Luomumyynti kasvaa kiinnostavien uutuuksien voimalla 2

 

S-kauppojen luomumyynti on käynyt reippaana jo useita vuosia. Kasvulle ei näy loppua, sillä myynnin kasvu on tänäkin vuonna ollut 10 prosentin luokkaa. S-ruokakauppojen hyllyltä löytyy tällä hetkellä noin 3.000 eri luomutuotetta.

”Kaikki tietävät, että luomumaito ja luomumunat käyvät hyvin kaupaksi, mutta uudet kiinnostavat tuotteet kirittävät kasvua tällä hetkellä myös monessa muussa tuoteryhmässä”, ryhmäpäällikkö Antti Oksa toteaa.

Hiutaleet ja suurimot

Yhä suurempi osa suomalaisista syö aamupuuronsa tänä vuonna luomuna, kertoo S-ruokakauppojen myyntidata.

Perinteisempien luomukaurahiutaleiden rinnalle on noussut erikoisempia tuotteita: gluteenittomia luomukaurahiutaleita, luomuspelttiä, luomuriisihiutaletta ja 7-viljan hiutaleita. Niiden myynnin kasvu on ollut tämän vuoden aikana suorastaan huimaa. Myös pikapuuron luomuversiot käyvät hyvin kaupaksi.

Hedelmät ja vihannekset

Hedelmissä luomuna hyvin myyvät luomukunkku banaani sekä omenat. Juureksissa porkkana on kiistaton ykkönen, mutta myös luomuperunan kysyntä on tasaisesti kasvavaa.

Vihannespuolella luomuparsakaalilla on oma vakiintunut ostajakuntansa. Uudemmista tulokkaista paikkansa asiakkaiden ostoskorissa ja kesägrillauksissa on löytänyt hyvin luomuversio esikeitetystä maissista.

Liha

Luomulihaa on huhuiltu lisää valikoimiin jo useita vuosia. Tänä syksynä iloisia uutisia saivat tuoreen luomubroilerin ystävät. L`Uomu Nokan tuotteista voit lukea lisää täällä. Valikoimissa on myös pakastettua luomubroileria.

Luomunaudanlihan ja jauhelihan myynti käy tasaista tahtia ja syksyllä valikoimiin saatiin lisää Tammisen luomuporsaanlihatuotteita.

Säilykkeet

Luomuna löytyy jo jos jonkinlaista säilykettä. Valikoimissa on monenlaista tarjontaa: hilloja, salsaa, lihasäilykkeitä, herneitä, papuja, tomaattimurskaa…

Koko tuoteryhmän luomumyynti on selkeässä kasvussa jatkuvasti parantuvan tarjonnan myötä.

Kahvi

S-ruokakauppojen hyllyiltä löytyy jo useita vaihtoehtoja luomukahvin ystäville. Markkinoille tulevat uutuudet kirittävät koko tuoteryhmän myyntiä.

Esimerkiksi maaliskuussa myyntiin tullut tutun Kulta Katriinan luomuversio on noussut nopeasti toiseksi myydyimmäksi luomukahviksi.

 

Tutustu oman myymäläsi luomuvalikoimiin Foodie-palvelussa

2 vastausta artikkeliin Luomumyynti kasvaa kiinnostavien uutuuksien voimalla

  1. pentti winter sanoo:

    Hyviä ehdotuksia nuo twitter/facebook pizza tubular box,pizza Cookies ja Mustikka farmi ja Smoothies Farmi,Mansikka tukkuri,kaikissa ehdotuksissa kannatetaan budjetin jättämistä kotimaiseen työllistämiseen ja tuore tuotteeseen markettien hyllyihin

  2. pentti winter sanoo:

    Suomalaiseen työhön ja kotimaiseen tuttavuuteen kannattaa sijoittaa sekä omavaraiseen valtioon,katsomalla
    Facebook Amazing Finland sivun näkee kotimaisen työn merkityksen maamme Historiassa ja ymmärtää sijoittaa Suomalaiseen työllistämiseen.
    Kannatan kotimaista työllistämistä

Mitä mieltä sinä olet?