Trooppinen herkku Laitilasta 0

Vesimeloni vai kepponen?

Kurkista Kunnon sesonkia -blogin Samulin vinkit vesimelonilyhdyn tekoon täältä

 

Moni hieraisee silmiään, kun vesimelonilaarin etiketissä vihreiden mollukoiden alkuperämaaksi on merkitty Suomi. Totta se on! Kotimaisen vesimelonin lyhyt, mutta sitäkin makeampi satokausi on nyt.

Vaikka monelle Suomessa viljelty vesimeloni on uusi tuttavuus, on sitä viljelty ja myyty jo viitisentoista vuotta. Prismoissa ja S-marketeissa tätä makeaa herkkua myydään parin viikon satokauden aikana noin 5000 kiloa.

Miksi kokeilla kotimaista melonia? Niitä viljellään avomaalla ilman torjunta-aineita, kuljetusmatkat ovat lyhyemmät  – mutta tärkein syy on maku! Pitkien kesäpäivien valo hellii meloneita ja tekee niistä supermakoisia.

Päivitys tilanteeseen:

Tuore tiedotus melonipellolta kertoo, että viime yön pakkaset palelluttivat melonit. Satokausi jää siis tänä syksynä harmillisen lyhyeksi. Nyt kannattaa kuitenkin mennä kipinkapin ostoksille, sillä Prismoihin ja S-marketeihin on eilen 6.10. toimitettu 1500 kilon makoisa melonierä.

 

Video: SOK Media

Mitä mieltä sinä olet?