Erä suolaamatonta Valion Venäjä-voita Prismoihin kautta maan 20

Putin-juustojen tarina saa jatkoa, kun odotettuja Venäjän vientiin tarkoitettuja tuotteita saadaan lisää Prismojen valikoimiin. 200 gramman suolaamatonta voita toimitetaan perjantain aikana kaikkiin Suomen Prismoihin. Valtaosaan toimipaikoista voikuorma ehtii heti perjantaina aamulla. Lista Prismoista, joissa toimitusaikataulu on myöhäisempi, löytyy täältä

”200 gramman voipaketit myydään pois huomattavan edulliseen hintaan, 0,55 eurolla. Erä on suuri, mutta rajoitettu ja tuotteelle asetetaankin 10 kappaleen ostorajoitus”, valikoimajohtaja Ilkka Alarotu kertoo.

Jos voierä myydään viikonlopun aikana loppuun, on omat pakettinsa mahdollista käydä hakemassa vielä maanantaina, jolloin täydennyserä toimitetaan myymälöihin.

Suolaamaton voi sopii kaikkeen käyttöön

Venäjänkielisin pakkausselostein myytävä voi eroaa suomalaisesta normaalivoista suolattomuutensa vuoksi. Valiolta kerrotaan, että Venäjällä suolaamaton voi on myydyin voivariantti. Itse asiassa tilanne on sama myös Keski-Euroopassa, muun muassa Ranskassa ja Saksassa.

Valion havaintojen mukaan keskustelu suolaamattoman voin ympärillä Suomessakin on viime aikoina vilkastunut. Yhdeksi syyksi ounastellaan kokkiohjelmien lisääntymistä ja ruoanlaittoboomia. Monet huippukokit suosivat ruoanlaitossa nimenomaan suolaamatonta voita, koska tällöin ruoan suolaisuutta on helpompi säätää itse.

Nyt myyntiin tuleva voi  valmistetaan Suomessa  Valion Seinäjoen tehtaalla suomalaisesta kermasta. Sen resepti on sama kuin Suomessa myytävän suolaamattoman voin. Suolaamaton voi sopii niin leivontaan, ruoanlaittoon, paistamiseen kuin leivän päällekin. Suolaa voi lisätä oman maun mukaan leivonnan tai ruoanlaiton yhteydessä tai ripauttaa hyppysellisen suolaa voidellun leivän päälle.

Uusia tuote-eriä selvitellään

Voista ei tule valikoimajohtaja Alarodun mukaan viimeistä S-kaupoissa nähtävää pakotetuotetta.

”Käymme jatkuvaa keskustelua teollisuuden kanssa. Kerromme uusista tuotteista heti kun myytävää on”.

 

20 vastausta artikkeliin Erä suolaamatonta Valion Venäjä-voita Prismoihin kautta maan

 1. Bonuskortiton sanoo:

  Tätäkö varten Alarotu kohkasi ja sauhusi ympäri nettiä kuin mikäkin kyntensä katkaissut draamakuningatar?

 2. Tomppa sanoo:

  Hienoa kun ymmärsivät edes ostorajoituksen laittaa… Muuten pizzeria ählämit olisivat hamstranneet niitä kärryllisen per lärvi. Niinhän kävi Putin juuston kanssa.

 3. Antti Kristovald sanoo:

  Ostorajoitukselle pisteet. Eilen citymarket jumbo vei selkeästi pisteet: 17 % oltermannia 250 g pakkauksissa, ostorajoitus 4 / talous!

 4. V sanoo:

  Miksi pakotetuotteet tuntuvat olevan terveellisempiä: jugurtti lisäaineetonta ja voi suolatonta? Huijataanko Suomalaisia vientituotteiden ollessa kenties aidompia ja parempia?

  • th- sanoo:

   No jos suomalaiset ostovalinnoissaan suosisivat lisäaineetonta tai suolatonta, niin niitä olisi täälläkin enemmän myynnissä. Pakotetuotteet ovat ”terveellisempiä” koska venäläiset ostavat niitä mieluummin kuin ”epäterveellisiä.” Ei siinä mitään salaliittoa ole.

    • Martti Hämäläinen. sanoo:

     Prisman nettisivut ovat eijoota tyhjän kanssa kun niitä ei ole uusittu vaan aina on samat tiedot että tulee venäjälle menevää tuotetta mutta ei päivämääriä vaan että maanantaina tai perjantaina.Ihmisiä narrataan että kävisivät prismassa minäkin kävin kolmekertaa enkä saanut muuta kuin viola juustoa.Menin K kauppaan sain otermannin juustoa.

     • Outi Hohti sanoo:

      Hei Martti, ikävää, että koet asian näin. Jokaisessa uutisessa on kyllä päivämäärä, josta voi päätellä, mitä ajankohtaa tuotteiden toimitukset koskevat. Mutta nyt kannattaa olla taas erityisen tarkkana, sillä kerromme huomenna uusista, huomisaamuna myyntiin tulevista tuotteista,

 5. Juha sanoo:

  Olis tuotteita pitänyt jakaa myös pinempiin maaseudun kauppoihin, mistä raaka-ainekkin on kotoisin, tasapuolisuutta.

  • S-ryhmä, Tiina Leppiniemi sanoo:

   Hei Juha,

   Venäjä-voita on saatavilla vain Prismoissa, sillä myyntiin saatu erä on rajattu ja riittää täten nippa nappa Prismoihin. Pienemmissä myymälöissä ei myöskään ole käsittelytiloja lavana toimitettaville kylmäerätuotteille.

   Terveisin,

   Tiina Leppiniemi
   tuottaja
   S-ryhmä

 6. Даня sanoo:

  Это хорошо, что комуто хорошо стало, кушайте на здоровье 🙂 Масло Путина звучит.

 7. Kyösti Tapio Kosonen sanoo:

  kuka enään käyttää voita (rasvaa) kun on kaapit täynnä hyvää jaHALPAA(3,69e/kg) ”Putin – Juustoa. ? Mitenköhän oli tuon valmiiksi rahastetun ”Putin-Voin kanssa? Kilohinta on 2,75e/kg onko halpaa? lol

  • mssomeone sanoo:

   Meillä käytetään vallan voita eikä mitään margariineja ja huom. kaikki eivät saaneet Putin-Oltermanneja kun eivät sattuneet olemaan Prismassa sillä hetkellä kun ne sinne tulivat eivätkä tienneet niitten saapumisesta mitään ennen kuin ne oli kaikki myyty 😛
   Siksi toiseksi minulle ei suolaton voi kelpaa vaikka sitä saisi euron kilohintaan.

 8. mummeli sanoo:

  No hyvä että me pienellä eläkkeellä olevat saadaan joskus jotain halpaakin ruokaa ostaa.

 9. työtön sanoo:

  Kotitaloudet ostavat keskimäärin 2kg voita VUODEN aikana per hlö.
  10pkt (2kg) suolatonta putin-voita 5,50€
  4pkt (2kg) kotimaista normaalisuolaista voita normaalihinnalla (Lidl) 9,80€
  Huimia säästöjä (4,30€) vuositasolla….

Mitä mieltä sinä olet?