Tankoparsa täräytti toukokuun satokausiennätykset 0

Mitä kokkaisin kesäkuun kasviksista?

Yhteishyvä Ruoka auttaa!

Testaa itämaisvivahteista varhaiskaaliherkkua grillausten kylkeen.

Tai taio makea jälkkäri grillatusta hunajamelonista.

Toukokuun satokausituotteiden ykköshitti oli suomalaisten uusi kevätsuosikki, eli uuden sadon tankoparsa. Parsamyynti kasvoi peräti kuusinkertaiseksi viime vuoden toukokuuhun verrattuna. Espanjalaisen ja unkarilaisen parsan lisäksi loppukuusta päästiin herkuttelemaan kotimaisella tankoparsalla.

”Tankoparsan myynti kasvaa huimasti vuodesta toiseen. Parsakauden avauksesta on selvästi tullut uusi virstanpylväs suomalaisten ruokakalenteriin”, valikoimajohtaja Antti Oksa kuvailee.

Somepöhinää raparpekonista

Kasvisten grillaamisen suosio kasvaa kohisten, ja tämä näkyi aurinkoisessa toukokuussa mm. kesäkurpitsan ja munakoison myyntien kaksinkertaistumisena. Toukokuun somehittinä oli pekoniin käärityn raparperin (eli raparpekonin) grillaaminen. Tämä somepöhinä oli nostattamassa raparperimyynnin kaksinkertaiseksi viime vuoden toukokuuhun verrattuna.

Grilliin sopii myös trendituotteeksi noussut monikäyttöinen ja maukas varhaiskaali, jonka myynti kasvoi yli 40 %.

”Talviaikaan näimme kuinka juureksista tuli trendikästä ruokaa monikäyttöisinä, maukkaina, edullisina ja ekologisina vaihtoehtoina. Kaalien suosion nousussa on paljon samoja elementtejä. Varhaiskaalin ja kukkakaalin grillaamista kannattaa muuten ehdottomasti testata”, Antti Oksa vinkkaa.

Toukokuun teematuotteita olivat myös erilaiset tomaatit, joista esimerkiksi kirsikkatomaattien ja luumutomaattien myynti kaksinkertaistui.

Kesäkuu on kotimaisen satokauden juhlaa

Kesäkuussa kotimaista vihannesten satokausi pääsee täyteen kukoistukseensa. Kotimaisista vihanneksista kesäkuun satokausituotteina ovat uuden sadon tuoreet sipulinippu, retiisinippu, paprika ja kurkku. Kesän odotetuinta satokausituotetta, kotimaista avomaan varhaisperunaa saadaan Prismoihin keskiviikoksi 1.6.

Kotimaisen varhaiskaalin satokauden odotetaan puolestaan alkavan hieman myöhemmin kesäkuussa.

Hellepäivien satokausihedelminä toimivat esimerkiksi makeimmillaan olevat espanjalaiset melonit: vesimeloni, hunajameloni sekä cantaloupemeloni. Makoisat espanjalaiset kirsikat sekä Uuden-Seelannin uuden sadon kiivit sopivat samoin kesäiseksi välipalaksi tai vaikka kakun päälle.

 

Tässä koko kesäkuun satokausikaarti:

Sipulinippu (Suomi)

Retiisinippu (Suomi)

Paprika (Suomi)

Kurkku (Suomi)

Varhaisperuna (Suomi)

Varhaiskaali (Suomi)

Vesimeloni (Espanja)

Hunajameloni (Espanja)

Cantaloupemeloni (Espanja)

Kirsikka (Espanja)

Vihreä kiivi (Uusi-Seelanti)

Keltainen kiivi (Uusi-Seelanti)

Kuva: SOK Media

Mitä mieltä sinä olet?