Taatelit ja kotimaiset jouluomenat kruunaavat satokausivuoden 2

Kuukauden satokausituotteet

Joulun lähestyminen näkyy myymälöiden hevi-osastolla, kun paraatipaikat valtaavat klementiinit, taatelit ja kotimaiset jouluomenat sekä kotimaiset juurekset kuten lanttu, porkkana ja punajuuri.

– Taatelin myyntiluvut ovat kasvaneet huimasti viimeisten vuosien aikana ja uskon, että tänä jouluna yhä useammat tykästyvät niiden makeaan makuun. Myös pähkinäinen ja makeahko kastanja kasvattaa varmasti suosiotaan, S-ryhmän vähittäiskaupan valikoimajohtaja Antti Oksa veikkaa.

Jouluomenat kuuluvat monien suomalaiskotien kevyempiin joulun ajan herkkuihin. Perinteisten ulkomaisten jouluomenoiden vaihtoehtona on nyt tarjolla kotimaisia punaposkia.

– Jouluomenaksi jouluomenan paikalle astelevat erityisen mehukkaat ja täyteläisen makuiset Zari- ja Santana-lajikkeen kotimaiset omenat, Oksa kuvaa.

Joulukuussa satokauden parhaimpien estradin myymälöissä valtaavat:

 • Klementiini, Espanja
 • Omena Zari/Santana, Suomi
 • Lanttupussi 2 kg, Suomi
 • Porkkanapussi 2 kg, Suomi
 • Punajuuripussi 2 kg, Suomi
 • Punakaali, Suomi
 • Taatelirasia, Iran
 • Kastanja, Kiina
 • Persimon, Espanja
 • Puikulapussi 1 kg, Suomi

Väriporkkanat piristivät marraskuuta

Marraskuun satokausikasviksista parhaiten maistui granaattiomena, jonka myynnin kasvu oli 1,5-kertainen. Satsumaa puolestaan myytiin yli 200 000 kiloa enemmän kuin viime vuoden marraskuussa.

Kotimaisista satokauden tuotteista kiinnostivat erityisesti vanhat kunnon muusiperuna ja keittoperuna.

– Myös hauska uutuustuote väriporkkanat tuntui osuvan suomalaisiin. Niitä myytiin lähes 50 000 pussia, Oksa kertoo.

Kuva: SOK MEDIA

2 vastausta artikkeliin Taatelit ja kotimaiset jouluomenat kruunaavat satokausivuoden

 1. rane sanoo:

  Olen tilannut sähköpostiini Lidlin, K-Kauppojen ja S-Kauppojen ruokatarjoukset.
  Muuten hyvin mutta S-ruokatarjouksia ei löydä, tulee vain verkkokauppa tarjouksia kirjoista, lastenvaunuista tms. ei kuulu minun ruokavaliooni.
  -Laittakaa nyt s****** ne yhtä selvästi kuin kilpailijoillanne on! Ei voi olla vaikeaa tai vaihtakaa sivustojen tekijää!

 2. Outi Hohti, SOK sanoo:

  Terve Rane, ja kiitos viestistä. Se, että emme lähettele kovin taajaan ruokatarjouksia, johtuu siitä, että hinnoittelumme perustuu kokonaisedullisuuteen. Ei siis hetkellisiin erikoistarjouksiin, joiden voimassaolosta pitää asiakkaita muistutella. Tavoitteemme on, että asiakas saa S-ryhmän kaupoista aina kaiken tarvitsemansa – ja varmasti edullisesti. Jos tuotteet, valikoimat ja hinnat kiinnostavat, löydät kaikkien ruokakauppojemme kaikki tuotteet hintoineen osoitteesta: http://www.foodie.fi

Mitä mieltä sinä olet?