla, ja kulkemalla suoraan pakastimen ääreen.

 50. mia sanoo:

  Ei pusseja!!! Liika jätettä, kun tyhmät kuluttajat vastaavat ajattelematta, että haluavat pussin ja kotona se menee roskiin! Jos sen oikeasti tarvitsee, niin sen voi ottaa kassalta!

 51. Eppu sanoo:

  Sen verran voisi asiakas olla oma-aloitteinen, että itse pyytää pussia tai kuittia myyjältä jos sellaista tarvitsee. Ei käy kateeksi myyjiä, joiden pitää aamusta iltaan hokea ”tarvitsetko kuittia” tai ”pakataanko pieneen pussiin” -mantroja. Eikä se aina ole kiva asiakkaanakaan hokea eitä joka kaupan kassalla ja ravintolassa.

 52. Kati Rättö sanoo:

  Pikkupussi on näennäinen ”suoja” se on sen verran ohutta, että jo leipäpussin sulkija tai jugurtin folikannen reuna viiltää helposti sen puhki. Se ei suojaa sulamiselta. SE on TURHA. Ihmiset pelaileevat kaikenmoisia netti ym. ”tetris” pelejä joissa sopivia palikoita asetellaan limittäin, mutta kauppakassin pakkaaminen järkevästi ja tuotteiden sulamis ja rikkoutumisvaaran huomioiden, on ylitsepääsemättömän vaikeaa! Olisiko tässäkin jokin Marttojen ”näin pakkaan kauppakassini järkevästi” kurssi paikallaan? Tokikin normaaliin muovikassiin tavaroitten asettelu tukevasti on melko haasteellista, siksikin tukeva kestokassi on parempi vaihtoehto. Kaupoilla on nyt iso vastuu opettaa kuluttajat egologisempaan kassikäytäntöön. Jokaikisen hevitiskin päässä pitäisi olla tarjolla kestoversio hevi pusseista ja kestokassit tulisi asetella ylemmäksi kuin muovikassit, jotta ne olisivat ensisijainen vaihtoehto. Ja myös sellaisia 2-3l vetoisia kulutusta kestäviä pakasteitten sulamista estäviä pusseja saisi olla jokaisen pakaste osaston kulmalla myynnissä. Näin kuluttajat ”opetettaisiin” pitämään tarvittavia kasseja ja pusseja mukanaan.

 53. Lea sanoo:

  Hei,
  asun itse Slovakiassa nyt ja meillá on kesáisin usein 30-40 astetta. Eli kun valitatte pakasteiden sulamisesta niin hiukan naurattaa..
  On tarjolla termokasseja (isoja, pieniá, kauniita ja rumia) jotka saa hienosti myóskin vaikka kásilaukkuunkin mahtumaan, ja niissá tuotteet kestávát kivasti kotimatkan ajan. Pikkupussien káyttáminen jokaikiseen pikkuasiaan on todellakin kova kolaus ympáristólle, samoin se aiheuttaa lisákuluja. Ei ole niin vaikeaa tottua muistamaan ottaa kassi mukaan kauppareissua suunniteltaessa 🙂

 54. Minä sanoo:

  Hyvää asiakaspalvelua se on, jos pussia tarjotaan. Siitä on oikein helppo kieltäytyä, kuten itsekin lähes aina teen! Ei voi olla niin vaikeaa sanoa, että ei kiitos, ja pakata omaan kassiin tavaransa. Joskus pusseille on paikkansa, jos vaikka ostaa vaatteita ja pakasteita tmv. Itse käytän joskus harvoin saamani pikkupussin moneen kertaan eikä niistä taatusti tule mitään katastrofaalista kuormitusta sen enempää. Paljon melua tyhjästä, sanoisin. Toki voisi olla mainiota pitää enemmän kestovaihtoehtoja esillä ja tyrkyllä enkä kuolisi siihenkään, jos tämä tapa loppuisi, mutta jotain suhteellisuudentajua nyt kuitenkin tähän maailmaan!

 55. Maria sanoo:

  Minusta on ihan älytöntä että kassan pitää kysyä pakasteiden laittamisesta pussiin. Voisi samantein kysyä ostaako asiakas pussin kaikille tavaroilleen. Sitä ottaa pussin jos haluaa, mutta ei se ole mitenkään hyvää asiakaspalvelua laittamalla jotain turhaa jätettä asiakkaan mukaan, Minusta hyvää asiakaspalvelua on hymyily ja iloinen asenne. Ei ympäristön kuormittaminen.

 56. Ei kiitos muoville sanoo:

  aivan turhaa. muovia lisätään joka paikkaan. kananmunatkin on osittain nykyisin pakattu täysin muovisiin koteloihin. missä menee järjen raja.

  jos joku haluaa pakasteensa pussiin niin hän voi pakata ne itse siihen pussiin, minusta on ihan turhaa lisätyötä kassalle ja iso rasite luonnolle. odotan päivää kun kaikki muovipullot on palautuspulloja – edelleen. samalla ne kassan muovipussit voi jättää asiakkaan itsensä pakattaviksi jos näin tahtoo. Itse kieltäydyn ja minusta on järjetöntä vaatia kassaa kysymään ”laitetaanko pakasteet pussiin”. ne voi pakata itse jos haluaa.
  tällainen kysely vaan lisää muovinkulutusta koska ihmiset ajattelee ”joo hyvä idea” vaikka koskaan aikaisemmin ei olisi koko asiaa ajatellut eikä siitä hyötyisi mitään nytkään.

 57. joopajoo sanoo:

  Pussi ei auta pakasteisiin mitään. Laittakaa vanhoja sanomalehtiä saataville. Niihin voi kääriä pakasteet. Ne eristää lämpöä ja imee mahdollisen kosteuden.

 58. Kaisa Korhonen sanoo:

  EI PUSSIIN!!! Jos haluat pakasteet suojaan lämmöltä, hanki kylmälaukku. Varmasti tehokkaampi ja turhaa roskaakin tulee vähemmän!

 59. Marjo Kanerva sanoo:

  Henkselipusseja saa torikauppiailta jos niitä tarvitsee, kompostoituvat muovikassit sais kuitenkin kestää kaupasta kotiin ehjänä. kyllä me kuluttajina nekin pussit maksetaan.

 60. Kaisa Kankainen sanoo:

  Mä välillä boikotoin niitä ruokakauppoja, jossa kysytään laitetaanko pakasteet viilit yms. lisäpussiin. Siis niin älytöntä touhua, et en halua käydä niissä myymälöissä ollenkaan asiakkaana.

 61. Karoliina Mäkelä sanoo:

  Jos joku välttämättä haluaa pussin pakasteille tai muuten vain, hän ottakoon sen ihan itse rullasta. Ja rulliin pitäisi vaihtaa biohajoavat pussit, kuten niin monella heviosastollakin jo on.

  Kondenssiveden muodostuminen voi ehkä joskus kastella esim. palvelutiskituotteen kääreen, mutta toisaalta fiksulla ostosten pakkaamisella siltäkin voi välttyä.

  Pakasteiden pussitus minään vuodenaikana ei estä niiden sulamista, ja jos esim. jäätelö sulaa matkalla kaupasta kotiin, niin onko sen kuljettaminen ilman pakastekassia ollut viisasta ylipäänsäkään?!

  Jos joku haluaa käyttää pikkupusseja kotonaan, niin ostakoon omalla rahallaan siihen tarkoitukseen tehtyjä pusseja.

  Vähemmän muovia = parempi maailma. Myös kauppiaan rahaa säästyy, ja jos hyvin käy, se voi olla asiakkaillekin eduksi tavalla tai toisella.

 62. No to plastic sanoo:

  Ei muoviin muitakaan ostoksia, kevykasseja saa kaupoista muutaman euron hintaan ja niillä toimittaa ostokset kotiin ekologisesti, mulla ei ole kotona enään hirveää muovipussivuorta. Roskiin saa ekologisempia kuin kaupan muovit. ISO EI !

 63. Ressu sanoo:

  Irkuista mallia ja jokaiselle muovipussille/kauppakassille 22 sentin vero, joten siitä pikkupussistakin pitäis maksaa minimissään 22 senttiä. Kyl vähenis pussien ostelu ja ihmiset alkais kantaan mukanaan pitkäikäisiä kauppakasseja ja pakastekasseja

  • Kassillinen kasseja töihinkin mukaan? sanoo:

   No sitten pienempiä pakastekasseja, kiitos! Että kehtaa töihinkin raahata, kun teen kauppaostokset aina työmatkallani.

 64. Järki päähän sanoo:

  Ei herranjestas, että pidän näitä pussittajia tyhminä. Turhaa roskaa ja turhaa työtä kassalle. Kaikenlisäksi hidastaa jonojen liikkumista. Ennenkään ei ole tarvittu tällaista palvelua kassalla. Pitääkö kohta kotin asti ostoksetkin tuoda, kun ei ihmiset osaa itse mitään? SE EI OLE PAKASTEPUSSI, VAAN HEDELMÄ- SEKÄ VIHANNESPUSSI, ELI HEVIPUSSI. EI SUOJAA SULAMISELTA.

 65. ulla montin sanoo:

  Muovijätteestä pitää päästä eroon kertakaikkiaan! Miettikää niitä lintuja ja muita eläimiä, jotka ovat täynnä muovipaloja ja esineitä, Ravintoketjussa häviämätön muovijauhe palaa ihmiseenkin. Miettikää myös niitä merissä vellovia muovijätelauttoja, jotka tuhoaa elinympäristöjä ja aiheuttaa suunnattomia ongelmia meriekosysteemissä.
  Muovia tyrkytetään palvelun nimissä, ettei vain pikku kauppakassit kastuisi ! Karhunpalvelua moinen kaupan taholta, missä on kaupan ekologinen vastuu ?
  Kannattaisi joskus miettiä valintojen seurauksia – eikä vain sitä, mikä sattuu olemaan itselle näppärintä.

  • Kierrättäjä sanoo:

   Ja kannattaisi toki miettiä myös niitä käyttäjiä, jotka eivät päästä pikkupusseja luontoon JA kuljettavat aina mukanaan kangaskasseja, joiden läpi pakasteiden kosteus TODELLAKIN tihkuu vaatteisiin ilman sitä pikkupussia. Juuri niitä, jotka säästävät luontoa MYÖS raahaamalla ne kangaskassinsa julkisiin kulkuneuvoihin ja kierrättämällä ne pikkupussitkin vielä jätteiden lajittelussa…. Itse uskon, että juuri ne isommat muoviset kauppakassit päätyvät huomattavasti useammin sinne meriin ja luontoon eläinten kiusaksi. Maksullisuus kaikille pusseille olisi tietysti ihan paikallaan, ehkä se pientä vähennystä toisi pussien käyttöön. Itse ainakin kuljetan kangaskassien lisäksi aina myös paria pikkupussia laukussani. Vaan eipä tuo maksullisuus ole kyllä noiden roskaajien kauppakassiostoksia näemmä vähentänyt. Opetetaanko jokainen kakaramme kierrättämään ja viemään jätteensä roskiin eikä uskotella, että se on se JOKU MUU, joka tulee ja siivoaa.

 66. muovinpirstale sanoo:

  Muoveista eroon vaan! Biohajoaviksi ne, joita ei muuten korvata voi, ja miksei vaikka olisi panttisysteemiä pestäville kangaskasseille niille ihmisille, jotka eivät ikinä muista ottaa kotoa mukaan omaa! Kai sitten voisi jo kassillisen kerrallaan muistaa takaisinkin kujettaa jos siitä kerran saisi rahaakin. Muovi on aivan turha ja biovaarallinen aines, kyllä ne pitäisi korvata muilla materiaaleilla eikä vain rakennella lisää jätteenpolttolaitoksia, ei nekään aina täysin puhdasta savukaasua tuota.

  • Kassi-Alma sanoo:

   Pikkupussin käytöllä ja mukana kuljetettavalla kangaskassilla ei suoranaisesti ole mitään tekemistä keskenään. Minulla on kyllä omat kassit aina mukana ja siitä huolimatta haluan pakasteilleni pikkupussin – niin kauan kuin muuta yhtä kevyttä ja hyvää varustetta en siihen ole keksinyt. Kas kun se kangaskassi kastuu niistä pakasteista ilman muovipussia eikä minulla ole ekologisista syistä henkilöautoa ostoskassina. Biohajoavia pusseja en enää osta, koska niillä on sellainen ikävä ominaisuus, että ne ”lahoavat” käsiin. Joskus on biomuovipussi hajonnut keskelle pihaa biojätteitä viedessä ja vähän aikaa sitten minulta meni haaskioon koko rulla ostamiani pusseja, ainuttakaan ehjää en siitä rullasta saanut irrotetuksi varovaisestikaan yrittämällä… varsinaista säästöä siis, kun kuluvat omia aikojaan kaupassa / rullalla… Viimeisimmän teknologian mukainen jätteenpolttolaitos saastuttaa lukemani perusteella vähemmän kuin nykyiset ja tuottaa käsittääkseni energiaa kaukolämpöverkkoon eli säästää siis luontoa. Muovista toki muuten kannattaa pyrkiä eroon, itse suosin lasiastioita muovin tilalla, mutta aika painavia ne ovat esim. eväsrasioina. Pikkupussi on siinäkin kätevä ja siihenhän voi pakata lopulta roskansa, miksi sitä luontoon pitäisi päästää – ei ymmärrä ei!

   • huhhuh sanoo:

    se kondensiovesi tulee myös siitä pikkupussista läpi, kokeilkaa vaikka jos ette usko

 67. Risto sanoo:

  Espoonlahden S-marketissa oli hedelmiä varten paperipusseja. Erittäin hyvä vaihtoehto ja voi käyttää biojätteille pussina kotona.

 68. Marika sanoo:

  En ole koskaan tarvinnut pussia pakasteita varten. En omista autoa ja kuljetan ostokseni aina julkisilla tai pyörällä. Eivät ole ehtineet pakasteet sulaa, vaikka joskus matkanteko kestää. Mielestäni täysin turha perustelu pusseille siis. Paperipussit hedelmille hyviä, koska niistä saa myös biojätepussin samalla.

 69. Laura sanoo:

  Onneksi meidän vakio K-Kaupassa kassat tuntevat jo sen verran etteivät tyrkytä sitä pussia, osaan pyytää tai ottaa sen itse jos tarvitsen jollekin pikkuostokselle. Paikallisessa S-kaupassa taas lentäisin perseelleni jos kassat edes tervehtisivät, mistään ylimääräisestä palvelusta puhumattamaan 😀

  Pakasteille on niitä varten tarkoitettuja pusseja ja laukkuja jotka otan kesäkuumalla mukaan etteivät pakasteet sula.

 70. HooPee sanoo:

  Olen ottanut pakasteet pussiin sen jälkeen, kun kerran sokeripussini oli kassissa rikki kastuttuaan pakasteista. Muutoin en sitä tarvitse, mutta ei todellakaan haittaa vaikka kysytään.

 71. Virpi Leinonen sanoo:

  Jonkin verran niitä kertyy, vaikka yrittää vältellä. Minä panen ne takaisin repun sivutaskuun ja käytän yhä uudelleen, kunnes ne hajoavat. Sitten tungen ne lääkepurkkeihin, kuten hedelmäverkotkin, etteivät turhaan leiju kaatopaikoilla, yhteen lääkepurkkiin niitä menee meikäläiseltä puolen vuoden annos. Hedelmiä varten on kestäviä (käytännössä ikuisia) nailonpusseja ja muovinkassin sijaan on todella käteviä ja kestäviä kasseja, joista en ole ainakaan omaani saanut hajalle vuosiin. Ne kassit ovat tosi sieviäkin, hyvin tilavia.
  Pois vaan muoviturhakkeet. Niiden haitat ovat ikuisia. Lapsemme syövät muovipussimme omassa ruoassaan. Ei hyvä!

 72. Pusseissa sanoo:

  Kannan lähes poikkeuksetta aina kestokassia mukanani. Kun menen isommille ostoksille tai muuten ennakoin ostavani arempia kylmä- /pakastetuotteita, otan mukaan termopussin (niitä mitä myydään myös kauppojen pakasteosastoilla!).
  HeVi:lle suosin kestohedelmäpussia, sekä paperisia pusseja, jotka käytän myöhemmin biojätteille.

  Kestokasseista löytyy myös muovipunosversioita, jotka pitävät kosteuden sisällään. Kauppaketjuilla on omat versionsa näistäkin, ja esim. Ikean pienempi kestokassi sopii suurelle ruokakunnalle.
  On harmillista, että kankaisia kestokasseja on jaossa niin paljon hyvin huonolaatuisina, ja viikon ruokaostoksiin pienikokoisina. Joistain saaduista ns. promokassesta saa suoraan surrutella ompelukoneella itse saumat uudelleen, jotta kestävät vähäistäkään käyttöä. Osasta voisi tehdä vaikka isuintyynyt parveketuoleihin.

  Pikkumuovipussit ovat aivan turha ympäristörasite. Koskaan ei ole viilien tmv. foliokannet hajonneet tai pakasteet pilanneet muita tuotteita, kun osaa oikeasti pakata fiksusti. Johan tässä syntyy pakkaus ym. jätettä muutenkin yli äyräiden!

 73. Markku Helenius sanoo:

  Pikkupusseille on käyttöä kuten ”..Jäljelle jäänyt annos lautaselle, pussi päälle ja ruoka jääkaappiin. …Myös eväsleivät kuljetan työpaikalle noissa pusseissa. Tosi käteviä. ”

  Ympäristön säästämiseksi muovijätteeltä kannatan muovikassien kieltämistä.
  Kestokassi tai kylmälaukku on mainio ostosten kuljettamiseen.
  Muovikassinkin voi käyttää moneen kertaan. Usein näkee mm pullonpalauttajien tunkevan vain kerran käytetyn ehjän muovikassin roskiin tai kiertoon ja kohta ostavan kassalla taas uuden muovikassin, ympäristöä ja rahaa tuhlaten.

 74. Pekka sanoo:

  Voihan sanoa kassalle: Kiitos ei.
  Uskomatonta niuhotusta koko asiasta. On tässä maailmassa muitakin suurempia murheita.

 75. äiti sanoo:

  Noooh….. ovathan ne pikku pussit käteviä. En aina tarvitse niitä. Mutta toivoisin tosiaan jos jatkossa pikku pusseja tarjotaan, niin olisivat ekologisia. Nehän maksavat jo hedelmäosastolla, joissa niitä on (?). Mutta kassalla jos tarjotaan, olisivat kuitenkin ilmaisia. Sitten kaikki asiakkaat haluaisivat niitä joka pakasteostosten kanssa. Kassajono pysähtyisi useammin, jos kassamyyjä mielellään pakkaa joka kerta. Kyllä mekin kylmäpussia tai -kassia (varsinkin aurinkoisina päivinä) kuin kangaskasseja otetaan kauppareissuilla mukaan. Joskus tulee moka jogurttipurkkien pakkaamisessa, kotona huomaa sen kannen rikkoutuneen ja sisältö valuu kangaskassiin. Voi mikä lemu! Vain sitä yhtä kassia pestään koneessa puhtaaksi samantien… no, jos saman sävyistä löytyy pyykkien seasta, niin voi pestä ne yhdessä, säästää konetta. Monta asiaa pitäisi huomioida yhtaikaa. Mielipiteitä ja käytäntöjä kullakin.

 76. sonny sanoo:

  Hei. Millaiset ovat johtopäätöksenne olleet pakasteiden suojapusseista?

Mitä mieltä sinä olet?