Jääkaapintäytettä reissulasseille ja -liisoille – Alepa Kauppakassin noutopiste lentokentälle 0

Alepa Kauppakassi testasi itsepalvelunoutoa yhdessä Itellan kanssa Alepa Viherlaaksossa jo alkuvuodesta 2013.  Lentoaseman jäähdytetyt lokerot on toteutettu yhteistyössä Norpe Oy:n kanssa. Suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota kylmäketjuun varmistamiseen. Jokainen lokero on joko erillinen jääkaappi tai pakastin.

Matkalta palaajaa odottaa usein kotona tyhjä jääkaappi. Kuinka näppärää olisi poimia matkalaukun lisäksi kentältä mukaan täysi ruokakassi? Tämä on mahdollista syyskuun puolivälistä alkaen, kun HOK-Elannon Alepa Kauppakassi pilotoi Helsinki-Vantaan lentokentällä täysin uudenlaista, jäähdytetyillä lokeroilla varustettua noutopistettä. Noutopiste on auki 6 päivänä viikossa, lähes vuorokauden ympäri, ja toimituksen saa tilattua jopa kolmen tunnin varoitusajalla.

Noutopiste sijaitsee Lentoaseman Alepan vieressä, 2B terminaalin tuloaulassa, kätevästi kävelyreitillä pysäköintialueille tai taksiasemalle. Noutopiste tulee palvelemaan matkustajien lisäksi myös lentokentällä työskentelevien arkea. Lentokentän syke näkyy myös palvelun toimitusrytmissä: tilauksesta toimitukseen päästään jopa kolmessa tunnissa, lähes vuorokauden ympäri. Käynnistyvä kokeilu tulee kestämään puoli vuotta.

Ensimmäisiä maailmalla

”Moni matkusteleva tuntee tilanteen missä reissun jälkeen pitäisi jaksaa käydä vielä kaupassa, kun jääkaappi odottaa kotona tyhjänä. Uusi noutopiste tarjoaa mahdollisuuden säästää aikaa ja vaivaa kun tarvittavat tuotteet odottavat valmiiksi kerättyinä. Matkalta palaavan tarvitsee jatkossa vain napata kassit mukaansa lentokentän lokeroista”, kertoo HOK-Elannon verkkokaupan kehityspäällikkö Jukka Ranua.

”Ruoan verkkokaupan noutopisteillä on selvä kysyntä. Alepa Kauppakassi on yksi  ensimmäisistä toimijoista maailmanlaajuisesti,  joka tarjoaa noutopisteen lentokentällä. Vastaavia löytyy tietoni mukaan vain Melbournesta ja Gatwickista”, Jukka Ranua jatkaa.

”Myös jäähdytettyjen lokeroiden osalta kokeilu on ensimmäisiä maailmassa.”

Tilaaminen on helppoa

Uusi noutopalvelu ja tilausjärjestelmä ovat osa Digital Foodien ja S-ryhmän kehittämää Foodie.fi-ruokaverkkokauppaa ja ruokasuosituspalvelua. Tilauksen voi tehdä verkossa tai Foodien mobiilisovellusten avulla, vaikkapa lähtökentällä tai taksissa matkalla kentälle. Tarjolla on koko Lentoaseman Alepan valikoima, pois lukien ikärajavalvottavat tuotteet, kuten olut- ja tupakkatuotteet.

Kauppakassin tilaus on helppoa. Asiakas valitsee Kauppakassin sivustolta haluamansa tuotteet ja noutoajan. Tuotteet maksetaan tilausvaiheessa verkkopankissa tai luottokortilla. Tuotteet kerätään ja viedään noutoikkunan alkuun mennessä odottamaan lokeroihin. Asiakas saa tekstiviestin, jossa on lokerokoodi avaamista varten. Ostokset odottavat kasseihin pakattuina lokerossa.

 

Artikkelikuva: Ralf Nyberg

Mitä mieltä sinä olet?