Nosteessa nyt: pienten panimoiden maut ja siiderit 0

Ikää ei voi tietää, siksi se kysytään

  • Alkoholia tai tupakkatuotteita ostavia nuoria kohdellaan tasapuolisesti: ikä tarkastetaan kaikilta alle 30-vuotiailta näyttäviltä asiakkailta, vaikka kyseessä olisi kaikkien tuntema räppäri.
  • Katso videolta Uniikin temput todistaa ikä.
  • Lue lisää ikärajavalvonnasta PTY:n sivuilta.

Suomalaisista raaka-aineista ja kotimaisella työllä ja osaamisella tehdyt pienpanimoiden tuotteet ovat olleet kuluttajien kesäjuomasuosikkeja jo muutaman vuoden. Pienpanimobuumille ei näy loppua ja sen huomaa S-ryhmän ruokakauppojen juomahyllyllä, jossa on tarjolla paljon paikallisten panimoiden tuotteita.

Yksi suosikeista on Pyynikin Käsityöläispanimon Sessio, jonka pakkauksesta löytyy kuusi erilaista erikoisolutta sekä maisteluohjeet. Samasta panimosta on tarjolla myös gluteeniton Kauppaipa.

Suomessa on tällä hetkellä yli 60 pienpanimoa ja suuren suosion vuoksi niiltä tulee valikoimiin jatkuvasti uutuuksia. Suosittelemme maistamaan Mallaskosken Summer Wheat lageria sekä Ruosniemen Panimon 0,33 litran pulloista löytyviä makuja Sihteeri, Työmies ja Insinööri.

Suosiossa aidot ja kuivat maut

Myös erikoisoluiden maistelun suosio kasvaa ja pintahiivaoluet, joissa on lager-olutta voimakkaampi ja hapokkaampi maku, kiinnostavat kuluttajia. Kotimaista-sarjasta löytyykin kaksi odotettua uutuutta: Kotimaista IPA ja Kotimaista Vehnäolut 0,5 litran tölkeissä. Oluet pannaan Laitilassa.

Siiderimakujen kiinnostus kasvaa maailmalla ja erityisesti Amerikassa. Meillä Suomessa suosiossa ovat erityisesti kuivat ja aidot, laadukkaat maut.

Kokeilemisen arvoisia ovat vaikkapa Saimaan Juomatehtaan Crafty Extra Dry Apple ja Crafty Dry Apple tai Nokian Panimon Big Apple ja Big Pear. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Oiva Real Nordic -sarjassa on neljä makua: Apple Dry, Cranberry, Strawberry ja Blueberry.

Kesäjanon sammuttajia halpuutettuun hintaan

Pienpanimot ovat suosionsa vuoksi alkaneet valmistaa myös virvoitusjuomia, joissa panostetaan erikoisiin makuihin. Nokian Panimon ensimmäiset virvoitusjuomat ovat amerikkalaistyyliset Sun’n Soda Cream ja Sun’n Ginger Beer. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan uutuus on Le Pom hedelmälimonaadi.

Kesäjanon sammuttajia löytyy myös mehuhyllyltä. Tuorepuristettu ja lisäaineeton kotimainen Grannasin omenamehu Ahvenenmaalta löytyy Prismoista nyt halpuutettuun hintaan.

Kotimaisten luomutuotteiden faneille tiedoksi, että suurimmasta osasta Prismoja löytyy kesän uutuutena Raikastamon luomupillimehut, jotka sisältävät vain hedelmien omaa sokeria.

Kuva: 123RF

Mitä mieltä sinä olet?