Kotimaisella ruoalla menee nyt lujaa 10

Taatusti kotimaista!

S-ryhmän Kotimaista-tuotteet täyttävät aina yleisesti hyväksytyt Hyvää Suomesta tai Sirkkalehtimerkin kotimaisuusvaatimukset.

Tuotteiden raaka-aineet ovat alkuperältään suomalaisia, tuotteet on valmistettu Suomessa ja ne ovat tarjolla suomalaisten asiakkaiden omistamassa kaupassa.

 

Kotimaisuus on nyt kova juttu. Suomessa valmistettujen elintarvikkeiden myynti oli elokuussa yli 78 prosenttia kaikesta S-ryhmän ruokamyynnistä. Kasvua viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon oli prosenttiyksikön verran.

”Tämä on suuri muutos, sillä kotimaisen ruoan myynti on ollut laskussa viime vuodet. Nyt trendi on selvästi muuttunut”, valikoimajohtaja Ilkka Alarotu toteaa.

S-ryhmän oma suomalaisen ruoan lippulaiva, Kotimaista-tuotesarja, on ollut kirittämässä kotimaisen ruoan kasvanutta kysyntää.

”Maaliskuussa lanseerattu tuotesarja on ottanut räjähtävän lähdön. Nykyisellä tahdilla arvioimme tuotesarjan myynnin olevan vuositasolla jopa 400 miljoonaa euroa. Sarjan suuri suosio on yllättänyt meidätkin”.

Kotimaista-tuotteista erityisen vilkkaana on käynyt maitojen ja maitojuomien, kananmunien, tuoreiden lihojen ja kivennäisvesien kauppa. Sarjassa on pian 150 kriteerit täyttävää tuotetta. Uusia tuotteita tulee kauppoihin jatkuvasti. Tavoitteena on yli 400 tuotteen sarja.

”Olemme saaneet paljon kiitosta juuri siitä, mitä tuotesarjalla tavoittelimmekin. Asiakkaamme ovat tyytyväisiä, kun suomalainen vaihtoehto löytyy nyt hyllystä aiempaa helpommin ja edullisemmin.”

Runoile riimi, voit päästä mainokseen

Prisman Facebook-sivuilla alkoi 22. syyskuuta Kotimaista-riimikilpailu. Kilpailussa kenellä tahansa on mahdollisuus runoilla oma Kotimaista-riiminsä suosikkituotteestaan.

Riimittelyaika on 22.9.-9.10.2014. Tämän jälkeen Kotimaista-riimiraati valitsee 20 osuvinta riimiä avoimeen Facebook-kansanäänestykseen, joka käynnistyy 10.10.2014.

Kansanäänestyksen 10 parasta riimiä ja riimittelijää pääsee mukaan uusiin Kotimaista TV-mainoksiin.

Osallistu riimikilpailuun täällä.

10 vastausta artikkeliin Kotimaisella ruoalla menee nyt lujaa

 1. Lasse sanoo:

  Minulle tärkeintä on hinta/laatu yhdistelmä. Ruoan hinta on Suomessa yksi maailman korkeimpia niin se tuntuu myös hyvätuloisten kukkarossa.

  Olen huomannut että esimerkiksi suomessa valmistettu tuote saattaa olla huonompilaatuinen kuin esim Saksasta,Ruotsista tuotu. Vihanneksista puhuttakaan. 1 euron/kg eurooppalainen tomaatti on parempaa kuin suomessa ”kasvatettu” vajaan 3 euron / kilo tomaatti.

 2. Outi Hohti, SOK sanoo:

  Hei Lasse, kiitos kommentista. Laadun arviointi on usein makuasia – ja hyvä näin. Jokainen tekee ostopäätöksensä oman maun (ja kukkaron) mukaan. Vaihtoehtoja on tarjolla.

 3. Mikko sanoo:

  Miksiköhän vaikuttaa siltä ette enenemissä määrin hyllyt täyttyy ruotsalaisilla elintarvikkeilla, joissa ei ole edes tuotetekstejä suomeksi, tai sitten on todella pienellä fontilla?? Esim. linsseistä oli todella vaikea löytää semmoista joissa olisi tuotteen kyljestä käynyt selkeästi suomen kielellä ilmi mistä tuotteesta on kyse. Jätin tämän hyllyyn ja niin teen jatkossakin kaikkien ruotsalaisten tuotteiden osalta.

  • Marjatta Väisänen sanoo:

   Hei Mikko

   Lainsäädännön mukaan tuotteissa tulee olla pakkausmerkinnät kansallisilla kielillä ja niiden tulee olla niin selkeät, että normaalin näkökyvyn omaava henkilö pystyy lukemaan ne vaivatta ja ilman apuvälineitä samalla tavoin kuin lukisi sanomalehteä tai kirjaa. Valmiiksi pakattujen elintarvikkeiden, kuten esim. linssit, osalta merkintöjen oikeellisuudesta on vastuussa toimija, jonka nimi on pakkauksessa. Elintarvikkeen nimi tulee esittää samassa nähtävässä olevassa kentässä yhdessä si¬sällön määrän kanssa, mutta sen ei välttämättä tarvitse olla suomeksi tuotteen facessa vaan se voi olla myös pakkauksen takapuolella. Tällöin myös sisällön määrän on oltava luettavissa samassa näkökentässä.

   Edellytämme toimijoilta lainsäädännön mukaisia pakkausmerkintöjä, joten voit antaa meille tarkemmat tuotetiedot http://www.s-kanava.fi asiakaspalvelu osion kautta, jolloin väitämme palautteen toimijalle. Ensisijaisesti suosittelen kuitenkin olemaan suoraan yhteydessä pakkauksessa mainittuun toimijaan.

   Marjatta Väisänen, ryhmäpäällikkö

 4. NN sanoo:

  Miksi Kotimaista -kivennäisveden hinta 1,5 ltr:n pulloissa nousi kertalaakilla 122,7 %?? Hinta aiemmin oli 0,62 € pantteineen, nyt eilen kun ostin niin hinta oli 0,89 € eli pantiton hinta oli noussut 22 sentistä 49 senttiin. Onko halpuutus ohi, monta muutakin tuotetta on viimeaikoina noussut reippaasti, esim. Sokeriton Mynthon pastillit (4x35g) korotus oli 9,1%, Twinings Earl Grey irtotee 200g korotus 16,5% – tässä vain muutama esimerkki.

 5. Outi, SOK sanoo:

  Tervehdys NN, halpuutettujen tuotteiden uusi hintataso on pitkäaikainen. Toki muiden tuotteiden hinnoissa tapahtuu ajan myötä muutoksia: se on osa elintarvikemarkkinoiden normaalia dynamiikkaa. Kun valikoimissa on kymmeniätuhansia tuotteita, mahtuu joukkoon näitä nousuja ja laskuja. Syynä ovat mm. valmistuskustannusten, raaka-aineiden ym. kustannusten muutokset.

  • NN sanoo:

   Vaan millä perustella Prismassa ”halpismerkki” Kotimaista -tuotteen hinnan 122,7% kertakorotus? Tuskin kivennäisveden valmistus- ja/tai raaka-ainekustannukset ovat viime aikoina muuttuneet niin radikaalisti, että hinnan reilu tuplaantuminen olisi sillä perusteltavissa.

 6. Outi, SOK sanoo:

  Moikka vielä NN,
  Saadaksemme asiakkaillemme parhaita mahdollisia hintoja, kilpailutamme tavarantoimittajia säännöllisin väliajoin. Joskus kilpailutusten seurauksena hinnat tai tuotteet vaihtuvat.

  Tällä hetkellä meillä on myynnissä X-tra kivennäisvesi 1,5 l samaan hintaan kuin oli aikaisemmin Kotimaista 1,5 l kivennäisveden halpuutettu hinta. Edullisen, laadukkaan kivennäisveden saa siis S-ryhmän kaupoista edelleen tutulla halpuutetulla hinnalla.

 7. Kalle sanoo:

  Huomasin tuossa Prismassa käydessäni, että yksi halpuutuksen päätuotteista – Reissumies-leipä – oli kallistunut 38% kertaheitolla. Se siitä halpuutuksesta.

 8. Outi, SOK sanoo:

  Moi Kalle, oikeassa olet. Reissumiehen hinta on tosiaan noussut. Se on palautettu alkuperäiseen, vuosi sitten halpuutettuun hintatasoon. Tässä välissä tuotteen hinta on ollut aivan poikkeuksellinen alhainen äärimmäisen kovasta kilpailusta johtuen. Tuotteen hinta on kuitenkin erittäin halpa nyt ja jatkossakin.

Mitä mieltä sinä olet?