Roppakaupalla kotimaista ruokaa 1

Tiesitkö, että Foodie-palvelu tekee suomalaisen suosimisesta helppoa?

Voit lisätä kotimaisuuden ruokamieltymykseksesi, jolloin palvelu tarjoaa sinulla ensisijassa suomalaisia tuotteita. Kätevää!

 

S-ryhmän ruokakaupoissa myydystä ruoasta noin 80 prosenttia on valmistettu Suomessa. Joissakin tuoteryhmissä prosentit nousevat vielä tätäkin korkeammiksi.

Esimerkiksi S-kauppojen tuore maito on 100-prosenttisesti suomalaisista lehmistä lypsettyä. Tuoreesta lihastakin lähes 95 prosenttia tulee kotimaisista possuista, broilereista ja naudoista. Toisaalta esimerkiksi kahvi- tai appelsiinipuita ei Suomessa kasva.

Kotimaisen ruoan osuus kaikesta S-ryhmän kaupoissa myytävästä ruoasta vaihtelee hieman satokauden mukaan: alkusyksyllä, kotimaisten kasvisten ja hedelmien sesongin huippuaikana, kotimaisuusprosentti on korkeimmillaan. Pienimmillään se on sydäntalvella.

Miten löydän kotimaista?

Mikä lasketaan kotimaiseksi ruoaksi? Onko suomalaisella tehtaalla valtaosin suomalaisesta raaka-aineesta tehty makaronilaatikko suomalaista ruokaa? Entä pienen leipomon ruislimppu, johon ruista joudutaan silloin tällöin saatavuushaasteiden takia tuomaan myös muualta?

Oikeaa vastausta ei ole, ja vastaus riippuu paljon siitä, keneltä kysytään.

Oleellista on, että ostokset voi tehdä tietäen, mistä tuote on kotoisin. Kotimaista-, Rainbow- ja X-tra -tuotteita ostaessaan ei alkuperää tarvitse arvailla: pääraaka-aineen alkuperämaa kerrotaan pakkaustekstissä.

Taatusti Kotimaista

Kotimaista ruokaa arvostavien asiakkaiden ostopäätöksiä helpottaakseen S-ryhmä lanseerasi viime keväänä Kotimaista-tuotesarjan. Se kattaa kaikki ruoanlaiton perusraaka-aineet. Osa tuotteista oli olemassa ennenkin, mutta niiden tunnistaminen kotimaisiksi vaati ruokaostoksia tekevältä tuoteselosteiden tutkimista: nyt selkeä Kotimaista-merkki ohjaa yhdellä silmäyksellä löytämään Suomessa kasvatetut ja valmistetut tuotteet.

Kotimaista-sarjan tuotteet täyttävät aina Hyvää Suomesta– ja Sirkkalehtimerkin kotimaisuusvaatimukset.

Tuotteet valmistetaan Suomessa, ja ne ovat tarjolla suomalaisten asiakkaiden omistamassa kaupassa.

Suosittu sarja

Kotimaista-tuotteita on tarjolla niin pienissä kuin suurissakin S-ryhmän kaupoissa kautta maan.

– Pian 1-vuotisjuhliaan viettävä Kotimaista-sarja on saanut innostuneen vastaanoton. Valikoimassa on tällä hetkellä yli 200 tuotetta, ja määrä kasvaa koko ajan, toteaa valikoimajohtaja Ilkka Alarotu.

Kotimaisuuden lisäksi Kotimaista-tuotteille on leimallista pysyvästi edullinen hinta.

Artikkelikuva: Lauri Mannermaa

Yksi vastaus artikkeliin Roppakaupalla kotimaista ruokaa

  1. timo torniainen sanoo:

    hyvä kehua..entäs teidän ravintolat ja muut paikat..hyvin riiputettuu lihaa ja kaukaa lentänyttä kanaa..

Mitä mieltä sinä olet?