Kierrätysmateriaaleista valmistetut vaatteet Prisman valikoimaan 4

Tutustu Cyclo-valikoimaan

Kokoelman Cyclo-merkillä varustetuista vaatteista löydät Prisma.fi:stä.

Prisman pukeutumisen valikoima on täydentynyt kierrätysmateriaaleista tehdyillä laadukkailla miesten-, naisten- ja lastenvaatteilla. Osasta House- ja Ciraf-tuotemerkkien vaatteita löytyy merkintä Cyclo, joka kertoo, että vaatteet on valmistettu kierrätysmateriaaleista.

Cyclo-lapulla varustetut vaatteet ovat hyvä esimerkki kiertotaloudesta: vaatteet valmistetaan kierrätetyistä hukkapalakankaista, joita vaatetehtailta kertyy.

Kun vaatteita varten ei viljellä puuvillaa, vaan raaka-aine kerätään tehtailta, on tuotantoprosessi tehokas ja säästää luontoa. Tavallista tehokkaamman prosessin myötä myös tuotteiden hinta on huokea.

– Halusimme pukeutumisen valikoimaan eettisesti ja ekologisesti valmistettuja vaatteita, koska nämä arvot ovat meille ja monille asiakkaillemme tärkeitä. Erityisen tärkeää on myös se, että pystymme tarjoamaan nämä tuotteet hyvään hintaan, pukeutumisen valikoimajohtaja Päivi Hole S-ryhmän vähittäiskaupasta kertoo.

Neuleita aikuisille, collegea lapsille

Niin kutsuttuja Cyclo-vaatteita on tarjolla miehille, naisille ja lapsille kaikissa Prismoissa.

Miehille on neljä erilaista neulemallia. Kustakin on tarjolla kaksi värivaihtoehtoa ja väreinä ovat tummanharmaa, harmaa, sininen ja kitti. Keväällä valikoimaan tulee ohuempi neule.

Naisille valikoimassa on kirjoneulemekko ja kirjoneulepaita, väreinä harmaa ja beige. Keväällä tarjolle tulee neulepaita kevätväreissä.

Leikki-ikäisille lapsille ja koululaisille on tarjolla collegetuotteita. Valikoimassa on reipasta raitaa ja selkeitä perusmalleja, väreinä pinkki, luonnonvalkoinen, sininen ja meleerattu harmaa. Tammikuussa valikoimiin tulee vauvoille neuletakki.

– Cyclo-vaatteet ovat hyvännäköisiä ja käytännöllisiä. Aikuisten neuleet sopivat hyvin arkeen ja työvaatteeksi. Lasten collegeasut on kuin tehty päiväkotiin ja kouluun, Hole kuvaa.

 

Kuva: Outi Potila

4 vastausta artikkeliin Kierrätysmateriaaleista valmistetut vaatteet Prisman valikoimaan

 1. Piisa sanoo:

  Kevääksi luvassa kirjoneule kevätväreissä, nyt harmaata ja beigeä. Kun talvinen Suomi on muutenkin harmaa ja beige, niin pitääkö ihmiset pukea harmaaseen ja beigeen? Kun kesärusketuksetkin ovat haalistuneet, on naamakin harmaa ja beige. Talveen tarvitaan väriä!

  • Eija Kettunen, valikoimapäällikkö sanoo:

   Kiitos palautteestasi Piisa!

   Kevään yksivärisiin neuleisiin on tulossa värejä, mm. oranssia ja sinistä. Tämän syksyn mallistossa oleva kirjoneule on perinteinen tuote, johon ajattomien ja klassisten sävyjen ajateltiin sopivan hyvin.

   Talven mallistoissa on ollut melko vähän värikkyyttä tähän mennessä, mutta olet aivan oikeassa, värejä on saatava jatkossa lisää. Moni muukin asiakas on kaivannut värejä ja ensi syksyyn niitä onkin luvassa!

 2. elvis1 sanoo:

  Jännää, että tehtaalta löytyy niin isoja hukkapaloja, että niistä saa aikuisen kokoon neuleen(!?) Eikö tämä ole jo kaavoitusmoka tehtaalla, eikö näistä olisi voinut tehdä sitä alkuperäistä vaatetta joka oli tehtaan tuotannossa?

  • Eija Kettunen, valikoimapäällikkö sanoo:

   Hei elvis1,

   ja kiitos viestistäsi.

   Hukkapalat eivät päädy Cyclo-vaatteisiin sellaisinaan, vaan niistä valmistetaan uutta lankaa. Tehtailta kerätyt kangaspalat silputaan ja niin sanotusti sulatetaan mekaanisesti kuiduiksi ja tämän puuvillakuidun joukkoon lisätään hieman neitsytpuuvillakuituja, joilla varmistetaan kankaan kestävyys. Kuiduista tehdään lankaa, josta kudotaan kokonaan uutta kangasta ja neulosta Cyclo-vaatteiden valmistusta varten.

Mitä mieltä sinä olet?