Lähimaksaminen onnistuu jo liki kaikissa S-kaupoissa 8

Lähimaksaminen onnistuu pankkikorteilla, joissa on lähimaksuominaisuus. Sen tunnistaa kortissa olevasta erillisestä symbolista.

Muista, että voit lähimaksaa vain pieniä, alle 25 euron ostoksia.

tunnusLähimaksamista on kokeiltu kevään ja kesän aikana S-ryhmän marketeissa eri puolella Suomea.

Kokeilut ovat nyt takana, ja ihan näillä näppäimillä alle 25 euron ostosten lähimaksaminen on mahdollista kaikissa S-ryhmän marketeissa.

Malttia maksutapahtumaan

Lähimaksaminen tapahtuu S-ryhmän toimipaikoissa lähimaksuominaisuudella varustetulla S-Etukortti Visalla kahdessa vaiheessa:

 1. Ensin kirjataan Bonus viemällä kortti maksupäätteen lähelle.
 2. Sen jälkeen pienet eli alle 25 euron ostokset voi maksaa vain korttia näyttämällä.

Lähimaksamiskokeiluista saadut kokemukset ovat olleet hyviä: asiointi nopeutuu huomattavasti ja kassajonot lyhenevät, kun vaihtorahan käsittely ja tunnuslukujen näpyttäminen jäävät pois.

Maltti on kuitenkin valttia maksutilanteessa: Bonuksen kirjauksen jälkeen olisi hyvä odottaa hetki, että ostoksen summa tulee näkyviin maksupäätteeseen. Korttia on myös maltettava pitää päätteen vieressä niin kauan, että laite ilmoittaa maksun onnistumisesta.

 

Video: SOK Media

8 vastausta artikkeliin Lähimaksaminen onnistuu jo liki kaikissa S-kaupoissa

 1. Jari sanoo:

  Mielestäni lähimaksussa on järjestelmässänne bugi ja systeeminne todellahidas. Luen bonuksen magneettiraidalta (ei ole sirunonnaria) ja hetken kuluttua luen maksukortin lähimaksuominaisuudella. Tässä vaiheessa pääte ilmoittaa ”ei bonuskortti” tai jtn vastaavaa. Sitten pitää poistaa kortti ja yrittää hetken kuluttua uudelleen.

  Teenkö jotain väärin, tekeekö kassa jtn väärin vai onko softassa moka kun se ei bookmarkkaa bonusta luetuksi?

  • Outi sanoo:

   Moi Jari, ja kiitos palautteesta. Lähimaksutapahtuman teko onnistuu vasta sen jälkeen kun maksupäätteessä on näkyvissä ostoksen summa. Tämän jälkeen voi maksukortin viedä lähilukualueelle. Hieman tuo maksu vaatii siis kärsivällisyyttä onnistuakseen.

 2. Timppa sanoo:

  Samaa mieltä hitaudesta. Olisiko hyvä jos maksupääte ilmoittaisi esim. ”pieni hetki” tms….?

 3. Juha sanoo:

  Mikä vika noissa laitteissa on, kun pitää usein vähintään kaksi kertaa näyttää korttia, että jäsenyys on tunnistettu, ja sitten vielä kerran että saa maksettua. Kone pyytää tunnistamaan jäsenyyden, laitan kortin siihen, laite sanoo että ota kortti pois – sitten äskeiset uudestaan 1-2 kertaa. Keravan prismassa ja s-marketissa ainakin harvemmin onnistuu, että onnistuisi bonusten kirjaaminen korttia kerran näyttämällä.

 4. Toni sanoo:

  Jos ei ole bonuskorttia, on kuitenkin luettava pankkikortti (koska bonuskortin lukemista ei voi ohittaa?) ja sitten tulee ”Ei bonuskortti” ja pitää ottaa kortti pois ja odotella taas hetki ja sitten voi yrittää uudestaan ja n. joka kolmas kerta se lukeminen jotenkin epäonnistuu ja palataan takaisin alkutilanteeseen. Maksupäätteessä pitäisi olla valinta (niinkuin kortin debit / credit) ”Ei bonuskorttia” silloin kun kassa skannaa ostoksia ja jos etäluku onnistuu niin nappi ”Yritä uudelleen”. Tuntuu että perinteisellä tavalla käyttäminen on nopeampaa kun kortin voi syöttää etukäteeni ja valita debit / credit, joten syötettäväksi jää enää tunnusluku kun saldo on kerätty vs. kaksinkertainen etäluku odottamisineen ja vielä tuo käsittämättömän huono epäonnistumistodennäköisyys, joka kuulemma on ihan normaalia.

 5. Pasi Parhaniemi sanoo:

  Sok on kyllä onnistunut sössimään tämän lähimaksamisen näppäryyden. Nyt perinteinen maksaminen on se helpompi vaihtoehto sokkareilla. Raivostuttavaa! Miten on mahdollista, että lähimaksaminen toimii joka ikisessä nakkikiskassa ja nyrkkipajassa, mutta ei teillä?

 6. Jorma sanoo:

  Samat kokemukset täälläkin. Harvoin onnistuu tuo kortinluku. Ehkä olen liian nopea liikkeissäni. Mutta voisi nuo kassat edes neuvoa jos toimii väärin… eikä vain istua tuppisuina.

Mitä mieltä sinä olet?