Pääkaupunkiseudulle ensimmäinen ruoan verkkokaupan ”darkstore”-myymälä 0

Uuden Alepa Kauppakassi -myymälän valikoimaa on laajennettu asiakkaiden toiveita kuunnellen:

  • Lastenruokien valikoimaa on kasvatettu yli 50 %, nyt yli 200 tuotetta
  • Luomutuotteita on valittavana yli 200 tuotteen valikoima
  • Laktoosittomia tuotteita löytyy yli 100 kappaletta
  • Laajin paistopistevalikoima – tuoretta leipää jokaisena toimituspäivänä

Tutustu ja tilaa ruoat kotiin täällä

Suomen ensimmäinen vain ruoan verkkokaupan tarpeisiin perustettava, ns. darkstore-myymälä avattiin Vantaan Kartanonkoskella 25. syyskuuta. Uudessa myymälässä keräillään pääkaupunkiseudulla toimivan Alepa Kauppakassi -palvelun kautta tilatut tuotteet kotiin toimitettavaksi tai noudettavaksi. Myymälä ei ole avoinna asiakkaille.

Ruoan verkkokauppa on viime vuosina kasvanut erittäin voimakkaasti erityisesti pääkaupunkiseudulla. Alepa Kauppakassi vastaa kasvavaan kysyntään siirtämällä keräilytoiminnat nykyisistä myymälöistä omaan myymälään.

”Iso osa asiakaspalautteistamme liittyy valikoimaan. Uuden myymälän ansiosta pystymme vastaamaan entistä paremmin asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin valikoiman osalta”, kertoo HOK-Elannon verkkokaupan kehityspäällikkö Jukka Ranua.

”Valikoimassa korostuvat muun muassa lapsiperheiden tarpeet sekä luomutuotteet. Tulemme kuuntelemaan asiakkaidemme toiveita erittäin tarkasti.”

Tilausten käsittelyaika lyhenee

Keräilymyymälällä saadaan lisättyä tehokkuutta keräilyyn ja logistiikkaan kun toiminnot on keskitetty yhteen paikkaan. Tuotteet on sijoitettu myymälässä täysin keräilyn näkökulmasta, jolloin tilauksen käsittelyaika lyhenee. Tämä merkitsee entistä suuremman tilausmäärän läpäisykykyä. Uusi myymälä työllistää yhteensä lähes 50 henkilöä, kun mukaan lasketaan sekä kerääjät että kuljettajat.

Keräilymyymälän rakentamisessa on pyritty kierrättämään ja uusiokäyttämään mahdollisimman paljon olemassa olevia kalusteita. Toiminnassa haetaan myös synergiaa verkon ja kivijalan välillä. Vieressä sijaitseva Alepa Kartanonkoski ja Kauppakassi tekevät tiivistä yhteistyötä niin henkilöstön käytön kuin tavaraliikenteen osalta.

”Avaamme syksyn aikana Alepa Kartanonkoskelle uudenlaisen Kauppakassi-outlet -päädyn. Sieltä asiakkaat voivat ostaa edullisemmin Kauppakassi-myymälästä myymättä jääneitä tuotteita”, Jukka Ranua kertoo.


Artikkelikuva: HOK-Elanto

Mitä mieltä sinä olet?