Artjärven aurinko valmistautuu Kyläkauppapäivään 0

Lauantaina 14. kesäkuuta 2014 vietetään valtakunnallista Kyläkauppapäivää, johon osallistuu noin 300 pientä maaseudun ja haja-asutusalueen myymälää.

Mukana on myös yli 40 S-ryhmän kauppaa.

Kyläkaupat eri puolilla Suomea järjestävät päivän kunniaksi kesäistä ohjelmaa.

Kyläkauppapäivä on hyvä hetki tutustua oman kylän lähikauppaan. Palveluiden monipuolisuus saattaa yllättää – kyläkauppa on enemmän kuin ruokakauppa!

Tutustu myös PTY:n Kyläkauppahankkeeseen

Lauantaina 14. kesäkuuta Artjärven Salen pihalla tuoksuvat muurinpohjaletut ja käristyvä grillimakkara. Mölkkypalikat lentelevät ja päästäänpä kisaamaan nänniinheiton mestaruudestakin!

Osuuskauppa Hämeenmaan Sale Artjärvi on yksi  yli 40:stä valtakunnalliseen Kyläkauppapäivään osallistuvista S-ryhmän myymälästä.  Kesäistä päivää on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä paikkakunnan omien aktiivien, Vuorenmäen koulun vanhempainyhdistyksen Kati Wirmanin (pääkuvassa keskellä) ja MLL:n paikallisyhdistyksen Johanna Kalliolan (kuvassa toinen vasemmalta) kanssa .

Katso kuvakavalkadista Salen tunnelmia kesäisenä tiistaina. Kuvan saa klikkaamalla suuremmaksi.

”Toivotaan, että lauantaina olisi hyvä sää”, Salen myymäläpäällikkö Sini Paajanen juttelee. Salen omalta kesäpihalta löytyvät niin kesäkukat kuin mullat ja lannoitteetkin.

”Me laitetaan tavaroita esille niin, että kauppa näyttää hyvältä ja asiakkaat löytävät, mitä tarvitsevat”, reippaat Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijat Mikko Soinoja ja Patrik Hömppi kertovat. Yhteensä kuusi kylän omaa nuorta pääsee tänä kesänä tutustumaan kaupan arkeen.

Kylän ainoan kaupan pitää vastata kaikenlaisiin tarpeisiin. Salen valikoimat elävät asiakkaiden toiveiden mukaan. Esimerkiksi autotarvikkeita ja muuta kodin tarpeellista käyttötavaraa löytyy Salesta normaalia pienmyymälää huomattavasti laajempi valikoima. ”Kesällä  valikoimatoiveet laajentavat huomattavasti esimerkiksi grillilihavalikoimaa”, Sini Paajanen kertoo.

Kauppa on kyläläisten kohtaamispaikka numero 1. Yhden päivän aikana Artjärven Salen ovi aukeaa keskimäärin 500 kertaa. Hyllyväleissä tapaa aina tuttuja. Suunnitelmissa on aloittaa myös pienimuotoinen kahvilatoiminta.

Seija Rytky tunnetaan paitsi Salen työasussa, myös poliisina ja tulevana kesänä Sancho Panzan vaimona. Siitä pitää huolen aktiivisuus paikallisessa kesäteatterissa. ”Tällä kylällä kaupassakäynnin ilo on usein se suurin ilo, koska muut palvelut ovat käyneet vähiin. On tärkeää, että tänne on mukava tulla.”

Pieni mutta palveleva. Artjärven Sale pitää ovensa auki kesälauantaisin iltakahdeksaan. Töitä tehdään seitsemän ammattilaisen voimin. Kyltin takaa kurkistelee Ilona Wirman.

 

Kuvat: Lauri Mannermaa

Mitä mieltä sinä olet?