Sunnuntaileivän valikoima laajenee 2

Aukioloaikojen vapautuminen on tehnyt sunnuntaista täysverisen kauppapäivän. Enää sunnuntaina ei kipaista pikaisilla täydennysostoksilla, vaan yhä useampi täyttää ruokakaapit pyhänä koko viikon tarpeiksi.

Sunnuntai on kirinyt yksittäisistä kauppapäivistä suurimmmaksi myynninkasvattajaksi vapaiden aukiolojen myötä.

Muutokseen on havahduttu myös leipomopuolella. Vaasan aloitti sunnuntaileipomisen ja tuoreen leivän sunnuntaitoimitukset helmikuun puolivälissä. Nyt leipävalikoima laajenee entisestään.

”Me emme näe vaihtoehtona, ettei leipä sisältyisi myös sunnuntain ostoskoriin. Jos tuoretta leipää ei ole saatavilla, se korvautuu helposti, pakon edessä, jollakin kuluttajalle vaihtoehtoisella tuotteella”, Vaasan Oy:n toimitusjohtaja Thomas Isaksson toteaa.

Sunnuntaille myös tuoretta ”paperipussileipää”

Helmikuussa tarjolle saatiin tuoretta, saman päivän leipää muutaman erilaisen tutun leivän, kuten Ruispalojen ja Maalaisviipaleiden muodossa. Nyt valikoima laajenee mm. sämpylöihin, herkkupitkoon ja rieskasiin. Osassa osuuskauppoja tarjolle tulee myös ns. paperipussileipiä.

”Haluamme monipuolistaa valikoimaamme myös sunnuntaisin koska näin uskomme useamman asiakkaan poistuvan kaupasta tuore leipä ostoskassissaan. Valikoiman suppeus ei saa jarruttaa menekkiä sunnuntaisin”, Thomas Isaksson painottaa.

Sunnuntaileivonta on iso ponnistus

Vaasan toimittaa S-ryhmän ruokakauppoihin kauppoihin vastaleivottua leipää kahdeksalta eri leipomolta Suomessa. Yön esivalmistelun ja varsinaisen leipomisen jälkeen leipäautot lähtevät liikkeelle aamun koitteessa.

”Tuore sunnuntaileipä on selvästi ollut asia, jota asiakkaamme arvostavat. Siksi se on aivan oleellinen osa palvelutarjontaamme. Sunnuntain leipäkauppa on piristynyt huomattavasti tuoreen tarjonnan myötä. Uskomme sunnuntaileivän kaupan piristyvän entisestään uuden tarjonnan myötä”, valikoimapäällikkö Tiina Pensanen SOK:lta ennakoi.

Artikkelikuva: Vaasan Oy

2 vastausta artikkeliin Sunnuntaileivän valikoima laajenee

  1. raija kelokaski sanoo:

    Hieno asia. On mukava tietää että sunnuntainakin saa tuoreen leivän. Vierasvara.:-)

Mitä mieltä sinä olet?