Vuosi halpuuttamista takana: hintojen laskeminen jatkuu 34

Mitkä hinnat laskevat?

Katso esimerkkituotteita:

Prisma

S-market

Sale ja Alepa

On kulunut vuosi siitä, kun ruoan hintojen halpuuttaminen alkoi S-ryhmässä. Nyt halpuuttaminen etenee jälleen uuteen vaiheeseen. Ennätysmäärä tuotteita halpenee tänään: yli 400 tuotteen hintaa on laskettu Prismoissa ja S-marketeissa. Myös pienmyymälät Sale ja Alepa ovat mukana halpuutuksessa lähes 200 tuotteen voimin.

Avainsanoja nyt tehdyllä, uudella halpuuttamiskierroksella ovat asiakkaiden toiveet: keveys ja terveellisyys. Muun muassa monien vähärasvaisten jauhelihojen, täysjyväruisleivän, salaattien, raejuuston, maustamattomien jogurttien ja pähkinöiden hintaa on laskettu.

– Mennyt vuosi oli elintarvikemarkkinoilla poikkeuksellinen, laskevien hintojen vuosi. Meillä S-ryhmässäkin yli 3000 päivittäistavaran hinta laski vuoden aikana. Halpuuttamisen kriteerit eli pitkäaikaisen uuden alhaisemman hintatason ja oman katteen ohjaamisen hintojen laskuun täytti reilut 1000 tuotetta, SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä summaa.

Halpuuttaminen alkoi tasan vuosi sitten Prismoista, kun yli 400 tuotteen hinta laski. Kuluneen vuoden aikana yli tuhannen tuotteen hintaa on alennettu, pääosin Prismoissa ja S-marketeissa.

Hintojen lasku on ollut pitkäaikainen.  Esimerkiksi Oltermannin hinta laski vuosi sitten 4,95 euroon, nyt sitä myydään Prismassa 4,79 eurolla. Reissumiehen hintaa tiputettiin vastaavasti 0,39 euroon, nyt sitä saa Prismoista 0,28 eurolla.

Kotimaisen ruoan myynti kovassa kasvussa

S-ryhmä aloitti hintojen halpuuttamisen, koska enemmistö suomalaisista oli sitä mieltä, että ruoka on liian kallista. Ruoan hintojen laskeminen oli vastaus aitoon tarpeeseen. Tämä näkyy myös halpuuttamisen saamassa vastaanotossa.

– Halpuuttaminen on pitkäaikainen, strateginen linjaus, jonka eteen on tehty paljon työtä. On ilo huomata, että se on kannattanut. Hintojen halpuuttaminen on kasvattanut markettiemme myyntivolyymia 1,3 prosenttia ja asiakaskäyntien määrä on noussut yli 8 miljoonalla. Myös asiakastyytyväisyysmittarit ovat ilahduttavassa nousussa, mikä kertoo siitä, että myös omistajiemme mielestä olemme täyttäneet hyvin osuustoiminnallista perustehtäväämme – etujen tuottamista omistajillemme, pääjohtaja Taavi Heikkilä toteaa.

Erityinen ilonaihe on halpuuttamisen vaikutus kotimaisen ruoan myyntiin.

– Kotimaisen lihan myynti on kasvanut S-ryhmässä 2,8 miljoonaa kiloa, koska olemme pystyneet tarjoamaan sitä aiempaa edullisemmin. Kotimaisia juustoja olemme myyneet 3,2 miljoonaa kiloa edellisvuotta enemmän ja suomalaisten leipomotuotteiden myynti on kasvanut 1,1 miljoonaa kiloa, Heikkilä summaa.

Uusi halpuutuskierros toiveita kuunnellen

Vuosipäivän kunniaksi S-ryhmä on poiminut halpuutettavien tuotteiden listalle asiakkaiden edellisillä halpuuttamiskierroksilla esittämiä toiveita.

– Edellisillä halpuuttamiskierroksilla laskimme niiden suosikkituotteiden hintoja, joita suomalaisperheissä kuluu paljon. Nyt halpuutuslistalta löytyy erityisesti asiakkaiden näiden lisäksi toivomia, uusia tuotteita, kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu SOK Vähittäiskaupan ketjuohjauksesta kertoo.

Halpuutustoiveiden avainsanoja ovat terveellisyys ja keveys. Listalta löytyykin esimerkiksi vähärasvaisia jauhelihoja, täysjyväruisleipää, salaatteja, parsa- ja kukkakaalia, raejuustoja, maustamattomia jogurtteja ja pähkinöitä.

Ruokavaliokorvaus poistuu, laskimme hintoja

Gluteenittomien tuotteiden hinta on vastaaviin kotimaisista viljoista valmistettuihin tuotteisiin verrattuna korkeampi, minkä takia keliaakikot ovat saaneet ruokavaliokorvausta. Korvaus poistui vuodenvaihteessa. S-ryhmä on päättänyt omalta osaltaan helpottaa tilannetta: halpuutettavien tuotteiden listalta löytyy yli 60 gluteenitonta tuotetta.

­– Olemme halpuuttaneet gluteenittomien tuotteiden hintoja aiemminkin, mutta ruokavaliokorvauksen poistaminen on nostanut nämä tuotteet jälleen toivelistojen kärkipaikoille. Meistä on tärkeää palvella erikoisruokavalioita noudattavia asiakkaitamme mahdollisimman hyvin, Ilkka Alarotu linjaa.

Mitkä tuotteet halpenivat?

Katso esimerkkejä uusista halpuutetuista hinnoista ja tuotteista:

Prisma – lista halpuutetuista hinnoista

S-market – lista halpuutetuista hinnoista

Sale ja Alepa – lista halpuutetuista hinnoista

Katso lehdistötilaisuuden esitys Slidesharesta (linkki ja kuva vie Slideshare-palveluun)

slideshare-halpuuttaminen

 

Artikkelikuva: Lauri Mannermaa

34 vastausta artikkeliin Vuosi halpuuttamista takana: hintojen laskeminen jatkuu

 1. Erkki sanoo:

  Gluteenittomien tuotteiden hintojen alentaminen muiden ohella on hyvä juttu sinänsä. Vähän vain jää kysymysmerkkejä ilmaan. Alentamista perustellaan mm sillä, että kelan maksama korvaus poistuu. Tuo korvaushan on perustunut siihen, että gluteenittomat tuotteet ja sen myötä gluteeniton ruokavalio on tuntuvasti kalliimpaa kuin normaali ruoka. Jos nyt verrataan alennusprosentteja esim. leivän osalta, on gluteenia sisältävien leipien alennusprosentti keskimäärin korkeampi kuin gluteenittomien leipien. Näin siis tuo gluteenittomien tuotteiden kalleus suhteessa muihin tosiasiassa kasvaa tämänkin halpuuttamisen yhteydessä. Harmi!!

 2. Silmät auki sanoo:

  Hintahan se on mikä ratkaisee… Muistakaa, että nämä halvennukset eivät tule ilmaiseksi. Joku aina kärsii.

  • arto sanoo:

   Olen kanssa hokannut halpuuttamisen ja kysynkin itseltäni että oi miksi vasta nyt enkä 2009? Paitsi että olen säästänyt ruuissa, puhelinlaskuissa ja puhelimessa ja kaikessa digissä. Ei kanavapaketteja eikä mitään sälää mitä ennen otin velkarahalla. Lisäksi olen parannellut velka-asetelmia http://www.joustoluotto.org/ rahoituksella (olin vielä pikavippivelkaa melkein 8000e noin vuosi sitten ja kesästä olen saanut paitsi lyhennettyä velkaa hyvin niin halpuutettua myös yli 5% ja laskin velkasaldon tippuneen tuossa ajassa 1/5 osan tai vähän yli. Suosittelen ihan kaikille tätä metodia voi hyödyntää joka paikassa kuka vain haluaa ja uskoo ideaan. Samaa virhettä kun ite en suosittele kelleen

 3. Maidoton Kalle sanoo:

  Hintojen halpuuttaminen on todellakin hieno asia noin yleisesti. Ja nyt on alennettu myös gluteenittomien tuotteiden hintoja, hyvä asia.
  Mutta milloin on MAIDOTTOMIEN tuotteiden hintojen vuoro? Itse joudun käyttämään paljon kaurapohjaisia maidottomia tuotteita, kuten YOSA kaurajogurtteja, jotka ovat todella kalliita! Minun tapauksessani (ehkä monen toisenkin) SOIJAvalmisteet eivät tule kysymykseen valitettavasti.

 4. anita sanoo:

  onko s-marketissa klo 21-22 ja prismassa klo 21-23 välillä 60% alennukset jo laputetuista tuotteista

  • Outi, SOK sanoo:

   Moi Anita, noita Happy Hour -alennuksia näkee vain valituissa Alepoissa. Ei siis koske muita ketjuja.

 5. Pirkko Karasti sanoo:

  Olisi kyllä kohta konkurssikypsä koko puulaaki, jos nuin hulppeeaan alennukseen klo 21 jälkeen lähtee.

  • Lainan vertailija sanoo:

   Hintojen alentaminen on varsin hyvä asia! Ja vielä jos maltaa vertailla hintoja myös netissä niin saa vieläkin enemmän säästöä. Myös lainat ja kulutusluotot kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti vaikka https://www.vertaalainaa.fi/ sivuston avulla.

   • joonia sanoo:

    Kannattaa pitää sitten vielä mielessä pankkilainat ja kulutusluototkin, kuten https://www.talouteen.com/lainavertailu-takaa-parhaan-kulutusluoton/ kun vertailee lainatuotteita. Ei tule sitten jälkeenpäin ärsyttävä fiilis, kun tarjolla olisi ollut puolta halvempaakin lainaa ja ihan vaan laiskuuden piikkiin menivät ne sataset… Tosin onneksi nykyään voi vaihtaa lainojakin ilmasta, että ei tuo aiheuta kun korkeintaan pienet lisätyötalkoot.. joonia

 6. Victor sanoo:

  Pidän itse hyvin tervetulleena tätä ”halpuuttamista”, mikä on uudissana kyllä ihan hirveä. Olen aina ollut tarkan markan mies; eri tuotteiden hintoja olen vertaillut jo pienestä pitäen. Foodie on myös loistava sovellus!
  Koitan elää mahdollisimman pienellä kulutuksella. Esim täältä olen poiminut hyviä vinkkejä säästeliääseen arkeen ( https://financer.com/fi/saastovinkkeja/ ). Suurin menoerä vuokran jälkeen on juuri kauppareissut, joten mitä halvemmalla saa, sitä parempi!

 7. Make sanoo:

  Olihan taas törkee pikavippimainos tuossa edellä. Voisiko joku putsata ketjun? Toi financer on pelkkä pikavippisivusto.

 8. Jossumama sanoo:

  Kukaan ei varmasti moiti kun hintoja vapaaehtoisesti alennetaan! Itse ainakin pyrin vertailemaan hintoja kaikissa hankinnoissani. Suuri yllätys on ollut se, kuinka paljon todella voi säästää rahaa kun viitsii nähdä hieman vaivaa hankintojen kilpailuttamisessa. Osuuskaupat ovat ehdoton ykkösvalinta johon usein päädyn, muiden hankintojen hintavertailussa auttaa http://www.vertaahintaa.fi/ + pari muuta hintaseuranta sivustoa. Ylipäätään hintojen vertailu on nykyään helppoa ja varsin palkitsevaa.

 9. Sari Serovuo sanoo:

  Onhan tämä hintojen halpuutus ihan kiva asia,mutta….. meillä vanhuksilla ja vammaisilla täällä meidän kirkonkylässä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin käyttää S-markettia ja valitettava tosiasia on se, että kun toinen hinta halpuutetaan, toinen vastaavasti nousee ja se on huono asia se, koska ihmiset eivät osta ainoastaan halpuutettuja tavaroita.

 10. Antti sanoo:

  Kyllä nykyään kaiken kilpailuttaminen on helmpompaa kuin ennen. Netissä voi kilpailuttaa periaatteessa kaikki hankinnat. Joten ei muuta kuin rohkeasti kilpailuttamaan ja vertailemaan, jotta löytyy halvin tuote. Tuolla keinolla saadaan myös enemmän kilpailua markkinoille ja sitä mukaan lisää hintojen halpuuttamista. Minä ainakin olen kilpailuttanaut sähköt, liittymät ja vakuutukset. Myös autolainan vaihdoin halvempaan palvelusta https://www.pienlainat.fi/ saamillani vinkeillä.

 11. cover letter why is it so important sanoo:

  Thanks for the presentation! I really liked the way how your Incorporated this information. It was the biggest pleasure for me to browse the whole blog!

 12. essay writing sanoo:

  The past year was exceptional in the food market, the year of falling prices.

 13. Anna Mäntynen sanoo:

  Halpuuttaminen on todella hyvä juttu! Suomessa ruoan hinta on karannut käsistä, joten vihdoinkin tähän asiaan tulee tolkkua.

  Löysin myös tavan halpuuttaa lainoja ja tämä palvelu on vähintäänkin yhtä tervetullut muutos kuin tämä halpuuttaminen: https://lainoittaja.fi

 14. Suomal sanoo:

  Bonukset / etukortti nostaa s ryhmän ruokakaupoissa myyntihintoja korkeammalle.

  S ryhmän bonukset ja koko etujärjestelmän idea on että saavat sidottua asiakkaita omiin kauppoihin jotka tulee uudelleen.

  Todelliset kulut voi olla todella merkittävät s kaupoissa yhteensä vuosittain tämän järjestelmän takia.. olisi mukava tietää paljonko. Tässä on yksi kaupan ylimääräinen kulu joka on ruuan hinnassa kaupassa.

  • Tiina Leppiniemi, SOK sanoo:

   Hei Suomal,

   S-ryhmä on osuustoiminnallinen yritysryhmä, jonka Bonusjärjestelmä ei ole tavallinen kanta-asiakasjärjestelmä. Asiakkaat omistavat yrityksen, jolloin Bonus on kaupparyhmän tapa jakaa yrityksen tuottoja omistajilleen.

   Bonusjärjestelmän kustannukset olivat viime vuonna noin 2 euroa per asiakasomistaja. Viime vuonna kullekin asiakasomistajalle maksettiin Bonusta keskimäärin 164 euroa.

 15. Anton sanoo:

  On mahtavaa kuulla että ostosten tekeminen on entistäkin edullisempaa. Jos kuitenkin tarvitset lainaa on kannttavaa vertailla lainat ensin! Itse tykkään käyttää Morebankeria:

  https://morebanker.fi/

Mitä mieltä sinä olet?