Mikä ihmeen melamiini? 1

Kuinka melamiiniastioiden turvallisuus varmistetaan?

S-ryhmän itse maahantuomien melamiinisten astioiden jokainen erä tutkitaan.

Analyyseissä selvitetään muun muassa formaldehydin ja melamiinin irtoaminen tuotteesta sekä makua haittaavien muiden aineiden mahdollinen siirtyminen astiasta ruokaan.

Huolehdimme siitä, että kaikki melamiiniset tuotteet täyttävät niille asetetut lainsäädännön vaatimukset ja ovat turvallisia käyttää.

Kestävä melamiinilautanen ei hajoa helposti, vaikka sen heittäisi lattialle. Siksi melamiini on erityisen käytetty materiaali esimerkiksi lasten astioissa tai muissa tilanteissa, joissa helposti rikkoontuvien astioiden käsittely on haastavaa. Melamiiniastiat ovat käteviä myös esimerkiksi eväsretkillä tai kesällä ulkona syötäessä.

Yhä useampi käyttää kevyitä melamiiniastioita myös arjessa. Lähestyvän kevään kunniaksi Prismoista löytyy nyt paljon uusia värikkäitä melamiiniastioita: houkuttelevissa välimerellisissä kuoseissa.

Pese käsin, älä mikrota

Melamiiniastiat ovat arjessa äärettömän käteviä, mutta niiden turvalliseen käyttöön liittyy muutamia näkökulmia. Pitääkö melamiiniastiat pestä aina käsin? Voiko melamiinilautasen tai mukin laittaa mikroaaltouuniin?

Melamiini ei kestä mikroaaltouunia koska sen pinta saattaa taipua ja murtua lämmön vaikutuksesta. Emme myöskään suosittele pesemään melamiiniastioita astianpesukoneessa. Jos peset astiat käsin, pysyvät ne pidempään hyvässä kunnossa.

Kuten muutkin muoviastiat, myös melamiini kuluu joten rikkoutunut tai muuten vahingoittunut melamiiniastia tulee poistaa käytöstä.

Oikein käytettynä melamiiniastiat ovat turvallisia ja kestäviä käyttää ja keveytensä vuoksi myös näppäriä esimerkiksi matkoilla tai eväsretkillä.

Lue huolellisesti tuotteen käyttö- ja hoito-ohjeet ja noudata niitä niin astiasi pysyvät mahdollisimman pitkään käyttökelpoisina.

infokuva

Teksti: Paula Elonen, tuotelaatupäällikkö, S-ryhmän vähittäiskauppa

Yksi vastaus artikkeliin Mikä ihmeen melamiini?

  1. Kaarina Huurinainen sanoo:

    En ole huomannut ,että Prisman ruokatavat on halventunut.
    Päinvastoin Laktoositon voi on kallistunut. Aikaisemmin ½ kilon voipaketti maksoi vajaa 2,50 € nyt yli 5€. On niin kallista ,että jää ostamatta.

Mitä mieltä sinä olet?