S-kaupat laajasti auki joulun pyhinä 0

Kuinka oma kauppasi pitää ovensa auki pyhinä?

Löydät tarkat myymäläkohtaiset aukiolotiedot täältä

Alkava juhlapyhien sesonki tarjoaa kaupoille ensi kertaa mahdollisuuden aiempaa huomattavasti laajempiin aukioloihin.

”Haluamme ilman muuta helpottaa asiakkaidemme joulukiireitä ja pitää kauppoja hyvin auki joulunalusaikana”, kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu summaa.

Liki 1000 myymälän ja 20 osuuskaupan kombinaatiossa alueellista vaihtelua esiintyy luonnollisesti jonkun verran.

Loppuvuoden pyhien aukiolot pähkinänkuoressa:

  • Jouluaattona kauppojen sulkeutumisajoissa on voimakasta alueellista vaihtelua. Valtaosa kaupoista menee kiinni aattoiltapäivänä muutamaa tuntia totuttua puolta päivää myöhemmin.
  • Joulupäivänä 25.12.  suurin osa kaupoista on suljettu. ABC-liikennemyymälöiden markettien lisäksi auki on joitakin S-ryhmän marketteja, esimerkiksi kaikki Osuuskauppa Hämeenmaan alueen Prismat.
  • Tapaninpäivänä auki ovat lähes kaikki myymälät, sunnuntaiaukioloin.
  • Uudenvuodenaattona sulkeutumisajoissa on voimakasta alueellista vaihtelua. Osa kaupoista on auki normaaleilla lauantain aukioloajoilla, osa sulkee ovensa hieman aikaisemmin.
  • Uudenvuodenpäivänä lähes kaikki kaupat ovat auki normaaleilla sunnuntain aukioloajoilla. Sama koskee loppiaista.

”On kiinnostavaa nähdä, miten kauppa käy ja ajoittuvatko jouluostokset nyt eri tavalla kuin aikaisemmin. Vuoden aikana saadut kokemukset osoittavat, että joustavat aukioloajat on otettu asiakkaiden parissa isolla innolla vastaan. Myös pyhinä kauppa on käynyt mainiosti”, Ilkka Alarotu kertaa.

Tämän joulun kiinnostavimman aukiolokokeilun tekee Helsingin Kannelmäessä sijaitseva Prisma Kaari, joka on päättänyt pitää ovensa joulukuun alusta aattoon asti auki 24/7.

 

Kuva: Lari Lappalainen

Mitä mieltä sinä olet?