SuomiAreenassa: Kenen tehtävä on turvata asukkaille kaupan palvelut? 0

Kotia lähellä oleva kauppa on tärkeä useimmille meistä. Harvaan asutuilla alueilla kaupan kanssa kimpassa on usein muitakin palveluja kahvilasta postiin. Vastuu arjen kannalta tärkeiden palvelujen tarjoamisesta onkin useimmiten kaupalla. Samaan aikaan taantuma tekee kaupan olosta tukalan, kun ihmisillä on vähemmän rahaa käytettävissä ostoksiin.

Miten lähipalvelut niin kaupungissa kuin maaseudulla voidaan tulevaisuudessa  turvata? Kenen tehtävä on turvata palvelut asiakkaille? Onko tärkeää, että koko Suomi säilyy elinvoimaisena?

Näihin kysymyksiin saadaan vastauksia SuomiAreenassa Porin Jazzien yhteydessä tänä perjantaina Kulttuurikulmassa kello 12.15 alkavassa keskustelutilaisuudessa. Vastauksia antavat muun muassa SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine ja vastavalittu meppi Miapetra Kumpula-Natri.

Päättäjät, ammattiliitto ja kauppa keskustelevat

Keskustelussa pohditaan myös maakuntien työllisyystilannetta. Kenen vastuulla suomalaisten työllisyys on? Kauppa on suuri työllistäjä, mutta mikä on kaupan vastuu alueiden asukkaiden työllistämisessä?

Lähipalveluiden tulevaisuudesta ovat keskustelemassa Arttu Laine, PAM:n puheenjohtaja Ann Selin, kansanedustaja Mauri Pekkarinen, SOK:n päivittäistavarakaupan valikoimajohtaja Ilkka Alarotu ja Miapetra Kumpula-Natri. Tilaisuuden juontaa Kauppalehden toimittaja Pirkko Tammilehto.

Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan, tilaisuus on kaikille avoin. Osallistua voi myös Twitterin kautta: kun käyttää hashtagia #lähipalvelu, twiitit näkyvät keskustelutilaisuuteen osallistujille viestiseinän avulla. Seinälle voi paikan päällä lähettää myös maksuttomia tekstiviestejä.

SuomiAreenassa keskustellaan 150 kertaa

Viikon mittaisessa SuomiAreenassa on tänä vuonna 150 keskustelutilaisuutta erilaisista yhteiskunnallisista aiheista. Puhujia on paikalla yhteensä 700 keskustelijaa opiskelijoista ja työttömistä kansanedustajiin ja yritysjohtajiin. Osallistujia on viime vuosina ollut yli 20 000. SuomiAreenan järjestävät MTV ja Porin kaupunki.

S-ryhmä osallistuu SuomiAreenaan tänä vuonna toista kertaa. Keskustelutilaisuuden ”Kenellä on oikeus lähipalveluihin?” järjestävät SOK ja Satakunnan Osuuskauppa.

Suomalainen ruoka puhutti viime vuonna

Viime vuonna S-ryhmän tilaisuudessa keskusteltiin suomalaisen ruoan menestystarinoista. Katso videolta, mitä paneelikeskusteluun osallistuneet kokki Jyrki Sukula, S-ryhmän päivittäistarakaupan valikoimajohtaja Ilkka Alarotu sekä MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi aiheesta kertovat.

 

 

Artikkelikuvat: SOK MEDIA, SuomiAreena

Mitä mieltä sinä olet?