100 tekoa kohti parempaa Suomea 0

Kiinnostuitko? Lue lisää S-ryhmän vastuullisuusohjelmasta

Entä haluatko tietää, minkälainen kuluttaja itse olet? Tee hauska testi

Vähennetään ruokahävikkiä, lisätään satokausikasvisten syöntiä ja rakennetaan lapsille liikuntapaikkoja…S-ryhmän tänään julkistettava vastuullisuusohjelma kertoo, mitä ryhmä tekee Suomen hyväksi. Ohjelma sisältää sata pientä ja suurempaa tekoa.

– Olemme olleet osa suomalaista yhteiskuntaa yli 100 vuotta. S-ryhmä on suuri toimija ja on tärkeää, että ymmärrämme vaikutuksemme ympäröivään yhteiskuntaan. Uudessa vastuullisuusohjelmassa haluamme vastata kysymykseen, mitä S-ryhmä voi tehdä osaltaan, jotta Suomesta voi tulla paras paikka elää, kertoo SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä.

Mitä jätämme perinnöksi?

Suomi on monella kriteerillä mitattuna maailman parhaita maita, mutta tehtävää myös riittää.  Tähän työhön S-ryhmä tarttuu teoillaan.

− Meillä on suuri vastuu siitä, millaisen nykyhetken luomme ja millaisen perinnön jätämme jälkeemme, toteaa pääjohtaja Heikkilä.

Osuustoiminnallisena yrityksenä S-ryhmän tarkoitus on palveluiden ja hyödyn tuottaminen asiakasomistajille. S-ryhmä rohkaisee sadalla vastuullisuusteollaan myös asiakasomistajiaan vastuulliseen kuluttamiseen.

− Vastuullisuus on tekoja. Haluamme, että asiakkaidemme on helppoa tehdä hyviä valintoja meidän kanssamme. Emme vain mahdollista, vaan autamme, helpotamme ja teemme yhdessä asiakasomistajiemme kanssa, SOK:n vastuullisuusjohtaja Lea Rankinen linjaa.

Tekoja sanoiksi: Miksi – Siksi

S-ryhmän sata vastuullisuustekoa julkaistaan yksinkertaisena Miksi – Siksi -listauksena. Listauksessa ovat mukana esimerkiksi nuorten työllistäminen, uusiutuvan energian tuottaminen, Ässäkenttien rakentaminen ja satokausikasvisten esiin nostaminen. Tässä muutamia esimerkkejä:

Miksi S-ryhmä tarjoaa jatkossakin tuhansia kesätyö- ja harjoittelupaikkoja nuorille?

Vuonna 2016 S-ryhmässä työskenteli 12 000 kesätyöntekijää ja harjoittelijaa. Ensimmäiset työpaikat rakentavat nuorille pohjan aikuiselämälle ja yhteiskuntaan osallistumiselle. Siksi tarjoamme nuorille töitä.

Miksi S-ryhmä panostaa omaan uusiutuvaan energiaan?

Vuoden 2016 loppuun mennessä jo 50 % S-ryhmän kuluttamasta sähköstä tuotetaan omalla uusiutuvalla energialla. Kaupan alan suurimpana toimijana meillä on iso vaikutus Suomen päästöihin. Siksi tuotamme 80 % kuluttamastamme sähköstä omalla uusiutuvalla energialla vuoden 2020 loppuun mennessä.

Miksi S-ryhmä rakentaa 100 Ässäkenttää vuoteen 2020 mennessä?

Liikunnallinen elämäntapa lähtee jo lapsuudesta. Liikunta on myös tärkeä osa lasten ja nuorten arkea ja hyvinvointia. Tarjoamalla maksuttomia liikuntapaikkoja edistämme lasten ja nuorten liikkumista. Siksi rakennamme 100 Ässäkenttää.

Miksi S-ryhmä haastaa suomalaiset monipuoliseen kasvisten käyttöön ja tarjoaa uusia terveellisiä vaihtoehtoja?

Alle 10 prosenttia suomalaisista syö kasviksia, marjoja ja hedelmiä suositellut viisi annosta päivässä. Siksi haastamme suomalaiset lisäämään kasvisten käyttöä ja tarjoamme uusia terveellisiä vaihtoehtoja esimerkiksi Satokausi-vinkkien muodossa.

Kuva: Thinkstock

Mitä mieltä sinä olet?