Halloween-kurpitsa tulee tänä vuonna Lappeenrannasta 2

Löydät Halloween-kurpitsoja laajasti S-ruokakaupoista ympäri Suomen

Tuotuamme vuosia tarrasilmillä- ja -suulla koristettuja Halloween-kurpitsoja Espanjasta, päätimme vuosi sitten ryhtyä selvittämään onnistuisiko näiden oranssien veijarien tuotanto myös kotimaassa. Lappeenrannassa toimiva Maatalousyhtymä Lipiäinen/Haaja päätti tarttua haasteeseen.

Tulemme myymään lokakuun aikana noin 40.000 kiloa Halloween-kurpitsoja. Kysynnän perusteella tarrasilmillä ja -suulla varustetut Halloween-kurpitsat ovatkin vakiinnuttaneet asemansa suomalaiskotien pyhäinpäivän vietossa.

Koriste ja herkkujen raaka-aine

Kurpitsa käy veikeästä koristeesta vaikka sellaisenaan, mutta siitä voi tehdä myös lyhdyn. Lyhty syntyy näin: kurpitsasta leikataan ensin päälaki irti, koverretaan sisus tyhjäksi, leikataan tarroja hyväksi käyttäen silmä- ja suuaukot. Lopuksi asetetaan kynttilä kurpitsan sisälle ja päälaki paikoilleen. Näin kurpitsalyhty hohtaa lempeää oranssia valoa pimenevässä syysillassa.

Iloisen oranssi kurpitsa ei ole kuitenkaan pelkkä koriste, vaan erinomaista ja herkullista kotimaista sesonkiruokaa. Lyhdyn sisuksesta voi tehdä esimerkiksi kurpitsapiirakkaa, Pumpkin pie. Kurpitsa soveltuu erinomaisesti myös keittoihin ja pataruokiin. Kurpitsan siemeniä voi paahtaa ja käyttää salaateissa tai keiton höysteenä. Soseutetusta kurpitsasta saa tehtyä suolaisia piiraita, sämpylöitä, makeita torttuja ja kakkuja. Katso ideoita vaikkapa Foodien reseptihausta.

 

 

infokuva

Teksti: Juha-Pekka Närhi, hankintapäällikkö, S-ryhmän marketkauppa

2 vastausta artikkeliin Halloween-kurpitsa tulee tänä vuonna Lappeenrannasta

  • Juha-Pekka Närhi sanoo:

   Hei Ansku,

   Viljelijä Lipiäinen liimaa tarrat itse. Kurpitsan pinnan tulee olla puhdas, että tarra pysyisi. Jokainen työvaihe tehdään käsin.

   Hauskaa Halloweenia!

   Juha-Pekka Närhi
   Hankintapäällikkö

Mitä mieltä sinä olet?