Uusin ”Putin-tuote” Prismoihin: Viola-sulatejuusto 17

Miksi pakotetuotteita myydään vain Prismassa?

Venäjän vientiin tarkoitetut tuoretuotteet myydään yksittäisinä rajoitettuina erinä. Määrät ovat sellaisia, että yksittäisiä tuotteita riittää juuri ja juuri yhden ketjun kaikkiin myymälöihin ympäri maan.

Lisäksi kylmästä myytävät erätuotteet toimitetaan kauppoihin isoina lavoina. Pienemmissä myymälöissä, kuten S-marketeissa ja Saleissa, ei ole käsittelytiloja lavana toimitettaville kylmäerätuotteille.

Tehokas jakelutapa vain Prismoihin on myös yksi syy tuotteen halpaan hintaan.

Perjantaina kaikista Suomen Prismoista saa tuotetta, jota ei normaalisti suomalaiskauppojen hyllyllä nähdä. Iso mutta rajoitettu erä salaminmakuista Viola-sulatejuustoa venäjänkielisin pakkaustekstein saapuu Prismoihin ympäri Suomen. Katso oman Prismasi arvioitu toimitusaika täältä.

”Sulatejuuston hinta on taas erittäin halpa. 400 gramman paketti myydään hintaan 1,68 euroa. Tuotteelle on asetettu 5 kappaleen ostorajoitus, jotta mahdollisimman moni pääsee maistamaan tätä uutta tuttavuutta”, valikoimajohtaja Ilkka Alarotu kertoo.

Perjantaina 29. elokuuta  Prismoihin saapuu erä salaminmakuista sulatejuustoa. Maustamattoman sulatejuuston ystävät pääsevät ostoksille maanantaina 1. syyskuuta, kun uusi erä maustamatonta Violaa saapuu kaikkiin Prismoihin. Maustamattoman sulatejuuston myyntihinta on sama, 1,68 euroa 400 gramman paketilta.

”Käymme parhaillaan neuvotteluita myös muista tuotteista. Kerromme niistä taas sitten, kun uutta kerrottavaa on”, Ilkka Alarotu lupaa.

Viola tunnetaan Venäjällä

Valiolta kerrotaan, että Viola sulatejuusto on yksi Valion vanhimpia tuotemerkkejä, Juusto on ollut  Valiolla tuotannossa jo vuodesta 1934 ja se viettääkin tänä vuonna 80-vuotisjuhliaan. Violan myynti Venäjälle aloitettiin jo 1950-luvulla ja tänä päivänä se on Valion tunnetuin tuotemerkki Venäjällä.

Kaikki Viola sulatejuustot valmistetaan Valion Vantaan tehtaalla ja kaikilla tuotteilla on Hyvää Suomesta –merkki. Viola sulatejuustot ovat kotimaan valikoimasta samankaltaisia Oltermanni- ja Olympia-sulatejuustojen kanssa. Sen rasvapitoisuus on 28 prosenttia.

Viola-sulatejuusto on parhaimmillaan leivän päällä, mutta se soveltuu mainiosti myös ruoanlaittoon.

17 vastausta artikkeliin Uusin ”Putin-tuote” Prismoihin: Viola-sulatejuusto

  • Outi Hohti sanoo:

   Hei Owen, Vaasasta pitäisi löytyä jo nyt. Linkin takana siis vain ne Prismat, joihin toimitus tätä perjantaiaamupäivää myöhäisempi.

 1. Pasi Virtanen sanoo:

  Halikon Prisma puuttuu listalta. Kaikki oli jo loppu ku viien aikaan lauantaina kävin siellä.

  • Outi Hohti, SOK sanoo:

   Hei Pasi, listalla olivat vain ne Prismat, joihin toimitetaan myöhemmin kuin normaalina perjantaiaamun toimituksena. Ikävää, että tuote oli jo loppu.

   Mutta huomenna pitäisi tulla lisää maustamatonta Violaa myös sinne Halikon Prismaan.

 2. tarja saarimäki sanoo:

  Ei ainakaan jumbon prismasta löydy maustamatonta juustoa eivätkä edes tiedä onko tulossa

 3. Outi Hohti sanoo:

  Hei Tarja, maustamattoman Violan kohdalla on ollut toimitusongelmia. Selvittelemme asiaa ja tiedotamme toimituksista lisää tarvittaessa. Pahoittelumme!

  • Outi Hohti, SOK sanoo:

   Hei Jarkko, tässäpä tuoteseloste maustamattomalle Violalle:

   I-luokkainen, suomalainen sulatejuusto
   I-klassig, finsk smältost

   Ainekset: Juusto (maito, suola, hapate), vesi, voi, maitoproteiini, sulatesuolat (E 452, E 339), suola, säilöntäaine (E 200).
   Ingredienser: Ost (mjölk, salt, syrningskultur), vatten, smör, mjölkprotein, smältsalter (E 452, E 339), salt, konserveringsmedel (E 200).

   Ravintosisältö/Näringsvärde/100 g
   Energia/energi 1300 kJ / 305 kcal
   Rasva/fett 28 g
   josta tyydyttynyttä / varav mättat fett 15 g
   Hiilihydraatit/kolhydrat 2 g
   josta sokereita / varav sockerarter 2 g
   josta laktoosia / varav laktos 2 g
   Proteiini/protein 11 g
   Suola/salt 2,0 g
   Kalsium/kalcium 360 mg (45 % *)
   * päivän saantisuosituksesta / av rekommenderat dagsintag

   Säilyy avaamattomana alle + 8˚ C:ssa vähintään pakkauksessa merkittyyn päivään.
   Hållbar i oöppnad förpackning under + 8˚ C minst till bäst före –datum.

  • hitsari sanoo:

   ois sitä kannattanu haalia enemmänkin, mut silloin ku maku oli höystettynä salamilla, noin 2 viikkoo sit. Niin hyvää:)

 4. Outi Hohti, SOK sanoo:

  Hei Juhani, toistaiseksi ei vielä ole tietoa, mutta seuraa Patarummun tiedotusta.

 5. Maria Luoto-Kyber sanoo:

  Ihmeellistä tietoa hinnoista, meidän k-supermarketissa 250 gr Viola maksoi 1, 69 eur, joten, olisi kiva tietää, paljonko se Venäjällä maksaa ja miksi meidän kaupoissa nuo hinta erot! Toinen asia, tykkäsin siitä lötköstä Violajuustosta, meillä sitä ei saa, miksi näin Valio ?

  • Outi Hohti, SOK sanoo:

   Hei Maria, Valiolta vastailtiin seuraavasti:
   ”Suomessa meillä on myynnissä Viola sulatejuustoa lähellä olevia sulatejuustobrändejä. Koskenlaskija tuoteperheessä on levittyvä sulatejuusto 200gramman rasiassa, Siinä on sama pehmeyttä ja makua tuova korkeampi rasvapitoisuus kuin Viola sulatejuustossa (rasvapitoisuus 28%). Olympia sulatejuusto on myös lähellä Viola sulatejuustoa; suurimpana erona alhaisempi rasvapitoisuus (20%). Maustettuja sulatejuustoja meillä ei tällä hetkellä ole kotimaan valikoimassa.”

Mitä mieltä sinä olet?