Halpuuttaminen jatkuu: vuorossa gluteenittomat tuotteet 13

Keskiviikkona 4. helmikuuta parikymmentä S-markettien ja Prismojen valikoimissa olevaa gluteenitonta tuotetta saa uuden, halpuutetun hinnan.

”Tiedämme, että monelle perheelle elintärkeitä tuotteita löytyy myös tuoteryhmistä, joita ostetaan vähemmän. Siksi halpuutamme nyt gluteenittomien tuotteiden hintoja. Tarjoamme näin huokeampia vaihtoehtoja niille, jotka eivät voi syystä tai toisesta käyttää tavallista viljaa”, ryhmäpäällikkö Antti Oksa kertoo.

Uusi hintataso koskee pariakymmentä Prismojen ja S-markettien valikoimissa olevaa tuotetta. Listan tuotteista löydät täältä. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin. Oman myymäläsi hinnat ja valikoimat voit tarkastaa helposti Foodiesta.

Kaikki kerralla

Jotkut ovat harmitelleet, ettei Prisman halpuutettujen tuotteiden listalta löytynyt erikoisruokavalioille tai kevyemmän linjan kannattajille riittävästi ostettavaa.

”Aloitimme halpuuttamisen alentamalla suosituimpien eli eniten ostettujen tuotteiden hintoja. Ensimmäisessä vaiheessa julkistetulle tuotelistalle oli kerätty suomalaiskodeissa paljon kulutettavia tuotteita, esimerkiksi maitoa, juustoa, lihaa ja leipää”, Antti Oksa kertaa.

”Myös listan ulkopuolisissa tuotteissa pidämme huolta siitä, että olemme edullinen ostospaikka. Ja mikä parasta, kaiken tarvitsemansa saa meiltä kerralla.”

Erityisen suurta huomiota valikoimien rakentamisessa kiinnitetään niihin kotitalouksiin, joissa ruokavalio on syystä tai toisesta normaalia haastavampi.

”Kun arki on muutenkin vaativaa, on tärkeää, että yhdellä kauppareissulla saa hankittua kaiken tarvitsemansa. Tavoite on, ettei meiltä tarvitse mennä toisen kaupan kautta kotiin.”

Laajasti luomua, ylivoimaisesti kotimaista

Erikoisruokavaliotarjonnan ohella yksi vahva tuotealue on luomu.

”Meillä luomutuotteiden hinnat ovat taatusti kohdallaan. Tarjoamme luomussa myös sellaisia erikoisuuksia, joita ei löydy joka kaupasta. Yksi hyvä esimerkki on luomubroileri . ”

S-ryhmän ruokakaupoissa koko tuotevalikoiman kotimaisuusaste on korkea: lähes 80 prosenttia S-ryhmän kaupoissa myytävistä tuotteista on valmistettu Suomessa.

”Viime keväänä lanseerasimme oman Kotimaista-tuotesarjan, joka kattaa kaikki ruoanlaiton perusraaka-aineet. Kotimaista-tuotteet ovat edullisia ja Suomessa valmistettuja. Kotimaista-merkki takaa, että sillä merkittyihin tuotteisiin kasvatetaan Suomessa kaikki mikä suinkin Suomessa kasvaa.”

 

Artikkelikuva: Thinkstock

13 vastausta artikkeliin Halpuuttaminen jatkuu: vuorossa gluteenittomat tuotteet

 1. Elina Mäkelä sanoo:

  Kiva, kiitos. Tosin Nokian S-marketista sanottiin että hae näkkileipäsi kilpailevalta kauppiaalta kun pyysin heidän valikoimiinsa gluteenittomia maissinäkkäreitä. En ole sen jälkeen siellä kaupassa sitten asioinutkaan. Eli jos asiakkuuteni on heille yhdentekevää, niin olkoon sitten.

  • Outi Hohti, SOK sanoo:

   Hei Elina, no onpa ikävä kuulla. Toivon mukaan tilanne on sittemmin parantunut ja kiva, että tämä uutinen ainakin ilahdutti mieltäsi.

 2. Reilu Halpuuttaja sanoo:

  No tollainen toiminta myyjältä on kaikessa korniudessaan mahdollista ottaa positiivisestikin. Nimittäin sulla on nyt kaksi kantaliikettä. Itse kärsivät tuollaisesta asenteesta ilman sinuakin ja toisaalta hyvin harva kauppias suosittelee kilpailijaa.
  Kolmanneksi: sinulla on nyt vertailupohjaa markettien välillä joten voit käydä vaikka kiittämässä töykeää kauppiasta uniikista asiakaspalvelusta vai mitäs meinaat?

 3. Erikoisruokailija sanoo:

  Halpuuttakaas vielä muitakin erikoisruokatuotteita! Ei ole kivaa käydä kaupassa, kun soijatuotteiden hinnat pysyvät samassa, vaikka ne ovat jo valmiiksi tyyriitä maitotuotteisiin verrattuina. Erikoisruokavalioillekin etuja, eikä aina vain lisähintaa!

 4. Outi Hohti, SOK sanoo:

  Hei, soijatuotteiden hinta on tosiaan vastaavia maitotuotteita korkeampi. Se johtuu pitkälti siitä, että tarjontaa on vähemmän ja ostetut määrät huomattavasti pienempiä. Pidämme toiveesi kuitenkin mielessä, kiitos palautteesta!

 5. sonja sanoo:

  Olisi kiva tietää onko maidottomien ”maitojen” (=soija-, kaura-, riisi-, manteli-) ja esim ”jogurttien” hintojen laskua mietitty myös? Tässä taloudessa niitä ainakin menee paljon, maitotuoteita emme käytä laisinkaan. Olen myös ymmärtänyt että kyseisten tuotteiden suosio on koko ajan kasvussa 😉

 6. Elisa sanoo:

  Olisi mukava jos hedelmien ja vihannesten pöyristyttävän korkeita hintoja alennettaisiin. Suomalaisten ei tarvitse ostaa lisää halpaa makkaraa ja juustoa vaan vihannesten ja hedelmien kulutusta pitäisi tukea muuttamalla hintoja kohtuullisimmiksi!

  • Outi Hohti, SOK sanoo:

   Oikeassa olet Elisa, heviä pitäisi muistaa syödä enemmän ja sitä toki auttaa, jos hinta on houkutteleva. Onneksi sesongissa olevat kasvikset ja hedelmät ovat yleensä hinnaltaan myös edullisia. Nyt esimerkiksi appelsiinia saa mukavaan hintaan. Myös pakastekasviksissa aika edullisia ja näin talviaikaan hyviä vaihtoehtoja.

 7. varaton. sanoo:

  Todella hyvä uutinen! Toivottavasti hinnan lasku on ihan huomattava eikä mitään 0,25€.

 8. Outi Hohti, SOK sanoo:

  Heippa, vielä vinkki/muistutus, että uudet gluteenittomien hinnat ja tietysti muutkin hinnat voi helposti tarkistaa osoitteessa http://www.foodie.fi valitsemalla oman S-kauppansa ja siirtymällä tarkastelemaan sen valikoimaa.

 9. Tiina Pekkinen sanoo:

  Vielä kun muistaisitte satoja tuhansia laktoosivammaisiakin. Maksamme maitolitrasta puolet enemmän kun ei allergiset kuluttajat 🙁

  • Outi Hohti, SOK sanoo:

   Moi Tiina, tämä on totta. Ikävä kyllä laktoosittomia maitotuotteita joudutaan meijeriteollisuudessa prosessoimaan enemmän ja tämä näkyy myös hinnassa.

   Tammikuussa Prismoissa pysyvästi halpuutettujen tuotteiden listalla oli kuitenkin parikymmentä laktoostontakin vaihtoehtoa, mm. rahkoja, leivontarahkoja ja maitojuomiakin.

Mitä mieltä sinä olet?