Pirteä persimon valtaa hevin marraskuussa 0

Vinkit!

Resepteihin ja lisää tietoa marraskuun satokausituotteista löydät Yhteishyvästä

Iloa pimeneviin päiviin löytyy nyt S-ryhmän markettien heviosastolta: suomalaiset ihastuttaneen persimonin sekä raikkaan satsuman satokaudet ovat marraskuussa parhaimmillaan.

– Persimon todella osui suomalaiseen makuhermoon ja sen myynti peräti nelinkertaistui viime vuoden marraskuussa. Hedelmä on makeahko ja maistuu hieman luumulta. Se tuo mukavaa vaihtelua hedelmävalikoimaan, valikoimajohtaja Antti Oksa kertoo.

Marraskuun satoa ovat myös väriporkkanat, jotka tuovat väriä ja piristystä porkkanatarjontaan.

– Vuoden viimeiset ja kylmenevät viikot ovat hyvää aikaa hyödyntää kotimaisia juureksia esimerkiksi keitoissa, paistoksissa tai uunijuureksina. Kotimainen keittoperuna ja muusiperuna sekä keltajuuri ja nauris ovat nyt parhaimmillaan, Oksa vihjaa.

Keltajuuri oli viime vuoden marraskuussa todellinen hittituote. Makea ja värjäämätön punajuuren sisko hurmaa jälleen esimerkiksi uunijuureksissa ja sosekeitoissa.

Marraskuun satokausituotteet – katso lista

Satokausikalenterin kanssa yhteistyössä valitut marraskuun satokausituotteet ovat:

  • Granaattiomena, Espanja
  • Keltajuuri, Suomi
  • Persimon, Espanja
  • Satsuma, Espanja/Turkki
  • Honey Crunch -omena, Ranska
  • Nauris, Suomi
  • Väriporkkanat, Suomi
  • Keittoperuna, Suomi
  • Muusiperuna, Suomi

Kaali maistui lokakuussa

Lokakuun satokausituotteiden selvästi suosituimmat kasvikset olivat savoijinkaali sekä ruusukaali. Savoijinkaalin myynti kasvoi lähes nelinkertaiseksi. Ruusukaalin myynti karttui tuplat edelliseen vuoteen verrattuna.

– Luvut sen kertovat, kaalit ovat nyt pop. Lokakuu on myös perinteisesti kurpitsakuukausi. Tänä vuonna erityisesti myskikurpitsa löysi tiensä yhä useampiin ruokapöytiin. Se kertoo suomalaisten heränneestä uteliaisuudesta kokeilla uutta, Oksa sanoo.

Mitä mieltä sinä olet?