Eput ja S-ryhmä ravistelevat levybisneksen rakenteita 0

Ratina-levyä myydään yksinoikeudella Prismoissa, Prisma.fi:ssä ja suurimmissa S-marketeissa 25.11. alkaen.

Taltiointi tulee myyntiin kolmessa formaatissa: tripla cd, DVD ja Blue-ray.

Tripla cd-levy sisältää kaikki 42 elokuun Ratinan keikalla esitettyä kappaletta, mukana myös Tampereen Filharmonia.

Perjantaina 25. marraskuuta ilmestyvä Eppujen Ratina-levy tulee alussa yksinmyyntiin vain Prismoihin ja isoimpiin S-marketteihin. Taustalla on Suomen oloissa poikkeuksellinen järjestely.  Yksinmyyntiaikana levyä ei saa myöskään suoratoistopalveluista.

Yksinoikeusjärjestely on Suomen oloissa poikkeuksellista, maailmalla ei. Tässä järjestelyssä levyn hinnanmuodostuksen rakenne muuttuu. Yhtye julkaisee levyn itse omakustanteena ilman levy-yhtiön tukea, ja levyn myyjätaho eli Prisma kantaa normaalia suuremman osan markkinointi- ja viestintävastuusta. Malli mahdollistaa kustannustehokkaamman toiminnan.

”USA:ssa ainakin Eagles ja AC/DC ovat tehneet vastaavanlaisia järjestelyitä Walmart-kauppaketjun kanssa. CD-levyjen myynti on ollut jo vuosia jyrkällä laskukäyrällä, ja tällä järjestelyllä pystytään mahdollistamaan levyn julkaisu ja jakelu asiakkaille mielekkääseen hintaan”, toteaa S-ryhmän vähittäiskaupan kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu.

”Olemme todella kiitollisia siitä, että Eput lähtivät tähän mukaan. Eppu Normaali on aina ollut suomalaisen musiikin suunnannäyttäjä, ja tässä julkaisumallissa on myös ripaus punkkia mukana, jos punkkia on se, että hieman ravistellaan systeemiä”, Alarotu jatkaa.

Poikkeuksellinen keikka – poikkeuksellinen levy

Eppu Normaalin perjantaina julkaistava livelevy Ratina on peräti kolmois-cd. Levy pitää sisällään 42 biisiä eli kokonaisuudessaan viime elokuussa järjestetyn yhtyeen juhlakonsertin.

”Ratinan keikkamme oli monella tapaa poikkeuksellinen. Siellä kuultiin Tampere Filharmonian kanssa toteutettu osio, joka oli ainutlaatuinen juttu. Halusimme, että tämä keikka tulee uudelleen koettavaksi faneillemme. Samassa yhteydessä julkaistaan myös DVD- ja Blue Ray -taltiointi konsertista”, toteaa Eppu Normaalin Juha Torvinen.

Eppu Normaalin Ratina-kolmois-CD levyn hinta on 18,90 euroa. Levy tulee aluksi yksinoikeudella myyntiin Prismoihin ja isoimpiin S-marketteihin. Levyn yksinmyyntioikeus on osa Eppu Normaalin ja Prisman laajempaa yhteistyötä. Prisma on myös 2. joulukuuta ensi-iltansa saavan EPUT-elokuvan pääyhteistyökumppani.

Kuva: SOK Media

Mitä mieltä sinä olet?