Suklaamunia, mämmiä ja lammasta: pääsiäisenä herkutellaan perinteisesti 0

Koska pääsiäisostoksille?

Kiirastorstai 2.4.2015
– Normaalit aukioloajat.

Pitkäperjantai 3.4.2015
– Kaupat ovat pääsääntöisesti kiinni. Pienet, alle 100 m² kaupat saavat olla auki.

Pääsiäislauantai 4.4.2015
– Normaalit lauantain aukioloajat.

1. pääsiäispäivä, sunnuntai 5.4.2015
– Kaupat ovat pääsääntöisesti kiinni. Pienet, alle 100 m² kaupat saavat olla auki.

2. pääsiäispäivä, maanantai 6.4.2015
– Suuret kaupat ovat pääsääntöisesti kiiinni.
– Enintään 400 m² myymälät saavat olla auki neljän tunnin ajan klo 8–18 välillä.

ABC-liikennemyymälöiden yhteydessä olevat ruokakaupat palvelevat läpi pyhien.

Tarkista oman kauppasi aukioloajat Foodiesta

Pääsiäisenä herkutellaan! Vaikka ajat muuttuvat, pysyvät pääsiäisen ruokasuosikit vuodesta toiseen suhteellisen muuttumattomina. Suklaamunat ja muut makeishyllyn värikkäät herkut, mämmi, lampaan tai broilerin liha ja keltaiset narsissit tuovat pääsiäistunnelman tänäkin vuonna moneen kotiin.

Makeat herkut:

S-ryhmän ruokakaupoissa myydään tänäkin pääsiäisenä reilut 7 miljoonaa kappaletta erilaisia pääsiäisen sesonkimakeisia. Näistä suurin osa on suklaisia yllätysmunia. Suita ei kuitenkaan pistetä makeaksi pelkästään suklaamunilla. Suklaapupuja, pikkumunia, raepusseja, suklaapatukoita, -tikkareita ja muita herkkuja myydään niitäkin yli 2 miljoonaa kappaletta.

Suklaamunien kestosuosikkeja ovat Kinder sekä Suomessa käsin valmistettu Mignon. Lasten suosiosta kilpailevat tänä vuonna muun muassa Star Wars-, Frozen-, Muumi-, My Little Pony- ja Transformers-munat.

Mämmi:

Tummaa, mielipiteitä jakavaa suomalaista perinneherkkua ennakoidaan tänäkin pääsiäisenä myytävän reippaasti yli 1,5 miljoonan rasian verran. Yli puolet mämmistä myydään pakasteena. Lue vinkit mämmin käyttöön uusilla tavoilla S-Kokeilukeittiön blogista.

Tuore liha:

Lammas/karitsa on pääsiäisen lihasuosikki. Pakastettua lampaan ja karitsan lihaa myydään tänäkin vuonna noin 60.000 kiloa. Tuoreen lihan menekki on 30.000 kilon luokkaa. Tämän vuoden hittituotteeksi ennustamme pakasteena myytävää kotimaista luomukaritsaa, jota on saatavilla ensimmäistä kertaa historiassa näin laajalla jakelulla, eli kaikista Prismoista ja suurimmista S-marketeista.

Ne, joita lampaan maku ei miellytä, keräävät ostoskärryynsä erityisesti broileria ja kalkkunaa. Kalkkunaa myydään pääsiäisenä kolminkertainen määrä normaaliin arkiviikkoon verrattuna. Myös kotimainen luomubroileri kuulunee tänä vuonna monen pääsiäispöytään.

Muuta kiinnostavaa:

Kananmunien myynti kasvaa pääsiäisen tienoona noin 1,5-kertaiseksi normaaliviikkoon verrattuna. Persikkasäilykkeitä kannetaan kaupasta kotiin pääsiäisenä nelinkertainen määrä normaaliin arkiaikaan verrattuna. Myyntinsä tuplaavat valkosipuli sekä erilaiset rahkat, smetanat ja ruoanvalmistusjogurtit. Pashaa myydään pääsiäisen aikaan noin 200.000 purkkia.

Juomapuolella erityisesti siiderit sihahtelevat kevään kunniaksi, ja myös kaupoista saatavat viinit kasvattavat myyntiään. Olutta ja virvoitusjuomia myydään pääsiäisseutuna noin 30 prosenttia normaaliviikkoa vilkkaammin. Juomien kysyntä kiihtyy vapun lähestyessä.

Kukat:

Tete-narsisseja myydään pääsiäisviikolla yli 300.000 kappaletta. Erilaisten narsissien lisäksi suosittuja ruukkukukkia ovat esimerkiksi helmililjat ja krookukset, sekä lisäksi tulilatvat, ruusubegoniat ja krysanteemit iloisissa kevään väreissä. Valikoimistamme löytyy myös muun muassa pääsiäisistutuksia, esikasvatettua rairuohoa ja ruukkutulppaaneita.  Leikkokukista suosituimpia ovat tulppaanit, leikkokrysanteemit, sekä erilaiset pääsiäiskimput.

Artikkelikuva: Thinkstock

Mitä mieltä sinä olet?