Miljoonan litran simasesonki 0

Viltti esiin ja piknikille! Katso vinkin vapun herkkuihin Yhteishyvästä 

Mistä vappuaaton eväät? Tarkasta reitin varrelle osuvien myymälöiden aukioloajat Foodiesta

Perunasalaatti ja nakit ovat monelle edelleen vapun ykkösruokaa. Myös muut valmissalaatit tekevät kauppansa keväisessä juhlahumussa. Kevyemmän ruokavalion kannattajat nappaavat ostoskoriinsa erityisesti broileria. Simapulloja sihautellaan auki miljoonan litran edestä.

Vappu on yksi nakkimyynnin sesongeista. Nakkien myynti kolminkertaistuu S-ruokakaupoissa vappuviikolla. Vielä tätäkin enemmän kasvaa perunasalaatin kysyntä, jota ostetaan seitsenkertainen määrä normaaliin arkiviikkoon verrattuna. Nakkeja kannetaan S-kaupoista suomalaiskoteihin vapuksi yli 400.000 kiloa ja perunasalaattiakin noin 130.000 kiloa.

Myös erilaiset suolaiset snacksit maistuvat juhlinnan tuoksinassa. Niiden myynti kasvaa vapun aikaan yli 50 prosentilla normaaliviikkoon verrattuna.

Suomalainen vappujuoma sima maistuu myös kaupasta ostettuna. Innokkaimmat siman ystävät ovat päässeet siemailemaan sokerista juomaa jo maaliskuulla. Kaikkineen S-kauppojen simamyynti kohoaa juhlakauden aikana yli miljoonaan litraan. Perinteisten simajuomien, jotka sisältävät pienen määrän alkoholia (< 1,2 %), rinnalla valikoimissa on tänä vuonna kaksi täysin alkoholitonta tuotetta.

Panimojuomista siiderisesonki sihahtaa käyntiin todenteolla vappuna, sillä hyllystä löytyy kauden vaihduttua kiinnostavia uutuuksia. Myös olutta ja virvoitusjuomia nautitaan kevään juhlakautena normaaliarkea useammin.

 

Kuva: Yhteishyvä Ruoka

Mitä mieltä sinä olet?