Tammikuun sporttispurtti näkyy kuntoiluvälinekaupassa 0

Prisman myydyimmät kotikuntoiluvälineet:

  1. Putkirulla
  2. Kahvakuula 8kg
  3. 2×10 kg käsipainosetti
  4. Yogamatto
  5. Jumppapallo

Vuonna 2015 myyntihittejät olivat erilaiset hierontarullat. Prismoissa myytiin noin 45.000 hierontarullaa: lähes tuplamäärä vuoteen 2014 verrattuna.

Myös kahvakuulat innostivat kuntoilijoita liikkeelle: niitä myytiin vuonna 2015 yli 278 tonnia. 50 tonnia enemmän kuin vuonna 2014.

Tutustu Prisma.fi:n kuntoiluvälinekoosteeseen

 

Tammikuussa starttaillaan aina uudella innolla ja suurilla lupauksilla uuteen kuntoilukauteen. Monesti teemana on laihdutus ja kiinteytyminen. Vatsamakkaroiden karkotukseen haetaan usein apua uusista välineistä.

Tämä sporttispurtti näkyy meidän myynnissämme tammikuulla: erilaiset kuntoiluvälineet myyvät huimia määriä.

Mutta mitä uutta keksimme valikoimaan innoittaaksemme ihmisiä liikkumaan? Mistä löytyy kunkin ajanjakson oma piikkimatto tai kahvakuula?

Back to basics

Olen yli 10 vuotta kierrellyt messuja ja hakenut uutuuksia myyntiin. On löytynyt onnistumisia sekä myös valitettavasti epäonnistumisia tuotevalinnoissa. Yleisesti tarjolla on kuntoiluun mitä ihmeellisempiä tuotteita, monesti itsekin joutuu miettimään, miten ja mitä tuotteella pitäisi harjoitella. Usein jo pelkästään harjoitusasentoon pääseminen on saattanut olla vaikeata.

Näitä tuotteita on maailma täynnä ja niistä meidän pitää tuotteet valikoimaan valkata.

Onni on, että ajan kuluessa kuntoilun tuotteet ovat tulleet yksinkertaisemmiksi. Ruokavalinnoissa jylläävä luonnollisuuden trendi näkyy myös kuntoilupuolella. Erilaiset ”hilavitkuttimet” kuten menneiden vuosien tighmasterit ja crosstrainerit ovat saaneet tehdä tilaa putkirullille, kahvakuulille ja jumppakuminauhoille. Usein peruskuntoilijoiden tuotteet löytyvät aktiiviharrastajien harjoittelusta, esimerkiksi kahvakuulat vuosia sitten nostivat buumin myös kuntoilijoiden parissa.

Yksinkertaisella välineellä saa aikaan tehokkaan treenin, kun tietää mitä tekee. Katso esimerkiksi tästä Ollin vinkit kahvakuulailuun kotona.

Koti paras paikka on

Kotona tehdyt harjoitteet ovat tulleet suosituiksi, sillä aikamme vitsaus on kiire (tai ainakin se, että on olevinaan kiire). Kotona tehdyt harjoitteet voidaan tehdä silloin kuin itselle sopii: niihin on ainakin teoriassa helppo löytää arjesta pieni hetki.

Sängyn alle mahtuu helposti kotikuntosali; jumppamatto, käsipainot ja hierontarulla. Näillä yksinkertaisilla perusvälineillä saa helposti tehokkaan treenin tehtyä kotona, silloin kuin itse haluaa. Tsekkaa Yhteishyvän mainiot jumppaohjevideot mm. kotona tapahtuvaan palloiluun, käsipainotreeniin ja rullailuun.

Varasto sängyn alla?

Aika ajoin tulen miettineeksi, mihin kaikki vanhat kuntoiluvälineet menevät. Me Prismassa myimme viime vuonna 143 tonnia pelkkiä käsipainoja. Mahtuuko sinne sängyn alle tosiaan soutulaitteen lisäksi useita käsipainoja ja kahvakuulia?

Toki niinhän se taitaa tässäkin mennä: nurkista löytyvät vanhat välineet sitten kun uudet on jo ostettu. Toivottavasti ainakin väri on uudessa tuotteessa mieluisa ja makea: trendin mukainen.

infokuva

Teksti: Matti Viitanen, valikoimapäällikkö, S-ryhmän vähittäiskauppa

Mitä mieltä sinä olet?