Afrikan tähti on suosikkipeli vuodesta toiseen 0

Suomalaiset hurahtavat yhä syvemmälle lautapelien maailmaan. Trendi paljastuu S-ryhmän marketkauppojen myyntiluvuista.

– Lautapelit käyvät aina hyvin kaupaksi ennen joulua, mutta tänä vuonna myynti on kasvanut myös alkuvuodesta. Edelliseen vuoteen verrattuna kasvua oli tammikuusta lokakuuhun 26 prosenttia. Joulukauppakin kiihtyy, sillä marraskuun alussa kasvua oli 58 prosenttia, pelivalikoimasta vastaava valikoimapäällikkö Rauna Junnila SOK Vähittäiskaupan ketjuohjauksesta kertoo.

Pelien suurin myyntipiikki on joulukuussa, jolloin tahkotaan koko vuoden lauta- ja palapelimyynnistä noin 45 prosenttia.

Perhepelit kiinnostavat eniten

Lautapelit jaotellaan lasten, aikuisten ja perhepeleihin sekä korttipeleihin. Prismassa myydään lautapelejä kaikille näille ryhmille.

– Perhepelit ovat myynniltään suosituimpia, mutta lasten lautapelit ovat tiukasti toisena tässä kisassa, Junnila kertoo.

Suosiolistan ykkönen pysyy

Vuodesta toiseen suosituin peli on Kari Mannerlan suunnittelema Afrikan tähti, joka on julkaistu Suomessa jo 1951. Sitä on myyty Prismoissa vuodesta 2012 lähtien yli 30 000 kappaletta.

– Muita ikisuosikkeja ovat Kimble, Stigan jääkiekkopeli, Yatzy ja erilaiset korttipelit kuten Uno ja Skibbo. Myös Alias-pelit ja Twister ovat suosittuja vuodesta toiseen, Junnila sanoo.

Myydyimpien pelien joukossa on aina myös Vuoden peli -kilpailun voittajat.

Vinkit joululahjaostoksille

Tänä vuonna pelitarjonta on erityisen runsasta, joten jouluostoksilla on valinnan varaa.

Valikoimapäällikkö Rauna Junnila veikkaa pukin kontin suosituksi sisällöksi lasten peleistä

Aikuisten peleistä Junnila uskoo

Partypelien suosikki on todennäköisesti

 

Klikkaa Prisman verkkokauppaan, tutustu lautapelivalikoimaan ja osta joululahjat verkosta! Joululahjaostoksia voi helpottaa myös klikkaamalla pelilahjat ostoskoriin S-ryhmän Foodie.fi-palvelussa ruokaostosten yhteydessä.

Kuva: Lari Lappalainen

Mitä mieltä sinä olet?