S-myyttivideo: Rainbow ja X-tra ovat huonolaatuista halpatuotantoa 14

S-ryhmän omat elintarvikemerkit Rainbow ja X-tra jakavat asiakkaiden mielipiteitä. Joidenkin mielestä tuotteet ovat ulkomailla vastuuttomasti tuotettuja. laadultaan kelvottomia ja näistä syistä myös halpoja. Tuotetaanko ne halpatuotantomaissa, entä onko tuotteiden laatu huono? Katso videolta, mitä S-ryhmän päivittäistavarakaupan valikoimajohtaja Ilkka Alarotu vastaa:

Kuvaaja: Anssi Vuohelainen
Toimittaja: Tiina Leppiniemi

14 vastausta artikkeliin S-myyttivideo: Rainbow ja X-tra ovat huonolaatuista halpatuotantoa

 1. Sini Mailanen sanoo:

  Olisitteko voineet myös kirjoittaa mitä Alarotu sanoi? Puhelin ei jaksa pyörittää videoita ja en muutenkaan halua häiritä lajitovereita sekä olisin lukeanut tämän asian todella paljon nopeammin kuin mitä videon katsominen kesti. Se, että osaa laittaa videon nettiin ei tarkoita sitä, että se on järkevää.
  Niin ja niihin tuotteisiin toivoisin oikeasti valmistusmaan ja mieluiten myös valmistajan. (Koska se ei ole aina se, joka paketin päällä lukee. Esim. Elovena-välipalapatukoita ei tee Raisio itse.)
  Ja leipään myös se, että mistä maasta jauhot on peräisin, missä maassa taikina on tehty, missä maassa se on leivottu ja missä pakastettu. Kuulemma taikinaa raahataan Viroon, mammat siellä tekevät pitkot ja sitten ne raahataan Suomeen paistettavaksi. Tahdon kokonaan kotimaista! Ja ”norjan lohi” saattaa tulla Chilestä, koska joku norski omistaa sen ”kalakassin” siellä Tyynellämerellä. Hitto.

 2. Eira Mäki sanoo:

  Olen kokeillut useita tuotteita Rainbowista ja jokusen X-tra valikoimasta. Kokeiluksi on jäänytkin. Syötäväksi tarkoitetut tuotteet eivät ole edes edullisen hintansa väärtejä. Joitakin paperituotteita voin käyttää esim. suodatinpusseja. Niissä ei juurikaan ole eroa vastaaviin muihin tuotteisiin.

 3. Jukka Mäkelä sanoo:

  Ostan paljon Rainbowin ja X-tra tuotteita ja olen ollut tosi tyytyväinen, ilman näitä edullisempia tuotteita, ruokakori tulisi tosi kalliiksi, laatu on tosi hyvää, kestää vertailun vaikka mihin ”merkki” tuotteeseen. Valikoima on lisääntynyt hyvin ja toivottavasti lisääntyy, tämä ei ole yksin minun mielipide vaan monen muunkin tutun. Olemme EU:ssa joten tuotteen alkuperällä ei ole mitään väliä, Kiviniemen (kesk) sanoin elämme globaalissa markkinataloudessa myös ruuan suhteen.

 4. Hannes Rabb sanoo:

  Itse lopetin Kotimaista-tuotesarjan peruna-sipulisekoituksen osalta käytön, kun huomasin sipulin tulevan Puolasta ja vaihdoin Apetitin 100% suomalaiseen vastaavaan.

 5. Timo sanoo:

  Itse aloin syömään pekonia enemmän kun huomasin niiden tulevan Puolasta, niin se HK tulee myös 🙂

 6. Meri Sirkeinen sanoo:

  Minä olin erityisen ihastunut X-tran instant cappuzinoon. Join sitä päivittäin. Nyt juomassa on uusi resepti, maku kitkerä (pikakahvin määrää lisätty), enkä voi sitä juoda.
  Muilla valmistajilla ei ole vastaavan makuista (vanha resepti) tuotetta. Olen vuosien ajan kokeillut monia. Onkohan mahdollista saada vielä kyseistä tuotetta vanhalla reseptillä?

  • Tiina Leppiniemi, SOK sanoo:

   Hei Meri,

   ikävä kuulla, että tuotteen maku ei enää miellytä. Tuotteen reseptiikkaa kehitettiin samalla, kun valmistaja vaihtui: sokerin määrää vähennettiin ja kahvin makua vahvistettiin. Vanhalla reseptillä tuotetta ei ole saatavilla.

   Kiitos, että laitoit palautetta. Asiakkaiden mielipiteet ovat tärkeää tietoa tuotteiden kehittämisessä. Välitän palautteesi tuotelaadun asiantuntijoillemme.

   Mukavaa alkanutta vuotta!

 7. Juha Simola sanoo:

  Rainbow tuotteissa en ole huomannut mitään laatuongelmaa, samaa tasoa kuin muutkin tuotteet.
  X-tra tuotteissa olen huomannut eikomman laadun. Esim peltipurkeissa hedelmiä, aina on 1-2 heikkolaatuista enkä ole syönyt. Lisäksi osassa hedelmät on leikatu huonommin, on syömäkelvotonta keskiosaa tai ulkokuorta. X-tra hedelmäpurkeissa on lisäksi liian kypsiä ja raakoja, eli kovuus vaihtelee samoin väri.

  • Tiina Leppiniemi, S-ryhmän vähittäiskauppa sanoo:

   Hei Juha ja kiitos palautteestasi,

   pahoittelut, että vastaus on viivästynyt. Ikävää, että olet joutunut pettymään X-tra-tuotteiden laatuun. Välitin palautteesi eteenpäin! Niiden avulla saamme tärkeää tietoa ja eväitä laadun parantamiseksi.

   Taustatiedoksi omista merkeistämme:

   Tarjoamme S-ruokakaupoissa asiakkaillemme erilaisia vaihtoehtoja: haluamme tarjota sekä merkkivalmistajien tuotteita että hinnaltaan ja laadultaan kilpailukykyisiä vaihtoehtoja. Siksi valikoimissamme on merkkituotteiden lisäksi Kotimaista, Rainbow ja Xtra-merkkiset omamerkki-tuotteemme. Kotimaista-tuotesarja on vastaus kuluttajien tarpeisiin ostaa laadukasta suomalaista ruokaa edullisella hinnalla. Rainbow tuotteet vastaavat laadultaan merkkituotteita, mutta ovat hinnaltaan 20-40 % edullisempia. Xtra-tuotteet edustavat valikoimissa niin kutsuttua hard discounter -merkkiä ja niiden hinta on jopa puolet edullisempi vastaavaan merkkituotteeseen verrattuna.

 8. M Virtanen sanoo:

  Avasin äsken paketin Rainbow Chorizo -makkaraa. Siis espanjalaistyylisesti mm. paprikalla maustettua silavapitoista salamityyppistä siivumakkaraa. Paketin päiväys on ok, mutta itse tuote oli reunoista pilaantunutta (lihan väri muuttunut harmaaksi, paha haju). Paketti oli ennen avaamista ilmatiivis ja moitteeton.

  Siispä selvästi valmistuslinjan reunoista saanut epäpuhtauksia siivuttamisen ja pakkaamisen välillä. Epäilen puhdistamatta jäänyttä valmistuslinjastoa.

  Koskaan ei ole metwurstityyppinen makkara ollut pilaantunut ellei paketti ole ollut rikki.

  Kertoo paljon valmistuslinjan huollosta ja tuotevalvonnasta. Vastaavanlaisia kokemuksia Rainbow-linjan tuotteista on usealta vuodelta jonkin verran ja suhteessa ostettujen tuotteiden määrään jopa hälyttävän paljon.

  En arvosta Rainbow-brändiä lainkaan – hyvästä syystä.

  • S-Kuluttajaneuvonta sanoo:

   Hei! Kiitos viestistäsi ja pahoittelemme tuotteemme aiheuttamaa harmia.
   Kotimaista, Rainbow ja Xtra -tuotteita koskevat kyselyt ja palautteet pyydämme lähettämään suoraan S-Kuluttajaneuvontaan palautelomakkeemme kautta https://www.s-kanava.fi/web/s/palaute.

   Ystävällisin terveisin,
   S-Kuluttajaneuvonta

 9. pirjo singh sanoo:

  Ostin xtra suodatinpusseja jotka ovat niin huonolaatuisia etteivät kestä yhden kupin suodatusta vaan hajoavat ja kahvonporot päätyvät kahvikuppiin, eikä edes ole eka kerta olen ostanut varmaan 4 pakkausta ja joka pakkauksessa on suurin osa hajoavia pusseja. en aio ostaa jatkossa näitä pusseja

  • S-Kuluttajaneuvonta sanoo:

   Hei Pirjo!
   Ikävä kuulla, että Xtra suodatinpussit olivat olleet virheellisiä. Kotimaista, Rainbow ja Xtra -tuotteita koskevat kyselyt ja palautteet pyydämme lähettämään suoraan
   S-Kuluttajaneuvontaan palautelomakkeemme kautta https://www.s-kanava.fi/web/s/palaute.

Mitä mieltä sinä olet?