Vesi kuuluu kesään 0

Halpaa kuin vesi 

Tiesitkö, että Prismasta saa vesiä myös kätevinä monipakkauksina? Eikä hintakaan päätä huimaa: katso video YouTubesta

Veden pullottamot ovat pyörittäneet tuotantolinjoja vuorokauden ympäri, kun meillä on ajettu vielä talvirenkailla. Kausivarastoihin on puskuroitu lavakaupalla vettä turvaamaan kesän kasvava tarve. Ensimmäiset lämpöiset kelit nostavat tuotteiden menekkiä heti ja siihen pitää varautua. Parin viikon yhtämittainen hellejakso tyhjentää kaupan hyllyt päivittäin. Tavarantoimittajan ja kaupan pitää olla varautunut näihin myyntipiikkeihin.

Vesissä tuotteita on monenlaisia ja -kokoisia. Heti juotavaksi ostetaan 0,5 litran pulloja tavallisella tai sporttikorkilla, kotiin ostetaan useimmiten suurempia pullokokoja. Kuluttajan on vara valita hiilihapotetun tai kuplattoman lähdeveden, kivennäisveden tai voimakkaamman vichy-veden väliltä.

Kesäiseen mökkeilyyn ja veneilyreissulle S-ryhmän ruokakaupat tarjoavat myös 5,1 litran ja 10 litran  lähdevesikanistereita. Lisäksi tarjolla on paljon erilaisia maustettuja kivennäisvesiä, mehukivennäisvesiä, vitamiinilisättyjä vesiä ja erilaisia hyvinvointivesiä: pulloissa, tölkeissä ja pahvikartongeissa – kaikille jotain.

Kotimaista vettä

S-ryhmän omalla merkillä lähdevesiä ja kivennäisvesiä myydään touko-elokuussa yli 2 litraa jokaista suomalaista kohden. Myyntilistojen kärjessä ovat erilaiset hiilihapotetut vedet. Aikamoinen määrä… niin vettä, muovipulloja kuin tölkkejäkin. Onneksi meillä on Suomessa maailman kärkiluokkaan kuuluva päällysteiden palautusjärjestelmä. Uusi keväällä lanseerattu S-ryhmän Kotimaista-merkki viestii kuluttajalle tuotteen raaka-aineen alkuperästä ja se sopii mainiosti myös vesituotteisiin.

Suomessa olemme onnekkaassa asemassa, sillä vesijohtovesi on korkealaatuista ja juomakelpoista. Se onkin yksi syy siihen, että pullotetun veden kulutus on huomattavasti pienempää verrattuna muihin Euroopan maihin. Tästä huolimatta katukuvassa näkee pulloveden kulkevan monen kuluttajan kassissa tai kädessä. Tämän ”on the go” -trendin myötä näiden heti kulutettavien vesien tarjonta ja kulutus onkin kasvanut kovaa vauhtia viime vuosina.

Artikkelikuva: Thinkstock

infokuva

Teksti: Riikka Vanha-aho, hankintapäällikkö, S-ryhmän päivittäistavarakauppa

Mitä mieltä sinä olet?