Uusi aika: S-ryhmä vapauttaa arjen aikatauluja lähes 500 myymälän voimin 14

Suunnitellaanko oman kauppasi aukioloon laajennuksia?

Tarkasta se täältä

Yhteensä lähes 500 Prismaa, S-marketia ja Salea ympäri Suomen pidentää aukioloaikojaan. Vilkkaimmat Prismat ovat lain voimaantultua auki jopa kello 23:een.

S-ryhmä helpottaa asiakkaittensa arkea tarjoamalla mahdollisuuden joustavampaan kaupassakäyntiin. Osuuskaupat tarttuvat lainmuutoksen avaamaan mahdollisuuteen ja pidentävät S-marketien, Prismojen ja Sale-myymälöiden aukioloaikoja.

Aukioloaikojen pidennykset tehdään lain voimaantultua toimipistekohtaisesti. Vilkkaimmat Prismat ovat auki kuutena päivänä viikossa kello 7–23, sunnuntaisin kello 10-23. Aukioloajat vaihtelevat osuuskaupoittain ja myymälöittäin.

– Asiakkaidemme pitää saada valita itse, milloin he käyvät kaupassa. Aukioloaikoja pidentämällä annamme heille lisää valtaa omiin aikatauluihinsa. Päivän ruuhkaisimpien hetkien paine kevenee, kun kauppareissun ajankohdan voi valita vapaammin. Toimivampi arjen järjestys vapauttaa enemmän aikaa perheelle ja omille tekemisille, sanoo valikoimajohtaja Ilkka Alarotu S-ryhmän marketkaupasta.

– Olemme edelläkävijä ja olemme sitä jatkossakin. Osuuskaupat vapauttavat nyt kaupassakäyntiä hieman samaan tapaan kuin Netflix vapautti televisionkatselua: haluamansa saa silloin kun itselle sopii, ei silloin kun joku muu on päättänyt niin.

Valta on asiakkailla

Vastaavaa aukioloaikojen pidennystä ei ole tehty koskaan aikaisemmin. Asiakkaat pääsevät nyt ensi kertaa kokeilemaan aikaisempaa ja myöhäisempää asiointia isoissa marketeissa.

– Vain tekemällä tiedämme, mikä toimii ja mikä ei. Jos uudet aukioloajat eivät sovikaan asiakkaillemme, viilaamme niitä uudestaan, Alarotu lupaa.

Lisää työtä

Pidempien aukioloaikojen myötä kaupassa tehtävien henkilötyötuntien määrä lisääntyy.

– Tämä on hyvä tilaisuus henkilöstöllemme. Pidemmät aukioloajat antavat mahdollisuuden arjen joustoihin. Ilta- ja viikonlopputunnit merkitsevät monipuolisempien työaikojen lisäksi parempia ansaintamahdollisuuksia, Ilkka Alarotu toteaa.

Kuva: SOK Media

14 vastausta artikkeliin Uusi aika: S-ryhmä vapauttaa arjen aikatauluja lähes 500 myymälän voimin

  • Lilja Mäki sanoo:

   Minulle olisi kyllä entisetkin aukiolot riittäneet, mutta jos niistä on joillekin iloa, niin siittä vaan!

 1. Toni Ranta sanoo:

  Mua ei ainakaan huvita maksella sunnuntain venyttämisestä tippaakaan enempää kun päivällä käyn kaupassa. Ilmeisesti S-ryhmä on löytänyt Pyhän Hengen joka kattaa kustannukset asiakkaiden puolesta.

 2. Tauno-Juhani Lappi sanoo:

  Jossain isossa Euroopan maassa kaupat ovat vähemmän auki ja hyvin pärjätään mutta Suomessa ei ihmisillä liene muuta tekemistä kuin ostaminen kun kauppoja ruvetaan pitämään auki kaikkina päivinä, ja kaikkina aikoina oli sitten joulu tai juhannus

 3. Pentti Väyrynen sanoo:

  Täysin Kaupan ja työntekijöiden asia, kun eivät nosta hintojaan pitempien palveluaikojen takia.

 4. rehellisyys maan perii sanoo:

  ”Henkilötyötuntien määrä lisääntyy…” Muista vuoroista vähennetään, jotta saadaan tunteja siirrettyä näille uusille vuoroille. Näin ainakin minulle on kerrottu.

 5. Urpo Tamminen sanoo:

  Kyllä entiset aukioloajat olisi ihan hyvin riittänyt. En usko, että kannattavuutta nostaa pitemmät aukioloajat, päinvastoin ja silloin se näkyy korotetusina hintoihin.

 6. Tarja Halonen sanoo:

  Ehdin hoitaa ostokset oikein hyvin iltayhdeksään mennessä. Sunnuntaina aamupäivällä joskus on olllut tarvetta hakea unohtuneita päivällistarpeita.

 7. S sanoo:

  Hyvä juttu! Tästä(kö) opiskelijoille lisää työpaikkoja, toivottavasti! Varsinkin lauantain aukiolojen pidennys otetaan ilolla vastaan!

 8. rehellisyys maan perii sanoo:

  Olisi kiva kuulla, jos jossain myymälässä on lisätöitä annettu näiden uusien aukioloaikojen myötä. Tai jopa palkattu uusia työntekijöitä.

 9. Jorma kertoo.... sanoo:

  Juu, eipä mahda paljon tulla työpaikkoja, venyttävät vaan työntekijöiden persnahkoja tuntityötä tiivistämällä. Sitä se osuuskauppa toiminta on. Ennen la illasta saunaan ja nykyään prismaan. On se vaan nii kivaa tuo shoppailu. Iltalehti ja sixPack bisseee.

Mitä mieltä sinä olet?