Satokausikasvisten kauppa käy Orimattilassa 0

Joulukuussa herkutellaan seuraavilla satokauden parhailla kasviksilla:

  • Punajuuri
  • Lanttu
  • Maa-artisokka (Prismoissa ja suurimmissa S-marketeissa)
  • Klementiini
  • Ananas
  • Taateli
  • Kastanja (Prismoissa ja suurimmissa S-marketeissa)

Tutustu tuotteisiin ja herkullisiin reseptivinkkeihin

Lokakuun alussa Prismoissa ja S-marketeissa startannut Kuukauden satokausituotteet –konsepti on polkaistu käyntiin melkoisella draivilla.

Yhdessä Satokausikalenterin kanssa tehtävä kurkku- ja tomaattikansan innostaminen monipuolisiin kasviskokeiluihin on hyvässä vauhdissa.

”Olemme todella tyytyväisiä uuden konseptin saamaan starttiin. Ensimmäisten kuukausien mynninkehitykset olivat huikeita: kurpitsamyynti peräti 13-kertaistui lokakuussa, keltajuurta myytiin viime kuussa 30-kertaisesti edellisvuoteen verrattuna ja muutkin kasvikset keräsivät ennenkuulumattomia myyntejä”, ryhmäpäällikkö Antti Oksa kehaisee.

Innostus näkyy ja myy

Kuukauden satokausituotteiden esiin nostamisessa myymälöiden rooli on oleellinen. Yksi uuteen konseptiin erityisen innostuneista myymälöistä on Orimattilan S-market. Se näkyy myös satokauden kasvisten myynneissä. Kauppa on nelinkertaistanut satokausikasvisten myyntivolyyminsa uuden konseptin myötä.

Miksi Orimattilassa kauppa käy niin hyvin? S-marketin HeVi-vastaava Piia Mäkelä vastasi kysymyksiimme.

Olette yksi parhaista satokausituotteiden myyjistä koko Suomessa. Mistä ounastelette sen johtuvan?

Meillä satokausituotteet myydään hedelmä- ja vihannesosaston parhailta myyntipaikoilta. Mielestämme satokausituotteiksi on valittu hyviä ja ajankohtaisia tuotteita, jotka kiinnostavat ihmisiä. Maaseutupitäjässä asiakkaat ymmärtävät kausituotteiden merkityksen.

Miten olette tuoneet tuotteita esiin? Oletteko panostaneet esillepanoihin? Oletteko tehneet jotain ekstraa?

Myyntiesittelymme on selkeä ja runsas. Olemme esittelyssä pystyneet hyvin hyödyntämään valmista mainosmateriaalia. Isoja tuotteista kertovia mainosjulisteita olemme sijoittaneet sisäänkäynnin läheisyyteen.

Olemme myös jutelleet asiakkaiden kanssa tuotteista ja vastanneet heidän kysymyksiinsä.

Onko kysymyksiä tullut paljon?

Satokausituotteet ovat herättäneet kiinnostusta. Ihmiset ovat huomanneet tuotejulisteet ja lukevat niitä ahkerasti. Pienellä paikkakunnalla asiakkaat ovat tuttuja ja heidän on helppoa kysellä ja jutustella tuotteista. Asiakkaamme ovat kiinnostuneita kuulemaan erityisesti erikoisempien tuotteiden käyttötavoista.

Oletteko itse innostuneet kokeilemaan uusia kasviksia?

Henkilökunnassamme on innokkaita ruuanlaittajia ja leipojia. Lokakuussa moni kokeilikin uusia kurpitsareseptejä ja marraskuussa on käytetty mm. granaattiomenoita osana jälkiruokia.

Minkä kasviksen kysyntä on yllättänyt?

Erityisesti persimonin menekki on yllättänyt. Hedelmät ovat olleet laadukkaita ja erityisen herkullisen näköisiä, joka on lisännyt houkuttelevuutta.

Mitä joulukuun satokausituotteista aiot itse kokeilla?

Joulukuussa satokausituotteet ovat perinteisiä joulun aikaan käytettyjä tuotteita.  Erikoisemmista tuotteista maa-artisokka ja taateli ovat herättäneet kiinnostukseni.

Maa-artisokasta aion tehdä keittoa. Taatelit taas sopivat makean nälkään. Niitä voi syödä sellaisenaan tai käyttää mm. makeuttajana leivonnaisissa. Taatelit sopivat myös juustotarjottimelle.

 

Artikkelikuva: Lauri Mannermaa

Kuvassa Piia Mäkelä (vas.) ja Susanna Pajuvesa Orimattilan S-marketista

Mitä mieltä sinä olet?