Kesähiukset hulmuamaan: vinkkejä lomatukan hoitoon 0

Hiushoitovinkit mökkikaudelle

  • Kuivashampoot käyttöön
    • pidennä pesuväliä ja raikasta hiuksia!
  • Anna markettishampoille mahdollisuus
    • ylläty positiivisesti ja säästä rahaa!
  • Kokeile hiusöljyjä, naamioita ja seerumeita
    • ehkäise uinnin ja auringon kuivattavaa vaikutusta.

Kesä, mökki ja sauna – tuo kolmen erottamaton liitto! Suomessa on yli 700 000 kesämökkiä ja useimmasta mökistä löytyy myös sauna.

Kuinka mökkikausi näkyy shampoon ostotottumuksissa?

Mökkisaunaan halutaan tuttua, turvallista – voisi sanoa – jopa nostalgista shampoota. Ikivihreät suosikit Erittäin Hieno Suomalainen Shampoo ja Linna ovat suomalaisten suosikkituotteet mökkisaunaan. Esimerkiksi Erittäin Hienon Suomalaisen Shampoon myynti on S-ryhmässä heinäkuussa lähes 40 prosenttia suurempi kuin maaliskuussa!

Myös kaupan omien merkkien shampoomyynti nousee kesäaikaan selvästi eli perinteisen ohella suositaan myös edullisia vaihtoehtoja.

Uskaltaako edellisvuotista shampoota käyttää?

Oletko joskus pohtinut onko edelliskesältä jääneet saunassa talvehtineet purkit ja purtilot vielä käyttökelpoisia?  Mikäli pesutilat ovat löylyhuoneessa ja kesämökki talvella asumaton, saattaa lämpötilavaihtelu olla jopa yli 100 astetta. Kysyimme asiaa kotimaisen Erittäin Hieno Suomalaisen Shampoon valmistajalta ja vastaus on kyllä ja ei:

”Tuotteen takana on säilyvyysmerkintä 12 kk tuotteen avaamisesta. Tämä tarkoittaa säilyvyyttä normaalissa huoneenlämmössä. Tuotekehittelymme on kuitenkin testannut tuotteen säilyttämistä 6 kk:n ajan 40 asteen lämpötilassa ja osoittautui, että tuote kesti hyvin tällaisen säilytyksen.

Sen sijaan kuumassa saunassa säilytettäessä voi EHS shampoon helmiäisväri ja hoitoaineen rasvat ikään kuin ”sulaa”, mikä vaikuttaa tuotteen ulkonäköön: koostumuksesta tulee hieman ohuempaa. Koostumus palautuu taas normaalimmaksi, kun lämpötila laskee lähemmäs huoneenlämpöä. Mikäli tuotetta säilytetään jatkuvasti saunassa, voi tuotteen säilyvyys lyhentyä eli silloin 12 kk:n säilyvyyttä ei voida välttämättä taata.”

Pika-apua kesähiustenhoitoon

Kesäaikana loistava vaihtoehto perinteiselle shampoopesulle on hiusten raikastaminen kuivashampoolla. Kuivashampoiden myynti on kasvanut S-ryhmässä kuluvan vuoden aikana kaksinumeroisilla luvuilla, eikä mikään ihme. Kuivashampoo on monipuolisuudessaan huikea tuote ja juuri siitä syystä mainio lomatuote. Hiusten pesuvälin pidentämisen ja raikastamisen lisäksi se toimii muotoilutuotteena, antaa rakennetta ja volyymiä lätsähtäneeseenkin kesälookkiin.

Kaikki kesän ihanuudet eli saunominen, uiminen ja aurinko ovat hiuksille melkoinen rasitus. Jos haluat välttää ns. kesäkorppuhiukset, kannattaa liittää kesän hiusrutiineihin jokin ravitseva erikoishoitotuote. Onneksi erikoistuotteita ei tarvitse enää metsästää kampaamoista, vaan myös markettien hyllyllä on tänä päivänä runsas valikoima hiusöljyjä, naamioita, seerumeita yms.

uotteet ovat kehittyneet niin, että ne sopivat mainiosti myös suomalaisten usein ohuelle hiuslaadulle. Oikealla annostelulla ei siis tarvitse pelätä, että luvassa on päätä pitkin valuva ylihoidettu luiruletti.

Myös tukka kaipaa lomaa

Markettishampoiden laatu on mielestäni nykyisin hyvin lähellä kampaamotasoa ja uskallankin väittää, että monissa tuotteissa jopa kutakuinkin sama. Itse vannoutuneena ja entisenä kampaamotuotteiden käyttäjänä olen edelleen pöllämistynyt siitä, kuinka hyviä markettishampoot nykyisin ovat.

Parasta kesähiuksille on kuitenkin unohtaa hetkeksi föönit, muotoiluraudat yms. lämpökäsittelyt ja antaa kesätuulen kuivattaa ja muotoilla hiukset vapaasti.

Valitse oma suosikkisi ja anna myös hiusten nauttia kesästä!

infokuva

Teksti: Venla Kuoppamäki, valikoimapäällikkö, S-ryhmän marketkauppa

Mitä mieltä sinä olet?