Näin poltat kynttilöitä turvallisesti 0

Kolme pointtia kynttiläsesonkiin:

  • Älä jätä kynttilöitä ilman valvontaa
  • Muista lyhtyjen riittävän suuri palotila
  • Sammuta kynttilät aina tukahduttamalla

Lisää infoa Tukesin sivuilla

Kauniit kynttilät ovat tärkeä osa joulun tunnelmaa. Iltojen pimentyessä on ihana sytyttää kynttilöitä ja tuoda lämmintä valoa hämäryyteen. Mieli rauhoittuu lepattavaa liekkiä katsellessa.

Jotta mielenrauha säilyy ja kynttilöistä voi nauttia turvallisesti, on hyvä pitää mielessä, että elävä tuli tarvitsee aina valvontaa. Kun olet valaissut huoneen kauniisti kynttilöillä, jää ihailemaan näkymää, älä lähde saunomaan tai kipaise käymään naapurissa.

Kun asettelet lämpökynttilää lyhtyyn, muista varmistaa, että lyhty on riittävän suuri. Kynttilä kyllä mahtuu kokonsa puolesta hyvin pienempäänkin lyhtyyn, mutta kynttilä tarvitsee palaessaan runsaasti happea ympärilleen. Jos lyhdyn palotila ei ole riittävän suuri, liekki alkaa lepattaa, kynttilä savuttaa ja vaarallisimmassa tapauksessa leimahtaa allaspaloon.

Ulkotulet eivät kuulu parvekkeelle

Jos haluat toivottaa vieraat tervetulleiksi ulkotulien avulla, ei tulia kannata asetella aivan portin pieleen. Ei myöskään niin lähelle kulkureittiä, että takin helmat ovat vaarassa. Polta sen sijaan ulkotulia palamattomalla alustalla kaukana syttyvistä materiaaleista. Parveke, kuisti tai katos ei siis ole oikea paikka ulkotulien polttamiseen.

Sammuta kaikki kynttilät aina tukahduttamalla, älä puhalla niitä sammuksiin. Puhaltaessa kuumaa kynttilämassaa voi roiskua pöydälle tai kauniille liinallesi.

Valoisaa ja turvallista kynttilöiden aikaa!

Artikkelikuva: Thinkstock

infokuva

Teksti: Piia Nylund, tuotelaatupäällikkö, S-ryhmän marketkauppa

Mitä mieltä sinä olet?