Vuoden Suomalainen Elintarvike 2015 -finalistit: mikä on sinun suosikkisi? 0

Äänestä suosikkiasi!

Vuoden Suomalainen Elintarvike 2015 -kilpailun voittaa finalistituote, joka saa eniten ääniä 1.4. startanneessa yleisöäänestyksessä.

Äänestysaika päättyy 17.4.2015. Voittaja julkistetaan Elintarvikepäivässä 5.5.2015.

Anna oma äänesi täällä

Luomua, gluteenitonta, terveellisyyttä ja hyvää makua. Vuoden Suomalainen Elintarvike 2015 -tittelistä kilpailevat finalistituotteet heijastelevat tämän hetken ruokatrendejä.

Elintarviketeollisuusliiton järjestämän Vuoden Suomalainen Elintarvike 2015 -kilpailun viisi finalistia ovat:

  • Fazer Alku Sadonkorjuupuuro
  • Hannun 100 % gluteeniton Tattari-pellavasämpylä
  • Jymy Suomalainen Luomujäätelö vanilja
  • L’Uomu Nokka Rottinkirinta maustamaton luomubroilerin rinta
  • Roberts Berrie Mustikka.

”Finaaliin valitut tuotteet ovat ruokailun trendien ytimessä ja niissä yhdistyvät sekä hyvinvointi että nautinto. Lisäksi ne tuntuvat kotoisilta ja niissä on helposti lähestyttäviä arvoja”, Vuoden Suomalainen Elintarvike 2015 -esikarsintaraadin puheenjohtaja Sara La Fountain kertoo.

Uutta, raikasta, rohkeaa!

Finalistit valinneen raadin tehtävänä oli arvioida tuotteiden aistittavan laadun ja kaupallisten menestymisnäkymien ohella tuotteen merkitystä kuluttajalle arjen helpottajana ja houkuttelevana makunautintona.

Raadissa olivat mukana Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Heikki Juutinen ja elintarvikeasiantuntija Mari Lukkariniemi, S-ryhmän valikoimajohtaja Ilkka Alarotu, Ruokakeskon johtaja Jesper Åberg sekä puheenjohtajana toiminut kokki Sara La Fountain.

”Kaikkia finalistituotteita kuvaa se, että ne ovat tekijöiltään rohkeita uusia avauksia. On hienoa, että meillä on tällaisia suomalaisia uutuustuotteita, jotka heijastelevat aikaamme ja kuluttajien arvostuksia”, raadin jäsen, valikoimajohtaja Ilkka Alarotu toteaa.

Finalistituotteet ja raadin perustelut

Fazer Alku Sadonkorjuupuuro

Raadin arvio: Uuden puurokulttuurin edelläkävijä, jossa yhdistyy perinteinen puuro ja hyvää tekevät siemenet. Herkullinen maku on saatu aikaan ilman suolaa. Pakkaus kurkistusikkunoineen ja kaatonokkineen on onnistunut ja puuro on myös helppo valmistaa. Myynnillisesti vahva terveellinen tuote, jolla on myös hyvät vientinäkymät.

Saatavilla Prismoista ja S-marketeista.

Hannun 100 % gluteeniton Tattari-pellavasämpylä
Pirjon Pakari Oy

Raadin arvio: Tattari-pellava-sämpylät ovat positiivinen yllätys omassa tuoteryhmässään ja hyvä lisäys gluteenittomien tuotteiden valikoimiin. Pehmeä koostumus on herkullinen paahdettuna tai sellaisenaan. Vastaa Suomessakin kasvussa olevaan gluteenittomaan trendiin ja sopii maukkautensa ansiosta kaikille.

Osuuskauppojen paikallista hankintaa. Tarkista saatavuus omasta kaupastasi.

Jymy Suomalainen Luomujäätelö vanilja
Suomisen Maito Oy

Raadin arvio: Ensimmäinen suomalainen luomujäätelö. Erinomaiset raaka-aineet tekevät perinteisen, täyteläisen vaniljaisen maun. Myös suuntuntuma on loistava. Pakkaus on erottuva, nykyaikainen ja unisex. Tuote puhuttelee kaikkia ikään tai sukupuoleen katsomatta ja erottuu tuoteryhmänsä tarjonnasta.

Saatavilla Prismoista ja suurimmista S-marketeista.

L’Uomu Nokka Rottinkirinta luomubroilerin rinta (maustamaton)
Luomu Invest Oy

Raadin arvio: Helposti lähestyttävää huipputavaraa ruuanlaittajalle. Paloissa on laadukas ravintoloissa käytetty leikkaus ja niistä saa kokatessa helposti maukkaan ja rapeapintaisen. Tuotteen taustalla on kokonaan uudenlainen tuotantotapa. Myös lintulaji on Suomessa uusi ja maku on siksi erilainen. Rohkea avaus, jonka taustalla on vuosien ponnistelu.

Saatavilla Prismoista ja suurimmista S-marketeista.

Roberts Berrie Mustikka
Oy Roberts Ab

Raadin arvio: Todellinen terveyspommi. Maistuu tuoreilta, juuri itse poimituilta mustikoilta. Helppo ja terveellinen välipala, joka säilyy myös huoneenlämmössä. Ympärillä oleva houkutteleva tuoteperhe tarjoaa erilaisia makuvaihtoehtoja. Smoothie-tuotteissa on kasvupotentiaalia ja mustikkaa halutaan myös kansainvälisillä markkinoilla.

Saatavilla suurimmista Prismoista ja suurimmista S-marketeista.

Artikkelikuva: ETL

Mitä mieltä sinä olet?