Kesän herkut ovat klassisia suomalaisia makuja 0

Kesän herkkuvalikoimat vaihtelevat myymälöittäin. Ennen kuin kirmaat jätskiostoksille, tarkista oman kauppasi valikoima Foodiesta.

Tänä kesänä herkkuhetkiin halutaan perinteisiä makuja, mutta viime vuosina olemme toivottaneet kahvipöytään ja kesän jäätelöhetkiin tervetulleeksi myös uusia tuttavuuksia. Nappaa jutusta makeat vinkit!

Suomalaisten suosikkijäätelöitä ovat suklaiset tuutit ja puikot sekä perinteinen vaniljajäätelö. Ikisuosikkien faneja hemmotellaan, sillä laktoosittomat Pingviinin Eskimo-puikkojen monipakkaukset saa tänä kesänä S-ryhmän ruokakaupoista halpuutettuun hintaan.

Suosituin maku on Trio, jossa on suklaata, mansikkaa ja vaniljaa. Kesäksi on tullut myös uusi raikas trio: mango-vanilja-vadelma.

Myös Kingis-perheen jäätelöistä pitäville on luvassa uutta: Kingis Nougat.

Kesän jätskihittejä ovat todennäköisesti klassiset suomalaiset maut kuten Fazerin Marianne-puikko ja Hartwallin Jaffa-tuutti. Jaffa-tuutteja myydään myös monipakkauksissa ja litran kotipakkauksessa.

Makuelämuksiä turkinpippurista ja sitruunalakusta

Jymy luomujäätelö, 3 Kaverin Jäätelö sekä Aino ja Ingman Creamy ovat tuoneet viime vuosina jäätelöaltaaseen suomalaisille maistuvia ja mielenkiintoisia uutuusmakuja. Jäätelöllä herkuttelun suosio onkin noussut viime vuosina ja niin kutsuttuja gourmet-kotipakkauksia ostetaan yhä enemmän.

Eksoottisten makujen ystäviä kiinnostaa varmasti Classicin uutuus Valkosuklaa-Mango-puikko. Valkosuklaan ystäville suosittelemme myös Ingmanin laktoositonta valkosulkaan makuista kermajäätelötuuttia kuningatarkastikkeella.

Potkua jäätelöstä haluaville suosittelemme Fazerin Tyrkisk Peber -puikkoa. Lakritsista innostuvien kannattaa puolestaan maistaa Pingviinin sitruunalakusydämistä tuuttia.

Taattu annos makeaa kahvipöytään

Somehitiksi noussut Fazerin Omar -munkki on tämän kesän uutuus ja taattu annos makeaa. Perinteisempää tarjoilua kahvin kylkeen on kesän halpuutuksessa mukana olevat Trubenin voi- ja kanelikierrepitko. Fazerin Pullava-sarja täydentyy mustikkapiirakalla eli Mustikkaisella Pullavalla.

Muun muassa yllätysvieraiden varalle tai helpoksi herkuksi suosittelemme Rainbow-torttupohjaa, jota saa Prismasta alle eurolla. Päälle voi laittaa vaikka mansikoita ja kermavaahtoa, ja kesä on siinä.

Kuva: 123RF

Mitä mieltä sinä olet?