Tulppaaneilla koti kauniiksi tai ystävä iloiseksi 0

Tulppaanien hoito-ohjeet:

*Leikkaa tulppaanien varsista pari senttiä pois ja laita ne maljakkoveteen kääreineen noin puolen tunnin ajaksi ryhdistäytymään

*Kun tulppaanit ovat imeneet vettä, kääreen voi ottaa pois ja asetella ne maljakkoon

*Tulppaanien hoidoksi riittää veden vaihtaminen muutaman päivän välein. Samalla varsista leikataan pari senttiä pois.

Suomalaiset ovat olleet jo vuosikymmeniä asukaslukuun suhteutettuna maailman ahkerimpia tulppaanien ostajia. Kevään tulppaanimyynnin huippuviikot ajoittuvat tammikuun lopun ja naistenpäivän väliin kauden hiipuessa pääsiäisen jälkeen.

Tulppaanin suosio näkyy myös S-ryhmän ruokakauppojen kukanmyyntiluvuissa, sillä koko vuoden aikana myydyistä kukista reippaasti yli 15 % on tulppaaneita.

Tulppaaneja myydään eniten helmikuussa, joten ystävänpäivä 14. helmikuuta osuu sopivasti keskelle vilkkainta tulppaanisesonkia.

Sirkkalehtimerkki kertoo kotimaisuudesta

Tulppaaneita löytyy suurimmasta osasta S-ryhmän ruokakauppoja. Rainbow-tulppaanit ovat kotimaisia ja ne tulevat pääosin Partaharjun puutarhalta.  Suomessa viljellään leikkotulppaaneita tänä vuonna kaikkien aikojen ennätysmäärä, jopa yli 65 miljoonaa kappaletta.

Vaikka osa kotimaisesta tuotannosta menee vientiin, on tulppaanin suosio myös kotimaassa kasvussa. S-ryhmän ruokakaupoista ostettiin tammikuussa lähes kolmannes enemmän tulppaaneita kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana.

Tulppaani taipuu moneen

Helppo, monipuolinen ja edullinen tulppaani sopii niin kaverin tai puolison piristykseksi kuin omaksi iloksi ja kodin sisustuksen väriläikäksi.  Tulppaani on siinäkin mielessä mutkaton kevättalven leikkokukka, ettei se ole kovin kylmänarka, vaikkei pakkasesta tykkääkään. Tulppaanit ovat kauniita sellaisenaan kimpussa, koristeilla tai ilman.

Tulppaanista on tullut myös joulukukka: perinteisen tummanpunaisen lisäksi jouluna myytiin entistä enemmän myös valkoisia tulppaaneita.

Kun vuosi vaihtui, vaihtuivat myös tulppaanien värisävyt hempeämpiin sävyihin. Nyt helmikuussa tekevät kauppansa etenkin suomalaisten suosikit, vaaleanpunaiset ja keltaiset värisävyt.

Pääsiäisenä suurimmista Prismoista löytyy tulppaaninippujen rinnalla myös jotain ihan uutta: ruukkutulppaaneita.

 

Artikkelikuva: Thinkstock

infokuva

Teksti: Heidi Keränen, valikoimapäällikkö, S-ryhmän marketkauppa

Mitä mieltä sinä olet?