Karitsa on pääsiäisen hittituote 2

Faktalaatikko:

Virittäydy pääsiäisen tunnelmaan ja tutustu pääsiäisen herkkuresepteihin Yhteishyvän pääsiäisteeman avulla.

Reseptisuositus: Yrttinen karitsanpaisti

Lähestyvän pääsiäisen ykkösherkku on kotimainen karitsa. Kotimaisen luomukaritsan saatavuus on parantunut ja valikoima laajentunut viime vuosina. Viime pääsiäisenä erityisesti kotimainen luomukaritsan putkiluupaisti siivitti lihan suosiota.

– Luomukaritsan putkiluupaisti on yksi Prisman päätuotteista tänäkin pääsiäisenä ja sen myynti kasvaa varmasti viime vuodesta, ennustaa valikoimajohtaja Antti Oksa SOK Vähittäiskaupan ketjuohjauksesta.

Kotimaista karitsanlihaa on tänä pääsiäisenä tarjolla tuoreena ja pakasteena. Kaikissa Prismoissa on pakasteena kotimaista luomukaritsan putkiluupaistia ja lisäksi osassa Prismoja on entrecôtea, etupotkaa, sisäfileetä ja ulkofileetä. Osassa Prismoja on tarjolla tuoreena kotimaisen luomukaritsan parikyljystä, viulua ja potkaa.

Pääsiäiseksi ostetaan lampaanlihan lisäksi myös tavallista enemmän nautaa, kalkkunaa ja kalaa.

Lihaa kypsytellään nyt ajan kanssa

Lampaanliha kiinnostaa kuluttajia ja sitä ostetaan aiempaa enemmän myös muulloin kuin pääsiäisenä. Ulkomaista lampaan ja karitsan lihaa myydään enemmän kuin suomalaista.

Kotimaisten tuotteiden menekki kuitenkin kasvaa koko ajan sitä mukaa, kun kotimaisia vaihtoehtoja tulee enemmän kuluttajien saataville. Esimerkiksi kotimaista luomukaritsan jauhelihaa on tarjolla ympäri vuoden laajasti Prismoissa ja suurimmissa S-marketeissa.

– Karitsassa ja muussakin lihassa trendinä on, että nykyään luulliset ja edullisemmat ruhonosat kiinnostavat enemmän. Ihmiset osaavat käyttää muutakin kuin fileetä ja pitkä kypsytys ajan kanssa voi olla osa juhlatunnelman rakentamista, Oksa kertoo.

Töhnämuna ja konvehdit kiinnostavat

Pääsiäismakeisten hittituote on tänä vuonna niin kutsuttu töhnämuna, eli suklaamuna, jonka sisällä on pehmeää, lusikoitavaa täytettä. Perinteisempien pääsiäismunien ja rakeiden rinnalla suklaakonvehdit kirivät suosiossa.

Pääsiäisen kenties perinteisimmän herkun eli mämmin suosio pysyy edelleen vahvana. Viime pääsiäisenä erilaiset pienemmän pakkauskoot nostivat suosiotaan.

Kuva: Yhteishyvä

2 vastausta artikkeliin Karitsa on pääsiäisen hittituote

 1. Topias Korpela sanoo:

  Harmi kun ulkomaalaisella on enemmän menekkiä kun kotimaisella 🙁

  • Sari sanoo:

   Totta, mutta onneksi kotimaisen karitsanlihan osuus kasvaa koko ajan. 🙂

   Terveisin,
   Sari Miettunen
   Valikoimapäällikkö

Mitä mieltä sinä olet?