Ensimmäinen ”pakotetuote” saapuu kaikkiin Suomen Prismoihin 50

 • Osaa Suomessa tuotetuista Venäjälle tarkoitetuista elintarvikkeista saa myydä Suomessa venäjänkielisissä pakkauksissa.
 • Eviran antaman päätöksen mukaan kylmässä säilytettäviä elintarvikkeita saa tavanomaisesta poiketen myydä ilman, että suomen- ja ruotsinkielisiä pakkausmerkintöjä on kiinnitetty pakkauksiin. Oikeat pakkausmerkinnät ovat kuitenkin saatavilla myymälässä.

Suomen Prismoista löytyy pian kilon Oltermanni-juustoja venäjänkielisin tuoteselostein. Juustoa myydään rajoitettu erä poikkeuksellisen halvalla. Juustoa toimitetaan Prismoihin perjantain ja lauantain aikana.

”Saimme myyntiin ison erän Venäjän markkinoille valmistettuja Oltermanni-juustoja. Juustot tulevat myyntiin kaikkiin Suomen Prismoihin, pääosin tänään perjantaina heti aamupäivällä. Osaan Prismoista juustot tosin ehtivät vasta lauantaina.  Juustokilon valtakunnallinen ketjuhinta on 3,69 euroa”, valikoimajohtaja Ilkka Alarotu kertoo.

Suuresta osasta Prismoja juustoa löytyy heti perjantaina aamupäivällä. Lista Prismoista, joiden toimitusaikataulu on myöhäisempi, löytyy täältä

Poikkeushinta koskee vain venäjänkielisillä tuoteselosteilla myytäviä juustoja.  Kyseistä juustoerää ei myydä muissa S-ruokakaupan ketjuissa kuin Prismassa. Tuote on täysin samanlainen Suomen markkinoilla olevan täysrasvaisen Oltermanni-juuston kanssa. Vain venäjänkieliset pakkaustekstit erottavat edullisen juustoerän normaalista tarjonnasta.

”Juustoa on suuri erä, mutta arvioimme myös kysynnän olevan kovaa”.

Alarotu lupailee, että uusia eriä Venäjän markkinoille valmistettuja tuotteita on luvassa Prismoihin lisää lähiaikoina.

”Haluamme olla joustavia ja tehdä hyvää yhteistyötä suomalaisen elintarviketeollisuuden kanssa tässä haastavassa tilanteessa. On kaikkien etu, että hyvät tuotteet saadaan hävikin sijaan suomalaisten kuluttajien ruokapöytiin”.

 

Artikkelikuva: Antti Oksa

50 vastausta artikkeliin Ensimmäinen ”pakotetuote” saapuu kaikkiin Suomen Prismoihin

 1. Marja-Leena Ojantakanen sanoo:

  Kiitos vaan, vaikka tietysti me ”maalla” asuvat jäimme taas ilman! 🙁

  • Ari Tuhkanen sanoo:

   Joo mutta teillä on siellä raikasta ilmaa, linnunlaulua, mukavia naapureita….ei kaikkee voi saada ; )

 2. Outi Hohti sanoo:

  Ymmärrän harmistuksesi. Ikävä kyllä juustoa on rajoitettu erä, ja jotta jakelu olisi valtakunnallisesti tasapuolinen, tämä erä myydään Prismoissa ympäri Suomen.

 3. Pirjo sanoo:

  Hei! Missä on Kempeleen Zeppeliinin Prisma? Eikö sinne riitä tätä erää?

 4. Outi Hohti sanoo:

  Hei Pirjo, listalla ovat ne Prismat, joihin juustoa toimitetaan myöhemmin kuin perjantaina aamupäivällä. Eli todennäköisesti Zeppelinissä juustoa on, ellei ole myyty loppuun. Kysyntä on kovaa.

 5. 36220 sanoo:

  Kangasalan Prismassa oli tiskillinen juustoa tänään perjantaina 15.8., ei ollut listalla?

  • Outi Hohti sanoo:

   Heippa, Listalla ovat ne Prismat, joissa toimitukset viivästyvät perjantaiaamupäivästä.

 6. IvalonMies sanoo:

  Onko tietoa tuleeko violaa tai mahdollisesti Pietariin tarkoitettua 2,5% valion erikoismaitoa myyntiin?

  • Outi Hohti sanoo:

   Terve IvalonMies! Tällä hetkellä ei ole tietoa muista tuotteista. Mutta joustavasti muitakin tuotteita myydään, jos tilanne sitä vaatii.

  • Outi Hohti sanoo:

   Juustoa oli Prismajohtajan mukaan tullut myyntiin puoliltapäivin pienempi määrä, joka myi heti loppuun. Huomenna tulossa ennen puolta päivää lisää. Kysyntä on aika hurjaa.

 7. Krisu Jii sanoo:

  Prisma Tampere Kaleva on listassa myöhäisissä toimituksissa. Kuitenkin sinne on toimitettu juustot jo aamuksi ja kaikki oli myyty heti, kun ihmiset olivat ostaneet sitä laatikkokaupalla 🙁 Maitopuolella eivät tienneet yhtään koska tulee lisää mutta viikonloppuna ei kuulemma Valion toimituksia ole. Näin sanottiin kun jokin aika sitten sinne soitin ja kyselin.

 8. Outi Hohti sanoo:

  Ikävä kuulla Krisu. Voi hyvin olla, että toimitus onkin ollut jo aamulla ja listassa siltä osin ollut virhe. Tästä pahoittelut! Juusto on hyvin monessa paikassa myyty samantien loppuun eikä sitä ole riittänyt kaikille halukkaille.

  Toivotaan, että vastaavia tuotteita saadaan lähitulevaisuudessa lisää.

 9. Antti Kristovald sanoo:

  Katselin itsekin menoa kun ihmiset sitä kärrykaupalla ostivat, niin miksi ihmeessä näillä tuotteilla ei ole ostorajoitusta? Riittäisi sitten useammalle asiakkaalle. Kun normaalitarjouksiakin rajoitetaan 1 / asiakas…. Olisi myös näin asiakkaan näkökulmasta ollut hyvää mainosta kaupalle. Nyt en viitsi edes lähteä prismaan päin kun ne on iltapäivällä kuitenkin loppu, joten ajelen sitten kilpailevaan kauppaketjuun ostoksille.

 10. juustoo???? sanoo:

  kuka .ittu lähtis hakeen yhtä juustoo???
  Eikö se oo ihan sama jos se maksaa 6,99

 11. uokku sanoo:

  Kuten sanottu, maaseutu jää taas ilman. Maksamme kuitenkin ale-erän veroissamme.
  Tuossakin hinnassa on Suomi-lisää…
  Ostorajoitus ja arvonta kaikista kaupoista, joihin juustoa halutaan, ainakin keskustojen kauppoihin!

 12. Mama sanoo:

  Tänään kauppareissulle menossa. Löytyykö Lahdesta halpoja ’Putinin’ tuotteita??

 13. Marja Kinnunen sanoo:

  Venäjän oltermannissa enemmän rasvaa ja pidempi säilyvyysaika ja halvempi hinta venakoille. Hehheh, ja kuka tämänkin maksaa, me oltrmanninostajat ja valion tuotteiden käyttäjät kotimaassamme.
  Marja Kinnunen

  • Anne sanoo:

   Kuvitteleeko joku tosiaan, että Venäjällä myydään Valion tuotteita samoilla hinnoilla kuin millä pakote-eriä on nyt myyty Suomessa? Kauppalehdessä oli 19.08. kuva pietarilaisesta marketista (oletettavasti Prisma). Valion voi näkyi maksavan siellä 66,90 RUB 200g eli 48 RUB:n kurssilla kilo maksaa 6,97 EUR.

 14. Outi Hohti, SOK sanoo:

  Mama: Tällä hetkellä ei ainakaan valtakunnallisesti ole tarjolla tuotteita venäjänkielisin pakkaustekstein, mutta vielä tämän viikon aikana saamme tietoa uusista tuotteista. Tiedotamme täällä Patarummussa aiheesta.

  Ja kaikille ostorajoituksesta kyselleille: asiaa mietitään tulevien erien suhteen.

 15. Hannele sanoo:

  Olisi ihan hyvä olla kaikkialla rajoitus näissä tuotteissa tosiaan vaikka 1-2 . Nythän Oltermanniakin toiset ostivat 6-10 kpl. Ei mitenkään reilua hamstrata kuin nälkävuotena

  • mssomeone sanoo:

   Ei se mitään mutta kun kuulemma toiset olivat ostaneet sitä laatikkokaupalla niin sellainen pitäisi estää kyllä. 1-2 on kyllä liian vähän, johan se hyöty menee auton bensoihin 🙁

 16. mssomeone sanoo:

  Onko mitään tietoa koska saadaan lisää Putinin Oltermannia Tampereelle Kalevan Prismaan kun viimeksi en saanut ensimmäistäkään 🙁

  • Outi Hohti sanoo:

   Hei mssomeone, juustosta ei ole tietoa, mutta muita edullisia tuoteriä on tulossa lähipäivinä. Seuraa Patarummun tiedotusta 🙂

 17. marjut sanoo:

  Missä se S-ryhmän kehuma kotimaisuus? Ei löydy valion maitoa kaupoista. Ruotsalaista Arlaa vaan joka paikassa. Valiota ostetaan vaan kun saadaan pilkkahinnalla. Valio on suomalaisten maajussien omistama. Viis suomen taloudesta kunhan saadaan halvalla ulkomaista.

  • Outi Hohti sanoo:

   Hei Marjut, ketjuvalikoimissamme ei ole tällä hetkellä lainkaan tuontimaitoa, vaan kaikki maitomme tulee suomalaisilta tiloilta. Alueesta riippuen maidon toimittaja on joko Valio tai Arla. Valion maitoja ja muita tuotteita on laajasti valikoimissamme.

 18. Johanna Kaivonen sanoo:

  Salo ja Forssa akselilta Putin juustoa ei ole näkynyt. Tuleeko jossain vaiheessa s-marketteihin joitain tuotteita???

 19. Mie vaan sanoo:

  Tänne Lpr.ään tuli nyt pienempiinkin k-kauppoihin oltermannia 250 g paketteja kilo hinta nousi 5.20 euroon.

 20. Outi Hohti, SOK sanoo:

  Jessica, Johanna, Jukka ja kumpp. Seuratkaahan Patarummun tiedotusta. Uusista tuotteista kerrotaan sitten, kun kerrottavaa taas on.

 21. Peijo sanoo:

  Hmm…aika piilossa oli kyllä tiedotus kun Joensuussa on kuulemma ollut 19. pv perjantaina juustoa.

 22. Outi Hohti sanoo:

  Hei Jukka, huomenna tulee uutta tuotetta (ei tosin Oltermannia), ja myös Joensuun Prismaan.

 23. Kaija N. sanoo:

  Tuleeko Jyväskylän Prismoihin juustoa tai muuta venäjälle tarkoitettua tuotetta myyntiin?

 24. Outi Hohti sanoo:

  Kaija, tulee kyllä. Kerromme aiheesta huomisaamuna täällä Patarummussa.

 25. Jukka Mononen sanoo:

  No niin, tässä se taas nähtiin. Joensuun prismaan ei tullut sulatejuustoa yhen yhtään rasiaa, oli vaan vihaisia ihmisiä niitä kyselemässä. Empä viiti enää mennä kattoo mitään puttinin tavaraa….myydään ei oota. 🙁

 26. Outi Hohti, SOK sanoo:

  Ikävä kyllä Viola maustamattoman sulatejuuston toimituksissa on ollut tänään viivästyksiä ja juustoja saadaan Prismoihin vasta huomenna. Pahoittelemme asiasta aiheututta vaivaa!

 27. MariH sanoo:

  Vantaalla tuntuu riittävän Putineita. Prismaa ei ole lähellä, mutta käytiin viikko sitten hakemassa Jumbosta laatikollinen Oltermanneja ja kilpailevassa myymälässä tässä lähellä oli Oltermanneja ja voita illallakin ja tänäänkin iltapäivällä Violoita. Nyt on juustoa ja voita niin, että riittää vielä pitkälle ensi vuoteenkin.

Mitä mieltä sinä olet?