Ruoan hinnan lasku jatkuu: halpuuttamisen uusi aalto tulee nyt 15

Halpuuttamisen lyhyt historia

Kesä on loppusuoralla ja koulujen alku palauttaa suuren osan suomalaisista arkirytmiin. Samalla alkaa pyöriä myös viikottainen ruokaruletti.
Myös S-ryhmässä palataan arkeen ja jatketaan tammikuussa alkanutta halpuuttamista.

”Halpuuttamisen seuraava aalto tulee nyt. Haluamme helpottaa asiakkaidemme laskeutumista arkeen halpuuttamalla perheiden suosikkiruokia”, valikoimajohtaja Ilkka Alarotu kertoo.

”Laskemme tänään noin 100 tuotteen hintaa Prismoissa ja S-marketeissa. Näiden tuotteiden uusi hintataso on pitkäaikainen, eli kyse ei ole hetkellisestä kampanjasta”.

Kaurapuuroa, jogurttia ja jauhelihaa

Nyt halpuutettujen tuotteiden listalla korostuvat koulunalun kunniaksi lapsiperheiden suosikit: nakit, jauheliha, broilerisuikaleet,  jogurtit, rahkat, juustot ja mehut.

Halpuutuksen suuruus vaihtelee tuotteittain. Parhaimmillaan hinta tippuu lähes kolmanneksen, kuten esimerkiksi Kariniemen hunajamarinoiduilla broilerisuikaleilla, Kotimaista pikakaurahiutaleilla ja Rainbow luomu täysjyväspagetilla.

Hyviä asioita tapahtuu

Asiakkaat ovat ottaneet tammikuussa alkaneen halpuuttamisen avosylin vastaan.

”Halpuuttamisen seurauksena on tapahtunut monta hyvää asiaa. Ruokamyyntimme kotimaisuusaste on noussut tasaisen varmasti. Myös asiakaskäyntien määrä on kovassa kasvussa.”

Koska rahat halpuuttamiseen tulevat omasta pussista, on ruokakaupan omaa toimintaa tehostettu.

”Haemme koko ajan keinoja tehdä työtämme fiksummin ja tehokkaammin. Se mahdollistaa sen, että halpuuttaminen ei jää tähän”, Alarotu lupaa.

Esimerkkejä Prismassa halpuutetuista tuotteista:

Huom! Hinnoissa voi esiintyä paikallista vaihtelua. Oman myymäläsi ajantasaiset hinnat löydät osoitteesta Foodie.fi. Valitse alkuun oma myymäläsi ja näet myymäläkohtaisen valikoiman sekä hinta- ja tuotetiedot.

TUOTENIMI BRÄNDI PAINO VANHA HINTA UUSI HINTA MUUTOS %
GRILLINAKKI ATRIA 0,840 2,99 2,49 -17 %
KEVYT BROILERLENKKI HK 0,400 2,35 1,95 -17 %
HUNAJAMAR FILEESUIKALE KARINIEMEN 0,450 5,29 3,98 -25 %
LIHAPIIRAKKA 10 KPL HOVIRUOKA 1,000 2,75 2,49 -9 %
MAUSTETUT JOGURTIT ARLA 0,200 0,33 0,29 -12 %
LUOMU GOUDA VALIO 0,500 5,95 4,95 -17 %
OHUEN OHUET JUUSTOVIIPALEET VALIO 0,130 2,19 1,98 -10 %
PIKAKAURAHIUTALE KOTIMAISTA 0,750 0,99 0,69 -30 %
PILLIMEHUT 10-PACK RAINBOW 2,000 2,19 1,95 -11 %
TÄYSJYVÄSPAGETTI LUOMU RAINBOW 0,500 1,69 1,29 -24 %

Esimerkkejä S-marketeissa 13.8. halpuutetuista tuotteista:

Huom! Hinnoissa voi esiintyä paikallista vaihtelua. Oman myymäläsi ajantasaiset hinnat löydät osoitteesta Foodie.fi. Valitse alkuun oma myymäläsi ja näet myymäläkohtaisen valikoiman sekä hinta- ja tuotetiedot.

TUOTENIMI BRÄNDI PAINO VANHA HINTA UUSI HINTA MUUTOS %
GRILLINAKKI ATRIA 0,840 3,09 2,49 -19 %
SININEN LENKKI HK 0,580 2,89 2,49 -14 %
KEVYT BROILERLENKKI HK 0,400 2,59 1,99 -23 %
NAUDAN JAUHELIHA 17% KOTIMAISTA 0,400 3,29 2,99 -9 %
MAUSTETUT JOGURTIT ARLA 0,200 0,35 0,29 -17 %
LUOMU GOUDA VALIO 0,500 5,95 4,95 -17 %
PEHMEÄ MAITORAHKA VALIO 0,250 0,82 0,75 -9 %
MAITORAHKA RASVATON X-TRA 0,500 1,15 0,98 -15 %
MEHUJUOMAT RAINBOW 1,000 0,92 0,79 -14 %
TÄYSJYVÄSPAGETTI LUOMU RAINBOW 0,500 1,79 1,29 -28 %

 

Mitä halpuuttaminen oikein meinaa? Katso 7 kuuminta kysymystä ja vastausta täältä.

Kuva: S-ryhmän marketkauppa

15 vastausta artikkeliin Ruoan hinnan lasku jatkuu: halpuuttamisen uusi aalto tulee nyt

  • Ida sanoo:

   No ei se taas ihan noin mustavalkoista ole; ei S-ryhmä varmastikkaan päätä millä hinnalla tuottajat ja välikädet yms myy niitä tuotteita; se on paineen lykkäämistä ja neuvottelmista.
   Ei ole pakko myydä eikä kenenkään ole pakko ostaa.
   Jos toiset osaa neuvotella niin siitä on turha kiukutella…

   Olen kuitenkin samaa mieltä että tuottajille pitäisi saada enemmän, mutta sen sijaan että täällä mussuttaa asiasta voi miettiä voiko oma ostoskäyttämytyminen tätä asiaa edesauttaa.

   Tuntuu että puolet Suomesta on unohtanut että S-ryhmä on yritys; Yritys on sellainen joka pyrkii tekemään liikevoittoa, ei mikään hyväntekeväisyyslaitos.
   Ja koska S-ryhmä on iso niin tuntuu että kaikki vastustaa sitä koska ne ovat pelanneet korttinsa oikein.

   Ja en, En ole ässällä töissä, ja en ole koskaan ollut. en tule myöskään koskaan olemaan.

 1. Markku sanoo:

  Pelkäänpä minäkin, vaikka tuottaja en ole, että kaupan kate pysyy ennallaan, mutta tuottajahinta laskee. Että bluffia saattaa olla koko homma. Maitotilalla olen syntynyt, joten teidän mitä on 7 päiväinen työviikko ja IKINÄ en halua semmoisiin hommiin takaisin, mutta arvosta niitä, jotka sitä työtä tekevät.

 2. caps lock sanoo:

  tämä mitään uutta ole ovat vain keksineet uuden sanan alennuksille, joita kaikki kaupat koko ajan tekee

 3. Seija sanoo:

  Milloin Salet seuraavat perässä? Ei Prisman ja S-markettien halpuuttaminen hyödytä pikku paikkakunnalla!

 4. Outi sanoo:

  Seija, Saleissa on myös halpuutettu joitakin tuotteita toukokuulla ja lupaamme ulottaa alennuksia sinnekin, kun kustannussäästöohjelmamme tästä etenee.

  Teille, jotka mietitte tuottajahintaa: vara halpuuttamiseen otetaan kaupan omasta osuudesta ja tässä meillä on taustalla pitkäjänteinen tehostamisohjelma. Voimme siis alentaa ruoan hintaa sitä mukaa, kun saamme säästöjä ja tehokkuutta omissa tekemisissämme aikaiseksi.

 5. susanna sanoo:

  Milloin Salet tiputtaa hintoja? Pienellä paikkakunnalla missä asun on vain Sale eikä ole yhtään hintahalpuutusta näkynyt!!

 6. Tero sanoo:

  Laskeeko laatutuotteet ollenkaan? Maustamattomat broilerinosat? Entä esim Snellmannin jauhelihat (joita ei ole pakastattu)? HIenoa että luomukin sentään laskee.

 7. Paula sanoo:

  Keliaakikko ei hirveästi hyödy taaskaan, pikakaurahiuteleet eivät ole gluteenittomia, eikä spagetti. Nakit ja broilerilenkki sisältää nahkaa ym. moskaa, syökö niitä oikeasti joku?
  Kariniemi ei takaa gm-vapaata broileria ja marinaadi on syömäkelvotonta. Juusto on kallista edelleen kun vertaa kilohintoja. Pillimehujakin on saanut tähän asti halvemmalla toisesta kaupasta. Mitä tuohon jää? jugurtti. No sitä en syö koska sokeria ihan liikaa ja muita täyteaineita. Rahka, mutta halvempiakin löytyy.

  • Jani sanoo:

   ”Juusto on kallista edelleen kun vertaa kilohintoja.” Mielenkiinnosta että mitä tarkoitat tällä? Halvimmat juustot ei kyllä todellakaan ole kalliita kun juuston valmistukseen tarvitaan kymmenen litraa maitoa…

 8. Terhi sanoo:

  Halpuuttaminen yksinään ei aja suomalaista elintarviketeollisuutta ahdinkoon, vaan s-ryhmän muut toimintatavat. Esim. elintarvikkeiden kilpailuttamistapa huutokauppa, jossa suomalainen elintarviketeollisuus ei edes tiedä kuinka monta tahoa on huutokaupassa mukana. Toisena esimerkkinä S-ryhmä käyttää mielellään, kuinka paljon jonkun tuotteen (esim. Oltermannin) myynti on kasvanut, mutta mitä onkaan tapahtunut ko. tuotteen kilpailijatuotteille? Niiden myynti on romahtanut, koska kuluttaja ostaa halpuutettua tuotetta ja tämä johtaa siihen että muiden, yleensä pienien ja keskisuurten, jalostajien tuotteet eivät käy kaupaksi, poistuvat valikoimista ja johtaa jalostajien kannattavuusongelmiin.

  Mutta entä S-ryhmän Kotimainen-sarja? Huutokaupataan niiden valmistaja ja privat labelin viereen otetaan ´vain yksi brändimerkki mukaan myyntiin esim. joko Atria tai HK tai Snellman. Ja tässä tilanteessa elintarviketeollisuudessa kilpailu on raakaa ja alkaa vaikuttamaan myös tuottajan saamaan hintaan.

  • Outi sanoo:

   Hei Terhi, Kussakin tuoteryhmässä valikoimissamme ovat aina ensisijaisesti tunnetuimmat ja arvostetuimmat merkkituotteet. Kotimaista- tai Rainbow-tuotteet tulevat vasta seuraavina tarjoten edullisen ja hyvälaatuisen vaihtoehdon.

   Kuluttajien tarpeet ovat nykyään mitä moninaisemmat, joten asiakkaillemme on tärkeää, että valikoimistamme löytyy erilaisia tuotteita erilaisiin tarpeisiin. Valikoimistamme löytyykin esimerkiksi yhä enemmän pienempien valmistajien tuotteita, jotka eivät kuluttajien silmissä välttämättä kilpaile suoraan suurempien valmistajien tuotteiden kanssa.
   Esimerkiksi Oltermannin myynnin kasvaessa pienempien valmistajien myynti ei ole kärsinyt, vaan myynti on ollut pois ennen kaikkea edullisimmista tuontijuustoista. Halpuuttamisen myötä kaikkien myymiemme juustojen kotimaisuusaste on sen sijaan noussut merkittävästi.

   Mitä tulee huutokauppaan, on se osa normaalia ja läpinäkyvää kilpailutusta. Se on ihan reilu käytäntö. koska siinä tavarantoimittaja näkee reaaliaikaisesti, millä hinnalla voittaa tarjouskilpailun ja pääsee myymään tuotteensa S-ryhmälle.
   Normaaliin kilpailuun kuuluu, että tavarantoimittajat kilpailevat tuotteillaan ja hinnoillaan.

 9. Tero sanoo:

  Outi puhuu omiaan. Lukekaa juuri tullut tutkimus tästä harjoituksesta. Markkinointi kikkana tää on ihan onnistunut asia, mutta omasta katteestaan ei mikään terve yritys ole valmis luopumaan. Tavaroiden sisäänosto hinnan laskiessa pitääkö siitä niin suurta meteliä pitää.

  • Outi sanoo:

   Huomenta Tero, en kyllä tunnusta omiani puhuvani 🙂 Olet kyllä ihan oikeassa siinä, että yleinen elintarvikkeiden hintataso on laskenut, kuten Tilastokeskuksen tuoreet tiedot kertovat. Tämä koskee kuitenkin koko kaupan alaa. Se ylimääräinen hintojen lasku, mitä ihan oikeasti katetta leikkaamalla teemme omissa ketjuissamme, on kuitenkin vielä lisää tämän normaalin hintavaihtelun päälle.

 10. sampsa sanoo:

  Mikäs teillä on halpaa ruokaa vastaan.. vastahan tuota hirvee jupina oli kun ruoka oli kallista ja nyt kun halpenee niin jupistaan että liian halpaa. Kyllä mulle ainakin kelpaa kotimaista maito ja leipä alle eurolla kummankin kun saa ja siitä vielä boonuksen ja maksutapaedun ja jos sattuu vielä saamaan -30% alennuksesta nii vielä parempi 🙂

Mitä mieltä sinä olet?