Nyt se alkaa! Ensimmäiset S-ryhmän kaupat auki laajennetuin aukioloajoin jo uudenvuodenpäivänä 5

Laajeneeko oman lähikauppasi aukioloaika ja jos, niin koska?

Tarkasta se täältä

S-ryhmä vapauttaa asiakkaidensa arjen aikatauluja ja laajentaa markettiensa aukioloaikoja ympäri Suomen. Ensimmäiset myymälät hyödyntävät uusia aukiolomahdollisuuksia välittömästi vuoden vaihduttua. 2. tammikuuta aukioloajat pitenevät lähes 200 kaupassa ja helmikuun alkuun mennessä laajemmilla aukioloajoilla toimii yli 500 myymälää.

Esimerkiksi Osuuskauppa Varuboden-Oslan Kirkkonummen Prisma pitää ovensa auki uusilla sunnuntaiaukioloilla jo uudenvuodenpäivänä 1.1.2016. Muun muassa Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Pohjois-Savossa ja Keski-Pohjanmaalla laajennettuihin aukioloihin siirrytään heti 2.1. Pääkaupunkiseudulla kaksi S-marketia: Pohjois-Tapiola ja Sokos Helsinki aloittavat 24-tunnin aukiolot 2.1. Muiden pääkaupunkiseudun kauppojen aukioloajat laajenevat 11.1.

– Se, millä aikataululla kukin osuuskaupoista siirtyy laajempiin aukioloihin, vaihtelee sen mukaan, miten työvuoroista on ehditty paikallisesti sopimaan.  Osa myymälöistä on saanut asiat sovittua nopeammin, osalla uudet aukioloajat tulevat voimaan tammikuun puolen välin kieppeillä tai vasta helmikuun alussa, valikoimajohtaja Ilkka Alarotu S-ryhmän marketkaupasta kertoo.

Innostunut vastaanotto

–On ollut ilo huomata, miten suurella innolla ilmoituksemme aukioloaikojen laajentamisesta otettiin tuoreeltaan vastaan. Etenkin vuorotyöläiset ovat olleet muutoksesta erittäin ilahtuneita. Ihmiset kaipaavat selkeästi lisää väljyyttä arjen aikataulujen suunnittelemiseen. Kun kauppareissut voi suunnitella aikaisempaa joustavammin esimerkiksi ilta-aikaan, vapautuu aikaa perheelle ja harrastuksiin, Ilkka Alarotu perustelee.

Isojen markettien aukioloaikoja ei ole koskaan pidennetty tällä tavalla.

– Asiakkaat pääsevät nyt kokeilemaan uudenlaisia kaupassakäyntiaikoja. Vain käytännön kokemusten perusteella myötä saamme tietää, miten tämä toimi. Jos pitkät aukioloajat eivät miellytäkään asiakkaitamme, aukioloja säädetään uudestaan.

Lisää työtä

Prismoissa, S-marketeissa ja Saleissa tehtävien henkilötyötuntien määrä lisääntyy. Oma väki saa halutessaan enemmän työtunteja, ja uusiakin tekijöitä etsitään.

– Tämä on hyvä tilaisuus henkilöstöllemme. Pidemmät aukioloajat antavat mahdollisuuden arjen joustoihin. Ilta- ja viikonlopputunnit merkitsevät monipuolisempien työaikojen lisäksi parempia ansaintamahdollisuuksia.

Kuva: SOK Media

5 vastausta artikkeliin Nyt se alkaa! Ensimmäiset S-ryhmän kaupat auki laajennetuin aukioloajoin jo uudenvuodenpäivänä

 1. NN sanoo:

  ”S-ryhmä vapauttaa asiakkaidensa arjen aikatauluja” – kuvitteletteko olevanne sankareita?? Sen vaan sanon, että minun aikatauluihini ette vaikuta yhtikäs mitenkään. Ja jos minusta riippuisi, niin vapaata aukioloa ei olisi tullut, kyllä järkevä ihminen osaa hoitaa ostoksensa niukemmillakin aukioloilla – ja sitäpaitsi aukiolojen laajentaminen joko nostaa hintoja tai lisää työttömyyttä kaupan alalle. Nimittäin jos kauppa aikoo pitää palkkakustannuksensa entisellään, niin joko työvoimaa on vähenettävä lisääntyvien ilta-, yö- ja sunnuntailisien määrän verran tai sitten laitettava nousevat kustannukset tavaroiden hintoihin. Ostaminenhan ei liäänny, ei ostovoimaa eikä -tarvetta tule lisää olipa kaupat auki vaikka 24/7. Ja jos joku kauppa lisää myyntiään niin se on muilta pois, yleensä pienemmiltä kaupoilta, jolloin monen lähikauppa mitä ilmeisimmin tulee sulkemaan ovensa lähiaikoina/vuosina ja työttömiä tulee isää. Kaupan palvelut katoavat kauemmeksi tuhansille ja taas tuhansille useimmiten vanhenevalle väestölle. Ja yhteiskunta maksaa yhä enemmän tukea kauppa-asioiden hoitamisesta aiheutuvista kuluista (taksimatkat, kotihoidon kauppakäynnit). Lisäksi veronmaksajile koituu melkoinen summa maksettavaksi, kun 24/7 päivähoidon tarve lisääntyy huomattavasti. Vapaa aukiolo siis lisää selvästi kustannuksia kaikille, kauppiaille, asiakkaille ja veronmaksajille. Ei ollenkaan hyvä.

  • kuluttaja kans sanoo:

   Jos joku kauppa lisää myyntiään niin se on muilta pois. Mutta ei se ole kauppiaan tai ketjun ”vika” jos joku haluaa käydä kaupassa. Meinaan että kuluttaja sen lopullisen päätöksen tekee siitä missä kaupassa käy. Ja tuskin pidemmän päälle mikään kauppa tahallisesti tappiollisia aukioloaikoja haluaa ylläpitää. Tervetullut vapautus, jokainen käy kaupassa silloin kun haluaa ja missä haluaa. Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

  • Kirneh sanoo:

   Se, että aukiolot vapautuvat, ei tarkoita sitä, että kauppojen on pakko pitää ovai auki 24/7/365. Taitaa HOK-Elannon alue olla niitä ainoita alueita, joilla aukiolot merkittävästi laajenevat (se taas on ollut S-ryhmän oma päätös, ja hyvä näin). Eiköhän aukioloja katsota tarvittaessa uudelleen, kunhan näiden aukiolojen kanssa on ensin jonkin aikaa eletty.

 2. Sarnio sanoo:

  Mun mielestä se on vain hyvä, ei tarvi enään stressaa vuorotyölaisena, kerkeä vai ei käydä kaupassa ennen iltavuroa, koska sen jälkeen, ei taatusti kerkeä 😀 Nyt sitten on aika riittävästi käydä kaupassa, kiitos 🙂

 3. HooKaksOo sanoo:

  Aivan hanurista tuo laajentaminen. Idioottikin tuon ymmärtää että tuo ei voi olla vaikuttamatta hintoihin pidemmällä tähtäimellä. Kyseessä on isojen ketjujen masinoima tulonsiirto pieniltä toimijoilta.

Mitä mieltä sinä olet?