Hurmurikurkut ja muut Suomi-kasvikset käyvät kaupaksi ympäri vuoden 0

Myös kotimaisten kukkien kauppa käy S-ryhmän marketeissa.

  • Jouluna myytiin lähes 300 000 kotimaista joulutähteä
  • Helmikuussa koteihin kannettiin yli puoli miljoonaa Suomessa kasvatettua tulppaania
  • Pääsiäisen ympärillä ounastellaan myytävän noin 300 000 kotimaista narsissiruukkua(Lähde: S-ryhmän marketkaupan myyntidata)

 

Helposti tulisi ajatelleeksi, että talviaikaan kannamme koteihimme HeVi-osastolta lähinnä ”etelän hetelmiä”. Näin ei kuitenkaan ole. Kotimaisten kasvisten kauppa käy kiivaana myös sydäntalvella.

Kun listataan ruokakaupan myydyimpiä tuotteita, killuvat kärkisijoilla vuodesta toiseen maito, banaanit sekä kotimaiset tomaatit ja kurkut.  Vaikka kotimaisten kasvihuonevihannesten hinnat sesongin ulkopuolella kipuavat aika ajoin melko korkealle, pitää etenkin Suomi-kurkun myynti pintansa läpi vuoden.

Peruna yhä paalupaikalla

Monen kotimaisen kasviksen kauppa käy vilkkaana myös satokauden ulkopuolella.

Helmikuun aikana S-ruokakaupoissa myytiin pyöreästi:

  • 3,5 miljoonaa kiloa oman maan perunaa
  • 1,1 miljoonaa kiloa kotimaisia porkkanoita
  • 630 000 kiloa suomalaista sipulia
  • 500 000 kiloa suomalaisia salaatteja
  • 280 000 kiloa kotimaista keräkaalia
  • 28 000 kiloa kotimaisia herkkusieniä

Käyrä kurkku hurmasi

Keskustelu muotopuolista kakkosluokan kasviksista virisi loppukesästä, ja niitä alettiin kaivata ruokakauppoihin. Ensimmäiset käyrät kurkut tulivat Prismoihin syyskuussa.

Myynti on käynyt mukavasti:  tähän mennessä käyriä kurkkuja on myyty lähes 150000 kiloa. Taviskurkkuja kilohinnaltaan edullisempien muotopuolien kurkkujen suosio vaihtelee Prismasta riippuen.

Viikin Prismassa käyrät kurkut ovat löytäneet tiensä asiakkaiden ostoskoriin,

– Kurkkuja pitää laittaa myyntiin heti aamulla ennen kaupan avautumista. Muuten ei mene kauaakaan ennen kuin joku niitä jo kaipaa, Berit Törnström Prisma Viikin HeVi-osastolta nauraa.

Törnströmin mukaan käyriä kurkkuja myydään paljon, noin viisi laatikollista jokaisena arkipäivänä. Osan asiakkaista nämä kurkut ovat hurmanneet lopullisesti.

– Muotopuolikurkuilla on vakiofanikunta, joka on vakuuttunut siitä, että ne maistuvat makeammilta ja ovat rakenteeltaan rapeampia.

 

Artikkelikuva: Sydämelliset kurkut S-kaupassa jossain päin Suomea syyskuussa 2014.

Mitä mieltä sinä olet?